Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 2 maj 2012

Att ta del av vårens prakt på hemmaplan


Tidig morgon på Bokcaféet i byn

Helgen då magnolian slog ut!

Naturens under

Min lille trädgårdsmästare vattnar i landen

Tulpaner i färgexplosion

Färgprakt i rabatten på innergården


Roligaste trädgårdsjobbet för de lille odlaren- att vattna!

Nu blommar det överallt i vår trädgård!
Lycka!
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en fin onsdag!
Här har termometern klättrat upp till 19 sköna grader.
Trädgården är i sitt esse. Jag hade glömt vilken kraft växtligheten har så här års när den formligen
överöser oss med färgprakt!

Vi sår för fullt i landen och redan känner jag otåligheten över att behöva vänta några veckor till innan jag kan skörda i trädgårdslandet, plocka in rosor från trädgården och på allvar inta solstolen i skuggan av parasollet.

Läslusten återvände lagom till långhelgen efter några veckors frånvaro. Efterlängtat!
Och vilken bok jag läser!
En riktig liten pärla! Dags att koka ännu en kopp tea och högtidligt läsa ut den!

Önskar er en fin torsdag imorgon!
Kram Anna

13 kommentarer:

 1. Vilka vackra bilder, man ser vårljuset i dom! Det är så fint nu så det är inte sant och med en liten gubbe som vattnar blir det ännu finare.
  Undrar vad du läser för bok?
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Vilka varma bilder, så härliga färger. Vårens växtkraft är magisk när det bara exploderar från noll till fullt ös.
  Tack för gullig kommentar hos mig. Kul att du gilla mina kuddar. Själv gillar jag dem mer och me för var dag som går. Vill helst att ingen sitter i soffan!
  Kram Anette :-)

  SvaraRadera
 3. Åh vilka fina bilder! En så söt liten trädgårdsmästare!
  Tänkte på dig idag när jag var i en bokhandel :-) I USA har man utvecklat konceptet mer, det finns knappt en bokhandel utan ett café, som ett bokcafé i byn ;-) Där man kan hänga i timmar, sippa på en kaffe och läsa. I dessa tider när man kan köpa böcker mycket billigare på nätet måste man erbjuda kunderna mer, ett mervärde som gör att jag går till bokhandeln ändå och köper min bok för att jag gillar afäären och vill stötta ägaren. Finns så många små bokhandlar här som har en lite extra edge vilket jag älskar! Hoppas du förverkligar din dröm någon dag, du har ju redan den perfekta bloggnamnet ;-)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Agneta, tack för hälsning! Det är Igelkottens elegans jag just läst. Har du läst den? Om inte följer en recension av den inom kort!

  Anette, ja det är verkligen från noll till hundra när våren exploderar! Häftigt, som ett mirakel varje år. Förstår känslan med att vilja ha soffan och kuddarna lite orörda ett tag!! Med barn brukar ju fläckar tendera att anläda relativt snabbt:-)
  Hoppas du haft en fin dag i Australien!

  Lotta, tack för att du hinner kika förbi trots att du är på resande fot!!

  Christina, som jag skulle vilja besöka era bokhandlar för inspiration! Tänk om man bara kunde pop over för en helg!! Lite för långt för det men istället njuter jag av dina skildringar därifrån! Kul att höra att det iaf i USA går att överleva som bokhandlare med ett annorlunda koncept, trots den konkurrerande näthandeln.

  Stor kram till er alla fyra!
  /Anna

  SvaraRadera
 5. Människa!!! Du bor så vackert att jag nästan dör! Jag bara tänker: Finns det någon som verkligen bor så där...och det gör du!!

  Söt bild på unge herr Trädgårsmästare! Oj oj oj!!!


  Kram Anna!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna!
  Så kul att du gillar vårt hem! Typisk Skånestil I guess!!!
  Hoppas du haft en bra dag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Hej Anna!

  Jag njuter så mycket av dina vackra bilder vännen! Så fina :)

  Dessutom har ni den sötaste lille trädgårdsmästare som finns. :) Roligt att han tycker om att hjälpa till och pyssla i trädgården. Med tonårsdöttrar blir det inte lika mycket av den varan längre. Fast det är något visst med trädgårdsslangen för den tycker de fortfarande väldigt mycket om så bevattningshjälp får jag. ;)

  Vilken fantastisk vecka vi har haft Anna! Sommar med stort S och med ens insåg jag hur mycket jag har längtat efter sommaren. Även om det med ens blev lite stresigare i trädgården. Men på något vis känns det helt ok när jag känner hur solens varma strålar får både mig och trädgården att jubla. Lovely!

  Ikväll har jag sått ärter och bönor - mina favoriter i köksträdgården. Vilken rikedom vi har i våra trädgårdar Anna! :)

  Vad skönt att läslusten har återvändt hos dig också. Det är en skön känsla.

  Fortsätt njuta av din bok och de ljumma sommarkvällarna vännen och tack för din fina inbjudan till ditt växthus. Det värmer gott ska du veta och vi får verkligen ta tag i få ihop en liten bloggtäff snart. Det känns som om det är på tiden. :)

  Stor sommarkram
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Hej Lotta!
  Så härligt och glädjande med en så fin kommentar från dig!
  Ja denna vecka är alldeles oslagbar! Jag njuter och känner att jag verkligen vill och kan vara i nuet! Ljuva försommar!!! Jag går runt i trädgården och kan se allt som vi faktiskt gjort sedan vi flyttade hit och inte bara vad som återstår (vilket är mkt!!). Härligt att du sått ikväll, vi har lite kvar att så! Hoppas på att få ner det i jorden till helgen!

  Trevlig helg!
  Stor kram Anna

  Ps. Klart det får bli en liten bloggträff!!

  SvaraRadera
 9. Ni bor så vackert att det nästan tar andan ur en annan här bland hästgödsel och skräp och saker som borde plockas undan och en massa annat... Fint, fint!

  SvaraRadera
 10. Anna, ni bor så vackert att jag nästan svimmar! Jag vet att jag har skrivit det tidigare, men det kan inte upprepas nog många gånger!

  Viken idyll med det vackra huset och er lummiga och fina trädgård med de finaste växter! Er son är verkligen lyckligt lottad som får växa upp där, han är så söt där han går omkring och vattnar och pysslar om era blommor!

  Jag hade tänkt ägna denna gråa och regniga dag åt att städa och fixa lite här hemma, men efter att ha sett ditt inlägg känner jag att det nog måste bli en tur till handelsträdgården också (eller istället!).

  Ha det gott vännen och njut av helgen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 11. Hej hopp!!

  Herre min hatt du bor vackert Anna, verkligen en härlig plats. Hus o trädgård, lusthus c",)
  Så underbart med alla tulpaner som sticker upp ur den varma jorden, känslan av o kunna va ute utan jacka o vantar.
  Sticker in hos dig för o få inspiration till böcker. Har drabbats av stora bokslukar bacillen o vem annars än dig ska man kolla in böcker hos!

  Ha en finfin vecka, Klem Anna

  SvaraRadera
 12. Hej Fru Sederblad, Elin och Anna!
  Stort tack för era fina kommentarer!

  Fru Sederblad, det finns skavda skavanker samt två komposter här också men jag väljer att inte visa dem:-) Och ingen har så fina höns som du!

  Elin, så härligt om du fick inspiration till ett besök på handelsträdgården! Jag var på en igår och tusan så mysigt det är! De serverade dessutom gått fika också!!

  Anna, det glädjer mig mkt att du vänder dig hit för boktips! Hoppas du hittar vad du söker! Nyss läst ut ännu en bra bok. Recension bör komma snart...!

  Kram till er alla tre!
  /Anna

  SvaraRadera