Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 23 oktober 2011

Att njuta söndag

Beachlife en söndag i oktober


Vår fina, kära vovve!

Smarrig smörgås från OlofViktors café & bageri

Doftande ros

Gårdagens tårta för sonen
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Helgen närmar sig sitt slut. Hoppas ni haft en skön söndag.
Här har solen lyst hela helgen. Underbart!!!
Dagen började strålande- sonen gav oss sovmorgon till 7.00!
Inte illa att få vakna och verkligen känna sig utsövd.
Mannen bakade scones och jag tog fram mitt favorit frukost tea, jasmintea som jag inhandlat i Köpenhamn och som är av samma märke som det jag föll för och tog med mig hem från Peking för några år sedan. Lägg till  kokta ägg, ost från Menorca som vi köpte med oss hem från Mallorca så finns det inget mer jag önskar mig en söndag morgon.

Morgonpromenaden intogs på stranden idag. Men inte vår vanliga hemmastrand utan vid Ystads strandskog. Kilometer av finkorning sand som löser av den mysiga trollskogen precis innan havet tar vid.
Havet såg riktigt inbjuande ut, lilleman ville bada. Han hade nog Mallorcas varma vågor i minnet. Den enda som fick bada i vår familj idag var vår fina vovve. Han plaskade lyckligt i vågorna och ruskade sedan nöjd av sig vatten och sandkorn.

Nästa stopp blev Olof Viktors café och bageri i Glemminge. Smarriga kräftstjärtssmörgåsar fick följa med oss på vår roadtrip på Österlen.
Det var något speciellt med ljuset idag. Det var så där förtrollande vackert, mjukt och intensivt på samma gång. Hammars backar skymtade i fjärran och vi fortsatte förbi gårdar, beteshagar och fält.
Lunchen dukade vi upp i föräldrarnas hus. Deras kök badade i solljus och utsikten över omgivningarna var betagande.
Det är ngt visst med det som Ulf Lundell kallade "öppna landskap".
Det var nog också det som jag föll för med Skåne. Att det finns så gott om vidder, ändlösa fält, obruten horisont och långa, långa sandstränder.
Med hem fick en roskvist följa. Den doftar så gott att jag nästan tappar andan!

Dags för kvällstea här och en skiva bröd inhandlad på Olof Viktors idag.
Mums!

Jag är redo för en ny vecka och jag hoppas att ni också är det!
Önskar er en kommande toppen vecka!
-Anna

Ps. En liten hälsning till dig A som jag träffade idag. Ditt hus är så fint och ombonat. Inspirerande att få se! Din blyblomma var fantastisk! Dessutom fick jag lära mig ett nytt blomnamn!!

8 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Och visst är Olof Viktors kräftsmörgåsar underbart goda! Hemma hos oss i Sövde blev det höststädning i trädgården i detta underbara väder. Man kan inte annat än njuta av alla vackra färger nu. Och sedan få krypa upp i soffan när det skymmer och tända levande ljus och bara mysa :)
    Ha en riktigt bra vecka!
    /Suz

    SvaraRadera
  2. Hej Suz!
    Tack för hälsning! Ja, det är verkligen underbart ute nu! Var förresten förbi Sövde en sväng i fredags em och lämnade av lite äpplen och kom hem med mera god must! Vädret var perfekt för höststädning ute i helgen. Vi klarade av vår igår.
    Ha en toppen vecka!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  3. Tack för att du tog mig med en sväng på Österlen! Den första bilden på grabbarna är helt fantastisk! Snack om ljus...
    Här har vi städat (måste erkänna att jag slarvat de sista veckorna) och röjt. Ätit kvällsmat hos bror med familj och nu laddar jag inför veckan!

    Psst.. den där osten lät inte dum... Kram!

    SvaraRadera
  4. Härlig tur en söndag, med kafébesök som inte går av för hackor!!

    Tog en tur i trädgården på lördagen...nu har allt dött ner...men nya tider kommer!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  5. Vilken härlig söndag o helg! Scones på morgonkvisten blev det här med i lördags. Finns det nåt godare till morgonthéet? ;o)

    Just den smörgåsen du visar är min favorit. Hur många gånger har jag inte suttit där på caféet och smaskat i mig den. Den är bäst :o)

    Önskar dig en fin start på veckan och grattis i efterskott till lillprinsen. Då är han tre månader äldre än min prinsessa!
    Stoooor kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  6. Men vad jag blir Skånesjuk. Vill åka nu ! =)
    Härlig helg ni haft!
    Och fin och inspirerande blogg.
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig söndag ni hade, njutning från morgon till kväll! Massor av godsaker och vackra omgivningar, det gillar jag! Efter en sådan söndag brukar man känna sig så nöjd och glad, och redo för en ny arbetsvecka.
    Dags för lite te och bokläsning nu. Har tyvärr läst ut underbara Niceville, den hade gärna fått vara lite längre. :)
    Ha en jättefin kväll!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  8. Hej tjejer!
    Tack för all härlig respons på inlägget!
    Lena, skönt att höra att det finns fler som skjutit "lite" på städningen. Här tog vi tag i det i fredags, hade hamnat i någon slags "mañana" vad det gäller städning. Ganska skönt faktiskt!!

    Anna, så det har blivit kallt hos er nu! Som gjort för varmt choklad med vipsgrädde i kanske?! Har ni ngt trevligt fik på rimligt avstånd från er?

    Ulrika, helgfrukost med tea och scones, bara bäst helt enkelt!!! Härligt att ni också fick kalasa på det! Olof Viktor är bra mysigt. Ibland gillar jag det än mer så här off season när man slipper trängas. då har ni en födelsedag hos er att se fram emot snart!! De små börjar bli stora, iaf stundtals!!

    Sandra, kul att du hittat in här på bloggen. Tack för de snälla orden! Du får åtgärda din Skånesjuka med ett besök här i Skåneland!!

    Elin, jag blir nyfiken på att se vad du läser nu! Ska ta en tur till din blogg! Roadtrips i vackert landskap med mysiga fikastunder är olsgabart tycker jag!

    Sköt om er allihopa och ha en toppen tisdag imorgon!
    Kram Anna

    SvaraRadera