Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 2 januari 2013

Ankomst Las Palmas

Lilleman på balkongen efter ankomst

Utsmyckade balkonger på vårt hotell

Vackra träsniderier på balkongerna

Hibiskushäckar växer längs med havets cykel- och gångväg. Magnifikt!

Ett hav av julstjärnor i en park i Las Palmas
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hola amigas!
(och kanske någon/några amigos?)
En liten kvällshälsning till er från Gran Canarias huvudstad
-Las Palmas.
 
Hit anlände vi idag efter att ha klivit upp i ottan på hotellet på Kastrup.
Vi bytte 6 regniga plusgrader mot 22 grader skönt väder (växlande sol/moln).
Underbart!
 
Las Palmas visade sig vara en större stad än vad jag räknat med och vi lyckades snurra rätt många varv inom staden innan vi hittade vårt hotell.
Läxa lärd 1: ta googlemaps vägbeskrivningar med en nypa salt
Läxa lärd 2: ha koll på var i packningen du har din guidebok där det ingår en betydligt mer detaljerad karta än den som följer med din googlevägbeskrivning
Läxa lärd 3; glöm inte hur mycket spanjorerna älskar enkelriktat/alternativt har så trånga gator att de inte har ngt annat val.
 
På plats hoppade vi i sommarkläder och gav oss ut på jakt efter en lekpark samt glass. Dags att kompensera ressällskapets yngsta medlem för hans tålamod under flyg och bilresa till hotellet!
Vi flanerade genom de mysiga kvarteren i det som kallas Las Palmas trädgårdsstad.
Spanjorerna de vet hur man bygger en lekplats i stil. Roliga och utmanande klättertorn och trätåg modell större till barnen och intill ett café för de vuxna att ta en kaffe på.
Efter lek och bus satte jag mig i skuggan med en cola och en ostsmörgås. Pojkarna anslöt strax och sonen njöt chokladglass modell större.
På tillbakavägen till hotellet gick vi jämte havet. Intill växte en vacker häck full av blommande hibiskusar. Fantastiskt! Mängder av lokala joggare sprang längs den fina allén. Trötta bestämde vi oss för take away mat så jag gav mig ut på jakt.
 
Efter visst promenerande i underbart vackra och lummiga kvarter men utan en enda restaurang i sikte hamnade jag på en lokal charkuteributik.
Där möttes jag av en jätte trevlig kvinna som entusiastiskt hejade på mig i mina försök att prata spanska. En spanska som inledningsvis kände väldigt ringrostig men som med positiv peppning, rappa repliker från min "lärarinna", frågor och idel uppmuntran och leenden fick mig att konversera i över en kvart. Vi hade riktigt roligt där vi gick igenom ställets lilla meny och blandade ämnen som innehåll i min bocadillo (som hon ansträngde sig så till den grad för att göra det vegetariska innehållet spännnade, att jag riktigt kände den kärlek de lägger ner i sin mat här), flygtiden från Sverige, höstens värmebölja på ön, som även kocken kom ut och bidrog med svar till och hur vår resterande resrutt såg ut. Stunder som dessa påminns jag om vilken dörröppnare språkkunskap är, det måste inte vara grammatiskt rätt men att våga tala, att visa att man vill, det bygger broar. Den trevliga stunden i charkuteributiken bjöd på mitt första riktiga Gran Canaria möte.  Sådant ger mersmak och här ska övas spanska så det ryker!! Det är ju de små stunderna som bidrar till den stora resupplevelsen!
 
Pojkarna sover redan och jag sitter med tända värmeljus i vårt mysiga rum och passar på att blogga. Rummet har en massa karaktär med fönstersmygar modell djupa, mörkt trä, liten balkong och  palmträd utanför.
 
Imorgon väntar Las Palmas strand nummer ett, Las Canteras! Sonen vill gräva i sanden och klart han ska få det.  Hans mamma tar med sig en god bok som hon kanske hinner öppna.
Om vädret inte lockar till strand och bad blir det kanske en promenad upp till en jätte fin park som jag hittade på min kvällsrunda. Mängder av julstjärnor i rabatterna. Vackert!
 
Sköt om er!
Kram Anna
 

4 kommentarer:

 1. Magnefikt! Så härligt att resa nu efter jul - och nyår. Las Palmas får du mig att bli helt såld på ;)

  Njut av det vackra, värmen, maten, spanskan och att vara tillsammans. Ser fram emot bilder. Det låter härligt att sitta med tända värmeljus och blogga!

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Forstar att det ar skont i varmen. Vi har ju en hel del av den sorten just nu. Klev in i januari manad med storm steg mot varmare temperaturer. Idag blev det +34, imorgon vantas +40, runt 30 i helgen och sa upp till +35 pa mandag igen. Men det ar skont pa formiddagen innan lunch sa det far man utnyttja och ta vara pa for nar det blir uppemot 40 sa blir det till att halla sig inne efter lunch for att orka.
  Men till helgen gor vi som ni aker till havet, solar, badar , strosar langs stranden och sakert blir det en glass ocksa. Tror vi ska till Inverloch som ligger vid kusten langs vagen som tar en mot Wlisons Prom :-)
  Njut semestern nu och du de dar balkongerna var ju sa vackra.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Ha en fortsatt härlig resa:) Nu ska jag läsa tillbaka lite vad som hänt hos dig

  KramLotta

  SvaraRadera
 4. Er det mulig, o ha det så underbart!!
  Känner att hela jag slappnar av o rser med er där i Las Palmas c",)

  Ha en fortsatt super semester!!

  Klem Anna

  SvaraRadera