Välkommen in för bok- eller restips!måndag 15 juli 2013

Dagar i juli

Klosterträdgården i Ystad

Makalösa honungsrosor

Mysiga miljöer i Ystad

Gurkskörd just nu hemma på Bokcaféet i byn

På väg till stranden med stora sonen imorse
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
En måndagshälsning från ett somrigt Skåne. Häromveckan var äldsta sonen och jag en sväng till Ystad. Vi besökte bland annat den fantastiska rosträdgården bakom klostret. En del hade hunnit blomma över men vilken rosprakt det fortfarande fanns att beskåda. Inte minst de höga, magnifika honungsrosorna.

Hemma hos oss växer det just nu så det knakar såväl i landen som i växthuset. Just nu är det gurksäsong. Varje dag plockar vi in ett antal goda gurkor. De kommer till användning i sallader, som snacks och inte minst i tzatziki. Mums!

Idag var vi en sväng till stranden på förmiddagen. Sol, blå himmel och sandslottsbyggande. Somrigt! Mannen och "lillebror" fick stanna hemma. Mysigt att hitta på små utflykter med storebror på egen hand, annars blir det förstås mkt matande och bebispysslande för min del.
Vad hittar ni på under sommardagarna?

Önskar er alla en fin vecka!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Hej Anna!

  Ljuvliga bilder och vilket härligt sommarliv ni lever just nu. Sommaren har verkligen varit helt fantastisk så här långt i Skåne. Sol och bad och värmande sommarvind. Mysigt med egna små äventyr med storebror.

  Ta hand om er och fortsätt mys.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh önskar man bara kunde hoppa in i bilder! Så underbart, sommarsverige, jag längtar!
  Härligt för storebror att få ha mamma för sig själv ibland kan jag tänka.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Så mysigt det ser ut. Du är en bra ambassadör för din region. Du har värvat ett fans iallafall, mig :-)
  Mysigt att ta sig tid med storebror. Det äldre syskonet behöver ofta lite egentid med mamma när hela världen stälts upp och ner med ett nytt tillskott i familjen. Minns så väl att min stora tjej tyckte det var sååå kul och mysigt med en liten egen stund med bara mig om än så bara en liten kortis. Det var just det att inte behöva dela.
  Ät lite gurka för mig också. Förra årets skörd hos oss uteblev nästan totalt, tror vi fick tre stycken eller så. Annars om åren har det blivit mycket gurkor.
  Kramis Anette

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!

  Vilka fina bilder och vad skönt för storebror att bara få vara med mamma ibland. Ta hand om er!

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Jag lääängtar till Österlen, ännu mer när jag ser dina fina bilder. Men som sagt, i år blir det den andra sidan av Skåne som vi ska njuta av istället.

  Minns att det var så skönt att komma iväg en stund ensam med storasyskonet när lillebror var bebis. Men det var inga långa stunder för jag tyckte han ville ha mat jämt. Jag hade bestämt att jag bara skulle amma till han var 6 månader för jag är inte så förtjust i ammandet men det var ju han så han blev 1 år innan jag slutade. Det är inte alltid det blir som man tänkt, ha ha...

  Må så gott!

  SvaraRadera