Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 15 september 2011

Vårlökar i jorden

Tulpanlökar på väg ner i jorden

Vackert kvällsljus ikväll
Samtliga foton:Bokcaféet i byn

Hej vänner!

Hoppas ni haft en skön torsdag! Så var det åter helg i sikte!! Veckan har gått snabbt.

Vi har haft en mysig kväll med mormor på besök. Solen sken och vi var ute i trädgården länge. Jag passade på att plantera alla fina tulpanlökar jag inhandlat.
Vackra ljusrosa vid namn Angelique, tjusiga röda papegojtulpaner, två sorters vita, Global Desire och Mondial och så en hel hög Alliumbollar.
Första våren i vårt hus möttes vi av en hel yttervägg kantad av blommande påskliljor. Det glömmer jag aldrig. Jag plockade in bukett efter bukett av gula skönheter.
De glädjer oss varje år, efter hand har vi utökat med pärlhyacinter och tulpaner.
Sätter ni några lökar? Vilka är era favoriter?

Trevlig helg!
önskar
Anna

6 kommentarer:

 1. Ja nu är det dags att planera lökarna. Jag hade tänkt att köpa mig svarta tulpanlökar i helgen. Det är såååå fint med svarta tulpaner tycker jag.

  Ha en fin kväll!
  kram CC

  SvaraRadera
 2. Hej! har beställt en hel hög med lökar som jag väntar tålmodigt på, va annat kan jag göra?! Härligtmed blommor som sticker upp ut snö o jord, ger hopp om sommar tycker jag ;o)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Åh, jag älskar att plantera vårlökar. Men i år ska jag ta en paus. Måste upptäcka vad som redan finns i rabatterna först. Spännande!

  SvaraRadera
 4. Jag vill sätta lökar med det blir inte av! Men jag älskar lökar. Det finns ett hus här i närheten och när våren kommer EXPLODERAR deras tomt av tulpaner - jag ska fota och visa!

  Vackra bilder du tagit Anna.

  Kramar och ha en superskön helg....jag har lite bus på gång, berättar mer imorgon

  KRam

  SvaraRadera
 5. Härligt med nya lökar! Tänk att en sådan där liten knöl kan resultera i en massa fina blommor till vår och sommar. :)

  Själv har jag tänkt sätta lite fler schilla. Jag älskar det där härliga ljusblå havet som breder ut sig i rabatterna på våren. Tyvärr blir det inga tulpanlökar då rådjuren och hjortarna äter upp blommorna på våren. Kvar står sedan bara stjälkarna i rabatterna. Så nu har jag gett upp! Påskliljor och schilla rör dem inte så det får bli gult och blått. ;)

  Vilket fantastiskt sensommarväder vi har haft idag Anna. Klarblå himmel och strålande sol. Vilken lycka! Men nu varnas det för markfrost även här i Skåne i helgen så jag får nog se till att plocka upp de sista morötterna i morgon.

  Ta hand om dig Anna och njut av en härlig heg tillsammans med din familj!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej allihopa! Härligt att få läsa om era vårlöksplaner och funderingar kring det!

  CC, Svarta tulpaner är stiligt, jag älskar tulpaner i alla färger och former. Men i år är nog den ljusrosa min favorit!

  Anna, jag ska hålla tummarna i vår att du får jackpot på lökfronten uppe hos dig! Det är du väl värd!

  Anna, spännande med ny trädgård! Jag tenderar att glömma var exakt jag satte lökar året innan och brukar fumla runt med spaden bland gamla och nya lökar.... Men fint blir det ändå!

  Lotta, toppen att ha grannar som fixar den där perfekta vårlöktomten!! Jag misstänker att du kommer ge dig ut med din kamera i vår och visa oss den prakt som jag kan föreställa mig! Blir nyfiken på vad du har på g i helgen!!!Njut!!!

  Lotta, ja vilken tokigt, underbart, alldeles ljuvlig dag vi haft idag! Jag blir full av lycka, solvärme och glädje! Den räcker nog igenom ett antal regniga veckor om så skulle bli fallet! Scilla var en bra idé! De är så fantastiskt vackra! Jag plockade in en del grönsaker ikväll, känns ofattbart att frost skulle närma sig men bara vara redo!
  Önskar dig och familjen en härlig helg!

  Stor kram till er alla!
  -Anna

  SvaraRadera