Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 27 september 2011

Växthusbygge


Växthusbygge pågår i vår trädgård


Hortensiabuskar i Stellenbosch, Sydafrika

Inspirerande trädgård i Sydafrika


                                                            Hej vänner!
Hoppas ni fått en god start på nya veckan! Här njuter vi fortfarande av värme och solsken.
växthuset har det kommit upp en första fönstervägg. Mannen är i skrivande stund ute i snickarboden och bygger taklister som ska ersätta klossarna som just nu håller glastaket på plats.
Det blir fint!
Jag längtar, längtar till vi kan inviga växthuset med en fika! Snart så!
Jag tror att några korgstolar ska få flytta in tillsammans med ett slitet bord. Till nästa sommar blir det tomatodling därinne också. Kanske ngt exotiskt träd också!

Vi funderar på att sätta vit hortensia längs med ena väggen. Jag har sett så inspirerande bilder på den fina bloggen A Country Farmhouse.

Jag är just hemkommen från vår bokcirkel i byn. Full av glädje efter spännande konversationer och en massa härligt bokprat, rykande tea och nybaka bullar.

Önskar er en fin onsdag imorgon!
-Anna

5 kommentarer:

 1. Hej Anna!

  Åhhh, äntligen en bild på ert växthusbygge och vilken bild sedan! Helt fantastiskt vackert! Vilken duktig man du har! Och jag förstår att du längtar, längtar tills det hela är klart för inflyttning. Vilket ljuvligt paradis ni kommer att få där! Lycka! :)

  Jag tycker att er bokcirkel låter så mysig och ni verkar ha det väldigt trevligt tillsammans. Vad läser ni för bok just nu?

  Ha en fin vecka Anna!

  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken lycka! Jag skulle kunna ge min högra arm för ett sådant växthus!

  Tänk när det är klart och du kan sitta där med en kopp the...so lovely.

  Jag kan rapportera att jag fick flera böcker som jag har med mig tillbaka. Jag ser fram att läsa Louise Boije Af Gennäs senaste, Michael Dahlens Extopia och Hundraåringen bland annat.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Anna, jag säger bara WOW vilket växthus! Rena drömmen, det absolut vackraste jag sett! Tänk vilka mysiga sommarstunder ni kommer att ha där, sitta i korgstolarna och dricka lemonad i doften av mogna tomater! Och höstkvällar med te, deckare och levande ljus... Hihi, nu började jag minsann drömma åt dig! :)

  Nu ska jag återgå till min eftermiddagsfrukost innan det är dags att ta itu med dagens aktiviteter.

  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men Anna. Vilken växthus! Du tar andan ur mig... Anne (http://stjarnorochchampagne.blogspot.com/) tipsar om fina fåtöljer idag...

  Jag sitter i Deiá och njuter av dina fina tips! Tack än en gång!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Hej tjejer! Tack för era härliga kommentarer!
  Lotta, tack för de fina orden om växthuset! Jag ska vidarbefordra dem till maken!! Ja vår lilla bokcirkel betyder mkt för mig. Så härligt att få prata böcker med andra som älskar böcker lika mkt som jag! Nästa bok vi ska läsa blir en klassiker- Svindlande höjder av Emilie Bronte. Har du läst den?
  Önskar dig också en toppen vecka i det underbara vädret!
  Kram Anna

  Lotta, så härligt att du fick med dig en trave böcker tillbaka från Stockholm. Ja nog ska det bli teadrickande därinne vad det lider!! Önskar jag kunde bjuda över dig på en kopp!!! I tankarna åtminstone!
  Ha en toppen onsdag!
  kram Anna

  Elin,det är härligt att du drömmer lite åt mig också!! Jag känner igen mig, jag har också nära till dagdrömmeri och drömmar om stort och smått! Det piggar upp i ens vardag! Det är väl inte helt omöjligt att du kan sitta i det där växthuset inom rimlig framtid med ett glas lemonad. Ska det vara tomater till får det nog dröja till nästa sommar dock:-)
  Ha en härlig torsdag imorgon!
  Kram Anna

  Lena, Lena, tänk att du är på mitt älskade Mallorca just nu! Bilderna från Deia på din blogg var suveränt fina. Du fick det nästan att tåras i min ögon av längtan till denna ö som trollbinder mig så. tack för tipset om stolar också! De såg super mysiga ut! Undrar om de får plats dock, kanske om vi nöjer oss med två stycken.
  Fortsätt njuta och önskar dig och din mamma en fin dag imorgon!
  Kram Anna

  SvaraRadera