Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 13 december 2011

Två vägar till semester på stranden

Övistelse på Ko Chang, Thailand
Bild lånad från Google Pictures

Superior bungalow på Ko Chang,
bild från Gajapuri Resort & Spa

Royal Bangsak Beach Resort , Khao Lak, Thailand
Bild från Fritidsresors hemsida

Hej vänner!

Hoppas ni fått se något fint luciatåg idag!
Vi var med på vår sons första luciatåg imorse. Han var tomtenisse på sitt dagis fina luciafirande.
Så mysigt! Och så stolt man är som förälder att få se sin lille "sjunga"!!

Ikväll tänkte jag ta er med in i min resvärld!! Som ni nog förstått upptar resor, bokande av resor, drömmar om resor och planerande av resor en stor del av mitt liv. Så har det varit så länge jag kan minnas. Jag ÄLSKAR att läsa på om resmål, leta de "rätta" boendena och resrutterna för just oss, ja eller för vänner eller kollegor eller bekantas bekanta eller vem som nu önskar några tips!!!

Ikväll tänkte jag tipsa kort om att boka resor på egen hand. Charter i all ära, passar en del och passar kanske vissa gånger, andra gånger vill man inte ha svenskt kaffe på hotellet eller höra skandinaviska intill solsängen. Eller så vill man det men kanske vill våga prova att leta ngt eget.

Ikväll har jag snabb sökt på 2 resor till Thailand. Det ena med charter från Köpenhamn till Khao Lak med Fritidsresor och det andra på egen hand med reguljärflyg till Bangkok, 2-3 nätter i Bangkok för shopping och vila inför hemresa samt 10 nätter på 4 stjärnigt ställe på ön Ko Chang.

Så här landade de prismässigt:
Charteralternativet:
Flygresa för 2 vuxna och ett barn (utgår från min familj), boende med frukost på
Royal Bangsak Beach Resort (3+) , Khao Lak 2 veckor, utresa 2 februari 2012. 36 264 kr
Omdöme: Beläget vid havet, relativt prisvärt, hotel som ser helt ok ut, lite minus för att chartern oftast går ner i tex Arabemiraten och tankar, det blir då långflygresa med stopp när man sover som skönast.

Boka själv:
Direktflyg med Thai Airways (mitt favorit flygbolag) från Köpenhamn till Bangkok, 1-16 nov, 24 800 kr tur och retur (den som vill spara pengar mellanlandar i Istanbul med Turkish Airlines och flyger då för 20 000 kr)

Jag valde ön Ko Chang, cirka 5 timmars transfer från Bangkok (jag älskar att färdas lite i länder när jag reser). Checkar in på Gajapuri Resort & Spa (4 stjärnigt) 10 nätter i superior stuga för 9 253 kr (villa vid stranden kostar 13000) Boendet har jag hittat på booking.com. Ibland lönar det sig att googla på ställenas egna hemsidor och boka direkt men här blev det en tusenlapp billigare via hotelsajt.

Avslutar resan med 2-3 nätters shopping/avkoppling i en stad jag älskar- Bangkok. Då vi reser med barn bokar vi familjevänligt superior rum på Stable Lodge intill Sukhumvit Road för 385 kr natten. De har pool att svalka sig i. Ingen lyx, jag har bott där för några år sedan, men här ska shoppas istället!

Med transfer tillagt på alternativ 2 så landar resorna på ungefär samma pris. Flyger man med Turkish Airlines istället tjänar man några tusen på egna boknings alternativet. Men med förslag 2 får man 4 istället för 3 stjärnigt boende.

Jämförelsen är inte exakt, då hade jag valt samma ö! Men ikväll ville jag surfa runt lite för inspiration samt dela med mig av hur enkelt det är att boka ngt på egen hand! Det tar dock tid! Jag har lagt en dryg timme på denna mini sökning. När vi ska ut och resa researchar jag åtskilliga kvällar först, letar tips på boende, läsar i guideböcker etc.

Hoppas ni känner den thailändska värmen igenom inlägget! Det vattnas i min gomme av all god mat jag ätit där under tidigare resor!!! Tyvärr blir det ingen resa dit på närmaste tiden, men resa i drömmarna kan man alltid!!

Trevlig lucia kväll!
Kram Anna

6 kommentarer:

 1. Du är som jag! Jag älskar att planera resor! Fixar och donar ofta med vänner så att vi kommer ut på små tripper.

  Eftersom vår dotter bor på Cypern blir det ju lite resor dit så jag har svårt för att fixa med andra "charter"resor inom Europa. Just nu där vi befinner oss så får det bli så så länge hon bor därnere!

  Jag har ständigt nya projekt på gång! Visst är det kul!

  Thailand låter inte helt fel. Vi har varit för många i familen för den typen av resor.

  Nu är dt Cypern, Skottland och USA som gäller! I den turordningen också!!!


  Kraam Anna

  SvaraRadera
 2. Det värsta är att jag är så flygrädd!!!!

  :)

  SvaraRadera
 3. Hallå Anna!
  Det är suveränt att få upptäcka en plats lite mer också! Det som Cypern är för dig är Mallorca för mig. Men stackare att du är flygrädd, bra gjort att ändå fortsätta resa som du gör.

  Blir det Cypern i vår eller ska du upptäcka vintern där? Vi laddar för vårvecka på Mallorca och kanske korsa Atlanten till hösten för en lite längre resa (med flyg alltås!). Dessförinnan får jag resa i tankarna!!

  Kram på dig Anna!
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Det blir Cypern i vår, Skottland till sommaren och sedan får jag nog jobba lite och fylla på reskassan innan det bär iväg till USA!!!!

  Låter härligt med Mallorca till våren!

  Jag låter inte min flygrädsla begränsa mig...men jag mår inget vidare under flygresan! Tror alltid min sista stund är kommen. Numera tar jag någa glas rödvin och något starkare för att härda ut. Detta började när jag fått barn och skulle åka till Wales utan familjen på en 2 veckors praktik när jag läste till lärare!

  Ha en fin dag !

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Godeftermiddag Anna!
  Efter lite julklappsinköp på andra sidan sundet, njuter nu lillan o jag bland julklappspapper o snören :o) En slurk het glögg och julmusik ökar stämningen. Mys en helt vanlig torsdag!
  Hihi...nu vet jag ju inte vad du arbetar med, men du hade passat riktigt bra som reseplanerare :o) Min man är också jätteintresserad av det och bokar alltid våra resor själv. Ingen charter här inte ;o) Vi längtar enormt mycket efter att resa nu. Känns som att det var längesen. Mannen fyller 40 till sommaren, så då hoppas jag kunna överraska med en resa :o)

  Njut av torsdagskvällen med familjen och ha en riktigt skön helg!
  Stor kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 6. Suck, du vet o reta reslusten du c",)
  Känner att det vore himla gott o packa med familjen på en liten värmande semester!
  Inte charter, lite färdig med det, men GÂRNA ordna en själv som du gjort här...se lite mer än hotelkomplexet man bokat in sig på. men allt efter smak o behag c",)

  Ha en fin kväll, Klem Anna

  SvaraRadera