Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 5 juni 2013

En dag på Österlen i gott sällskap

Lunch på Olof Viktors med Elin i lördags

Bageridelen på Olof Viktors, Glemminge, Österlen

Interiör från Olof Viktor

Magnifikt rapsfält på Österlen

Antikvariatet i Ingelstorp
 
Bollywood på besök vid Ale Stenar

Ale stenar ovanför Kåseberga
Fotograf Elin in action i hamnen i Kåseberga
 
Flaggspel i Kåseberga

Stilla morgon i trädgården

Rofylld morgon hemma på Bokcaféet i byn
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en fin onsdag!
Ledig dag i Sverige imorgon. Härligt!
Vädret ser högst lovande ut!!
 
 
För en knapp vecka sedan vaknade jag upp till en annan solig dag. Lördag och med Elin här på bloggträff. Det var en makalöst fin junimorgon och jag läste Lantliv i trädgården och fotograferade om vartannat innan vi åt vår frukost under den stora boken.
 
Efter en lång frukost och hundpromenad gav vi oss av längs havet i ostlig riktning med målet inställt på Österlen. Skåne visade sig från sin bästa sida och solen sken hela dagen och vindarna var ljumma.
Super smarrig lunch + bakelse intogs utomhus på innergården på favoriten
Olof Viktors i Glemminge.
Vi njöt av allt det goda, solsken, den vackra miljön och av långa och många kul pratstunder.
Sätt dessutom två fototokiga bloggerskor i en och samma bil och placera ut dem i ett junifagert Österlen och ni får bilden.
Många stopp blev det längs några av de countrylanes vi susade fram längs. På med varningsblinkers och så ut och fota!!
 
På eftermiddagen anlände vi till Ale Stenar, beläget ovan det lilla fiskeläget Kåseberga.
Döm om vår förvåning när vi möttes av ett indiskt filmteam, två manliga Bollywood-dansare samt karaktäristisk Bollywoodmusik som strömmade ut från en högtalare.
Alldeles oemotståndligt för en Indienfantast som mig!
 
Ett och annat rapsfält senare begav vi oss så hemåt. Efter välbehövd sen siesta lagade vi fisksoppa på kvällen och fortsatte att prata resor, böcker, familjeliv och drömmar.
Nästa dag anslöt en annan härlig bloggerska, Lotta
Mer om det en annan dag!
 
Önskar er en fin nationaldag imorgon!
Kram Anna


3 kommentarer:

 1. Åh vilken härlig dag det var, och nu återupplever jag den genom dina ord och bilder! Jag har precis suttit och försökt organisera mina foton, det är inte alltid lätt att bestämma vilka som ska få vara med på bloggen och inte. Och när jag väl börjar titta fastnar jag alltid, det är ju så roligt med alla dessa bilder!

  Alltså Bollywood... Jag kan fortfarande inte riktigt smälta den upplevelsen! :) Så himla galet att dom var precis vid Ales stenar, kulturkrock utan dess like men helt underbart!

  Vi kom hem för en stund sedan efter en skön dag i Dalarna, mer om det på bloggen en annan dag. Snart är det dags att sova, det är ju jobbdag i morgon.

  Önskar dig och familjen en skön helg i vackra Skåne, njut lite åt mig också! Jag har redan börjat kolla upp hus till salu där nere, haha!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Fortsätt kika på hus härnere tycker jag Elin!!!
  Ja nog var det tokigt med Bollywood närvaron. Klart minnesvärt och den mest exotiska inramning jag upplevt Ale Stenar i!!
  Strålande kväll här ikväll, för en vecka sedan satt vi i växhuset och fikade så här dags. Härligt var det!
  Trevlig helg Elin!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Som jag njuter av dina bilder Anna. Helt underbara! Och vilken helg du och Elin fick. Skåne när det är som bäst. Och jag ler fortfarande åt minnet av er Bollywood-upplevelse. ;) Och er trädgård Anna... vilken underbar plats! Jag förstår att ni trivs och tillbringar så mycket tid ni bara kan där. Och jag är så glad över att ni ville ha med mig på en hörna av er helg. Jag ler fortfarande och kan knappt fatta att det är en hel vecka sedan vi satt hemma hos er och fikade, åt lunch och fikade igen. Fina minnen.♥

  Kram på dig vännen

  SvaraRadera