Välkommen in för bok- eller restips!måndag 6 februari 2012

Escape to the country

Hotellvistelse med utsikt! Vackra Rural Las Longueras, Gran Canaria

Innergård att läsa en bok eller bara dagdrömma vid

Äkta spansk lantcharm

Hänförande utsikt fjärran charterträngsel

Hej vänner!
Hoppas veckan börjat bra!
Här har det fallit ytterligare lite snö under dagen men på sena eftermiddagen klarnade det och kvällspromenaden med hunden gick jag med sällskap av en magnifik fullmåne.

Vi lever lantliv i vår by i Skåne. Ikväll drömmer jag om att för en vecka få byta vårt lantliv mot ett annat. Jag hittade detta underbara ställe på Gran Canaria.
-Hotel Rural Las Longueras
Vackert beläget i  Agaete-dalen bland apelsin-, mango- och papayaträdodlingar ligger denna 1800-tals herrgård ombygd till hotell.

Ett tips är att inte underskatta resmål som förknippas med charter, slitna strandorter och överbelagda hotell. Tänk utanför boxen, att hyra en bil och susa runt är oftast en härlig upplevelse och plötsligt befinner man sig på små fiskekrogar i en hamn långt från allfartsvägarna, söndagsmarknad uppe i bergen eller i en vacker dalgång med medhavd picknick.
Fördelen med charteröar är att det oftast är lätt att hitta billigt flyg. Till Gran Canaria kan man till exempel hitta riktigt billiga flygstolar som charterbolagen rear ut.

Ett dubbelrum på Rural Las Longueras inklusive frukost kostar cirka 60 Euro per natt. Jag kollade lite datum där och det verkar ofta fullt. En idé kan vara att maila ställena direkt istället för att boka genom bokningssajter och stämma av pris och tillgänglighet.
Den som önskar kika in på deras egna hemsida läser här.

Önskar er en solig tisdag imorgon!
Kram Anna9 kommentarer:

 1. Visst charter i all ära men jag har efter många resor till Cypern hittat det där min skäl mår bra av. Små ställen som man aldrig hittar till om man åker charter. Smultronställena.... vara bland det inhemska folket och ta del av deras kulturer i verkligheten. Deras gästvänlighet..allt!

  Nu fick du mig allt att drömma mig bort från det superkalla Sverige en stund! Tack min vän :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Ja det finns många sätt att resa på! Hoppas din Cypernresa inte ligger alltför långt fram i tiden nu!
  Att drömma sig bort från kylan och mörkret nu är klart behövligt. Iaf för oss restokar!!
  Tack för att du tog dig tid att kommentera! Trevlig tisdag!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Smart! Think out of the box.

  Spansk lantcharm vore inte fel. Underbart vore det helt enkelt. Vilket stället du hittat!

  Har du sett filmen "Enchanted April"? Den är så fin - jag får lite sådan känsla när jag ser bilderna.

  Tack för att du förgyller min kväll!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Det såg säkert superfint ut där!
  Och du har så rätt. Bara man hyr en bil och fartar runt lite så kan man hitta de härligaste små ställena. Att gå emd strömmen, ligga på stranden avrje dag och prata svenska med turister, är inte riktigt min stil om jag ska vara ärlig. =o)
  En annan anledning varför jag saknar att bo hemma i Europa. Billiga flyg! Och att kunna ta en lång helg i London, Paris, Barcelona, Rom... Härligt. =o)
  Kram och fortsatt trevlig vecka!!

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta och Tine!
  Tack för fina kommentarer!

  Lotta, så kul med ett filmtips! Den ska jag söka efter! Ser så lite på film just nu, men skulle gärna se ngn då och då! Får bli denna!!

  Tine, förstår om du saknar billigt flyg. Det är guld värt om man vill resa frekvent. Hur är priserna NZ-Australien eller söderhavet?

  Kram till er båda!
  /Anna

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart ställe! Det ska vi definitivt kolla upp om vi får för oss att resa dit igen. Mina svärföräldrar är där nere just nu. De reste till nyår och stannar i två månader. Härligt!! Man behöver ju inte bo vid havet, en vacker utsikt räcker långt. Men kanske en pool kunde vara skönt ändå :o)

  Kul att du vill ses. Vi hörs lite senare per mail ang datum o tid!

  Våra grannar kom hem från Mallorca förra helgen. De var inte helt nöjda med vädret, kallt o regnigt. Kanske de också nämnde något om snö ;o) Synd för dina föräldrar som kommer ner till det här. Ska de stanna länge?
  Önskar dig en mysig kväll och trevlig torsdag imorgon! Ha det gott vännen :o)
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 7. Ja bra tips! Jag är inte förtjust i charter men det betyder ju inte att man måste dissa resmålen för det. Älskar att hitta små pärlor utanför turiststråken! Dom där bilderna var ju bara för vackra, vill sätta mig på planet direkt! Gamla fina byggnader, en landsbygd med mycket historia, jag tänker på när vi åkte runt i Toscana, det kan jag sakna här i USA, det finns inte här dom är en så pass ung nation.
  Hoppas ni inte har snöat in totalt nu!
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej Ulrika och Christina!
  Tack för era kommentarer!

  Ulrika, snön har smält nere vid kusten iaf och idag hade de suttit ute på sin favorit uteservering i Palma och fikat!! Kul, kul med träff. Vi hörs mer om det!

  Christina, Jag förstår precis vad du menar med ett ungt lands brist på historia som avspeglar sig i hus etc. Italien är väl också det bästa exemplet på motsatsen!! Jag reste upprepade gånger till Australien en period och även om jag trivdes och älskade naturen där så upplevde jag mkt som historielöst och därmed lite fattigt.
  Ingen fara, vi hittar ut genom grinden ännu! Vackert med det vita!

  Kram till er båda!
  Anna

  SvaraRadera
 9. Du la inte ut detta inlägget bara för att reta mig, va ;-)?

  Kram

  SvaraRadera