Välkommen in för bok- eller restips!



tisdag 10 april 2012

Att fundera på en spiraltrappa....

Stilfull spiraltrappa från magasinet "Casas de Campo"

Spiraltrappa i enklare version
Foto lånat från google.com

Hej vänner!
Hur har ni det?
Hos oss har det regnat nonstop hela dagen.
Men det är milt i luften och nästan vindstilla.

När man kommer in i vårt hus möts man av en gigantisk trappa med avsats mitt i som vi alltmer börjat tröttna på. Den är allt annat än barnvänlig och är väl påtaglig i vardagsrummet (dock älskar vår hund den som alltid ligger på avsatsen och blickar ut genom ett fönster!). På andra sidan trappan har vi en del som vi tänkt göra om till läshörna/bibliotek men i nuläget skulle man stirra in i trappavsatsen. 
Mannen började drömma om en ny trappa för ett tag sedan och en kväll på Mallorca satt vi och kikade i spanska inredningstidningar och hittade trappan med stort T! En
underbar spiraltrappa med vacker touch!
Vi har fått ett prisförslag från en trappsnickare. Kanske så.....vi får se!
Trappan på andra bilden är enklare men snygg den också. Hela rummet ser inbjudande ut.

Önskar er en fin onsdag imorgon!
Kram Anna


8 kommentarer:

  1. Vackra trappor båda två! Snyggt med ljusgenomsläpp och när trappan är ett konstverk i sig.
    Så fina påskbilder du bjöd på i förra inlägget:) Det är blommorna som gör påsken för mig, det där andra pyntet kan jag vara utan. Oftast blir det bara en höna som är godisgömma eller något av de riktigt gamla äggen som kommer fram.
    Den där boken, som ligger överst i din bokhög just nu ... den köpte jag före jul men har inte kommit mig för att läsa den än. Känner att det är en bok som jag måste vara på rätt humör för att börja läsa. Kan det vara en rätt tanke? Måste vara sugen på den sortens bok för att göra berättelsen rättvisa, tror jag.
    Önskar dig också en fin onsdag imorgon!
    Kram Suz

    SvaraRadera
  2. Gokvällsan vännen!
    Låter som att ni har haft en underbar påsk! Synd bara att vädret inte höll måttet med värme o sol. Hos oss har det varit folk hela påskveckan, så i söndags o måndags var det skönt att bara vara hemma själva och njuta familjen. Trädgårdslandet är utstakat och nu väntar jag på att grannen ska komma hem med utlovade pallkragar :o) Köpte senaste nr av 'Trädgård o blommor' idag och såg ett fantastiskt grönsaksland. Kanske mitt kan se ut så i framtiden....ser fram emot att sätta igång odlandet ;o)
    Låter väldigt spännande med ert trapprojekt. Spiraltrappa är ju sååååå himla fint. Och ert nya mathörn ser mysigt ut. Längtar tills jag får se ert fina hus 'live' :o)

    Dags att jumpa i säng....
    Nattikram
    Ulrika

    SvaraRadera
  3. Åh, vad mysigt med planer! Spiraltrappa känns så rätt.

    Tack för dina fina ord i min blogg. Jag har verkligen varit lite off det sista. Tror det beror på att man såg fram emot lite ledighet och så går luften ur lite så där!

    Men nu nya tag. Ska läsa lite mer vad du har hittat på :)

    Många påskkramar Anna

    SvaraRadera
  4. Snyggt!!
    Jag har en hatkärlek till spiraltrappor, dom är så vackra men dom får inte bli för höga för då blir jag yr och får höjdrädsla :-) Kommer ihåg hur jag knappt kom upp ur trappan vid Älvsjö station (tror jag) för många år sedan. Den satt på utsidan, har hög och svajade i vinden, jag fick en sådan otrolig svindel :-)
    Kram!!

    SvaraRadera
  5. Hej tjejer!
    Tack för fina kommentarer!
    Suz, boken ligger faktiskt fortfarande i min bokhög, dock överst. Har inte kommit igång med den ännu men snart så hoppas jag!!
    Sköt om dig!

    Ulrika, så härligt med pallkragarna. Snart är du på g! Vi har satt potatis och förgror just nu en del här hemma. Längtar mest till att majsen sätter fart i trädgården! Live visit får det bli!! Vi hörs!

    Anna, ja ibland laddas batterierna ur totalt! Tur det är vår och sommar i sikte...!! Ska bli spännande att fundera vidare över spiraltrappa. Må så gott!

    Christina, vilken skräckupplevelse! Det blir en ingen hög trappa här så ingen risk för svajning eller höjdsjuka!!
    Önskar dig en fin dag i CA!

    Kram till er alla fyra!
    /Anna

    SvaraRadera
  6. Jag skulle kunna bygga mig en trappa bara trots att vi inte har en övervåning!! Alla sorters trappor men mest gillar jag den kanske typiskt amerikanska med den trappavsats och så svänger man vidare. Lät lite som din kanske? Sprialtrappor är häftiga och passar ju bra i trånga utrymmen.
    Men en god vän till mig som är snickare och bygger ett och annat hus berättade om någon som fått ett hus arkitektritat med spiraltrappa upp från garaget till köket. Han sa: Tänk på när du kommer hem från affären och försöker bära upp två matkassar samtidigt, inte helt lätt i svängen om du sedan vill få in en ny soffa eller allat till övervånginen ja då blir det knepigare. Så med det sagt vill jag bara påminna att det kanske är snyggt men inte praktiskt. Fast jag har ju ingen aning om hur det ser ut hemma hos dig så ta min tanke för vad den är.
    Lycka till med trappan nu ;)
    Ha en härlig fredagenden 13:e.
    Kram Anette :-)

    SvaraRadera
  7. Kikar in lite snabbt o önskar dig o familjen en underbar helg!! Här är det strålande väder idag och snart kommer en väninna o fikar. Det får bli ute på verandan idag :o)

    Stor kram
    Ulrika

    SvaraRadera