Välkommen in för bok- eller restips!



onsdag 22 augusti 2012

Kväll i trädgården

En bukett luktärtor till er alla från vår trädgård ikväll!

Härliga, vackra, väldoftande luktärtor

Lille trädgårdsmästaren

Trädgården skiftar i färg

Kvällens tomatskörd från växthuset!
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en fin dag!
Här har värmen så sakterliga börjat överge oss. Men fortfarande hittar temperaturen ovanför 20-graders strecket om dagarna.
Det känns som att trädgården börjat skifta i färg. Lite dovare, mattare färger. Kanske beror det mest på den torka som varit en tag?
Luktärtorna och solrosorna fortsätter att sprida färg och glädje över vår trädgård.
Ikväll plockade jag in en jätte bukett luktärtor.
Jag delar den med er!

I växthuset råder just nu tomatpeak! Kvällens skörd var den rikaste hittills.
Kanske får det bli tomatbruschetta till helgen?!

Morgnarna är just nu min favorittid på dygnet.
När jag kliver ut på innergården för morgonrunda med vår hund möts jag av den där smått magiska augustidoften.
En blandning av fukt, värme, rosor och lavendel kryddat med doften av nyskördad halm. Den får mina tankar att vandra söderut i riktning mot Medelhavet.
Trots att jag älskar Sverige så här års så längtar alltid en del av mig ut att resa.

Önskar er en strålande härlig torsdag imorgon!
Kram Anna
 

9 kommentarer:

  1. Ä underbara Anna!

    Jag njuter, njuter av dina bilder. Jag älskar också morgnarna. De är magiska. Augusti är en ljuvlig månad.

    Och så ler jag. En del av mig är alltid på väg någonstans. I tanken. Jag kan sakna olika platser.

    Denna underbar jord. De underbara årstiderna, alla med sin egen personlighet. Nu är det så fint. Jag vill stanna tiden en stund.

    TACK finaste du för dina vackra ord idag och för allt fint du bjuder på.

    Stor kram
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Hej Anna!
    Hamnade på din fina blogg. Söta bilder och härlig inspiration!!!
    Ser att du varit i Sydafrika. Jag o min sambo åker dit i oktober, bla till Stellenbosch. Några kul tips kanske?!
    Ha en fin torsdag1
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  3. Hej tjejer!
    Lotta, tack för alla goa kommentarer! Vi njuter vårt augusti på var sin sida Atlanten! Ännu har vi en augustivecka kvar att njuta av sedan får vi se vad september kan erbjuda!!

    Annika, kul med en ny besökare! Så underbart att ni ska till Sydafrika! Du hittar en del tips om du klickar in under fliken Sydafrika på bloggen. Men några tips på stående fot, missa inte vingården strax utanför Stellenbosch med den vackraste infarten, Rustenberg. För goda viner och zebror, besök mysiga lilla vingården Remhoogte. Vi hyrde stuga hos dem också för några år sedan. Deras cabernet sauvignon var suverän. Morgenhof strax norr om Stellenbosch är en stor men trevlig gård. Riktigt bra vita viner. Kanske allra bäst är den fantastiskt belägna vingården Uva Mira. På vägen dit kan man stanna till på Earnie Els vingård. Åker ni vägen till Franschoek är La Motte ett trevligt stopp. Fina viner.

    Stellenbosch är super mysigt att flanera i. Vackra Cape dutch hus och en hel del trevliga restauranger. Önskar er en underbar resa!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. God morgon Anna!

    Jag tackar så mycket för den vackra luktärtbuketten du bjuder på idag, känner doften ända hit! Måste helt klart så luktärtor nästa år!

    Ja visst märks det att vi går mot nya tider. Tyvärr har vi inte kunnat skörda mer än hallon och mynta (och ett par smultron) i vår miniträdgård. Alla äpplen är sjuka, så trots att dom sitter där i massor på träden finns inte ett enda som är ätbart.

    Idag är jag ledig och ska ta bilen upp till mina svärföräldrar för lunch och fika. Det blir mysigt med en eftermiddag på landet i vårt gamla hus (vi hyrde deras hus under några år när barnen var små). Dom har en prunkande trädgård, så idag ska jag njuta av dofter och smaker från allt som växer.

    Ha en fin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  5. Hej Anna!!
    Du o din mamma är såååå välkomna på lördag. Så roligt att ni kommer :)
    Ååååh det är massor att stå i nu. Prisade varor hela dagen igår fram till halv tolv inatt. Idag har jag delat ut flyers och ska nu bege mig ut i butiken igen :)

    Ha det gott vännen så ses vi på lördag.
    Välkomna!!!

    Varm kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  6. Go kväll Anna! Ja för här har det lidit mot sena kvällen. Snart är det en stund i TV soffan med en kopp kaffe. Skön stund på dagen.
    Tusen tack för den vackra buketten. Jag minns att vi pratade om just luktärtor för ett tag sedan och nu när jag ser din bukett så blir jag ännu mer säker på att till nästa år bara måste jag få ändan ur och plantera dem i tid. Vill också njuta av dess lukter och färgprakten.
    Jag köpte förresten lite lökar häromdagen, liljor. Du vet sådana där fina asiatiska liljor i rosa och vitt som doftar rätt starkt men gott. Två paket med 15 lökar i varje för ganska billig penning, billig för att det var storpack. Nu ska jag bara klura ut vart de ska ner? De bör komma upp lagom till julen här.
    Njut din härliga trädgård så länge den varar nu in på höstkanten.
    Kram Anette :-)

    SvaraRadera
  7. Din lilla trädgårdsmästare är så fin! Och flitig verkar han vara också :-) Underbara, stämningsfulla bilder som alltid. Du beskriver augusti hemma i Sverige så fint.
    I Cali har vi inte riktigt några årstider och att det är augusti är svårt att tro.

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Åh vad ljuvliga luktärtor! Känner doften ända hit:) och blir nostalgisk, min mormor hade alltid luktärtor i sin trädgård. Måste hitta en plats till dem nästa år! Vill också kunna plocka in i vas eller sitta bredvid dem i trädgården och känna doften!

    Ha en fin helg!
    Kram Suz

    SvaraRadera
  9. Hej Anna!
    Tusen tack för dina härliga tips, precis sådana jag är sugen på. Längtar såå, efter att få uppleva Sydafrika. Ska gå in o kolla på bloggen också. Ha fortsatt trevlig söndag. I´ll be back!
    Kram
    Annika

    SvaraRadera