Välkommen in för bok- eller restips!fredag 10 maj 2013

Sköna maj i trädgårdenLägg till bildtext


Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön fredag idag!
Jag har jobbat men anslöt sedan till mina helglediga pojkar.
Hemma hos oss snickras det just nu på en brandbilslådbil. Sonen är brandman 90 procent av sin vakna tid. Så vad göra än att snickra ihop en brandbil?! Tur han har en händig pappa!
 
Annars njuter vi så av trädgårdsliv, värme och en grönskande trädgård.
Ikväll blir det få ord på bloggen men desto fler bilder!
Imorgon ska det fortsätta sås i trädgårdslandet, grävas ner en ny vacker vit pion och ja, bara njutas också förstås!
Önskar er en strålande lördag!
 
Ikväll läste jag om tre driftiga, modiga och osjälviska kvinnor med stora hjärtan på Annas trevliga blogg. De samlar in pengar till ett skolprojekt i Uganda. Kanske fler än jag som blir nyfikna på deras beundransvärda engagemang. Kika in här; http://www.annacecar.blogspot.se/
 
Må så gott!
Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Tack för dina ord! Dom värmer massor! Vilken vacker blogg du har! Jag stannar kvar och läser här medans du är hos oss :) Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Tack för hälsning! Vilket jobb ni gör, som jag skrev innan, beundransvärt! Det inspirerar oss andra också att det går att göra ett aktivt val att vilja förändra för andra på ett mer personligt och direkt sätt.
   Kram Anna

   Radera
 2. Åh Anna, vilka vackra bilder! Så långt våren har kommit hos er jämfört med här, jag blev allra mest glad över att se bilden på vitt löjtnantshjärta som är en av mina favoritperenner!

  Klart sonen ska ha en brandbil när han nu är så intresserad, jag säger som du att det är tur att han har en händig pappa!

  Även jag har jobbat idag, och sedan har jag umgåtts med barnen och fixat lite här hemma. Mannen kom just hem från Orsa efter en dag av skärmflyg.

  Ha en jättefin helg vännen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin!
   Hoppas våren klivit på med stora steg hos er idag! Om inte annat får du snart ta del av Skånevår!!! Ännu en trädgårdsdag hos oss, njuter så.
   Hoppas ni haft en skön lördag!
   Kram Anna

   Radera
 3. HEj Anna!
  Så mycket vår du fått. Tyckte det var vinter bara häromdagen. Men när det väl börjar så går det fort.
  Här i Melbourne har vi haft en härlig höstdag, började svalt med låg temperatur och rejäl dimma som låg tät. Körde till stora stan i det för att undervisa men väl där hade dimman lättat och det bådar för en fin dag. Det blev uppemot 27 grader senare. Så fint och vackert med alla löven i olika färger. I Toorak finns massor med Europeiska träd som tappar löven så det är vackert där. Bäst att passa på att njuta för nästa vecka ska det bli ruggväder och definitivt mer höstlikt.
  Njut nu din helg och dina vackra blommor.
  Kram vännen!
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette!
   Alltid lika trevligt med dina aussie-hälsningar! 27 grader en höstdag, inte illa! Ja just nu skenar våren fram här hemma. Vi är dock ute massor i trädgården och hinner njuta av allt det vackra.
   Önskar dig och familjen en toppen helg!
   Kram Anna

   Radera
 4. Vad roligt att du gillade mitt inlägg om Bristol Academy. De förtjänar all uppmärksamhet de kan få! Vi deltog i deras lilla projekt med dockorna. Vår dotter tyckte det var jätteroligt att döpa en docka och skriva namnet på ett papper. Senare fick vi se dockan med vår lapp hängandes runt halsen på den och en flicka som höll i dockan. Då kom nästan tårarna kan jag säga....
  Skönt att man kan göra något i alla fall.

  Så fint ni har det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Du ställer också väldigt bra frågor i dina intervjuer om alla driftiga kvinnor som vågar satsa, på sig själva eller som i detta fall på ett stort humanistiskt projekt! Vilken fin berättelse ur verkliga livet om dockan! Önskar dig en fin söndag imorgon!
   Kram Anna

   Radera