Välkommen in för bok- eller restips!måndag 8 augusti 2011

På besök i Gränna

Vackra hus med utsikt över Vättern och Visingsö Charmig bygata
Vid torget
Underbara färgskalor
Småstadscharm i Gränna Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Ikväll kom vi hem efter en roadtrip norrut. Resan inleddes med ett stopp i fina, mysiga staden Gränna.
Alltför sällan svänger man av från E4:an men denna gång hade vi siktet inställt på Gränna. Denna lilla pärla, vackert belägen intill Vättern och med Visingsö ett stenkast ut i vattnet, är ett eldorado för alla hos som älskar gamla hus.
Vi flanerade runt en lång stund bland vackra, välbevarade trähus i smakfulla färgkombinationer. Själva huvudgatan kändes lite turistig men bara en gata upp väntade stillsamma villakvarter där det kändes som tiden stått stilla länge.
Vi besökte även en jätte fin inredningsbutik. Bilder från den följer imorgon.
Det kommer också bilder från vårt huvudresmål för resan som var mina svärföräldrars lantidyll i Östergötland. Vi har fått njuta av livet på landet fyllt av får, kossor, hästar, barnlek, god mat, ännu mera god mat, lässtunder, trevliga konversationer, sol, utflykter och tid tillsammans.
Hoppas ni haft en fin helg!
-Anna

6 kommentarer:

 1. Jag ska till Gränna och Visingsö på torsdag med mina brorsbarn! Hoppas det håller upp för vi måste ju åka "remmalag" på ön! Det är verkligen mysigt där! Undrar hur många kilometer du var från Fritsla på din tur norröver? Två? Nästa gång får ni svänga in och hälsa! Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej Lena!
  Jag trodde ni höll till långt västerut?! Kanske behöver jag studera kartan bättre!! Kul att du också ska till fina Gränna! Ja, nästa gång måste det bli en Fritsla tur. Vill gärna se er butik som verkar vara helt i min smak samt förstås hälsa på dig i real life!
  Må så gott!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Å, det låter toppen! Gränna har jag besökt en gång och det är så fint. Ljuvliga bilder du tagit. Vad fint du skriver!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tydligen är Grännas julmarknad i särklass en av de bästa. Har tyvärr aldrig besökt den, men ett år ska det väl bli till. =o)
  Ljusiga bilder!
  kram

  SvaraRadera
 5. Hej Anna!

  Välkommen hem! Det låter som ni har haft en underbar resa och njutit till max. :) Vackra bilder från Gränna och nog är det vackert där alltid. Där brukar vi alltid stanna till och köpa polkagrisar när vi är på väg norröver och det allra bästa är ju att då kan man stanna till en gång på hemvägen också. ;)

  Tack rara Anna för dina rara och kloka kommentarer hos mig. Jag blir alltid lika glad då jag ser dem för jag vet att de alltid innehåller så mycket värme och klokhet.

  Jag förstår dina tankar kring att vilja våga mer men det är väl kanske så att allt har sin tid. Under tonåren var jag fullständigt orädd, när jag sedan blev mamma dök alla möjliga rädslor upp. Säkert ihopkopplade med att man som förälder har ansvar för en annan person som är fullständigt beroende av dig. Men föräldraskapet har också inneburit att den inre styrkan har vuxit och nu när barnen står med ena foten i barndomen och den andra i vuxenlivet känner jag att längtan efter att utmana mig själv och våga mer infinner sig. En ny spännande fas i livet!

  Ja, vi delar kärleken till solrosor Anna. Man kan ju int annat än älska dessa solskensblommor och vad härligt att era blommar nu så att ni kan få njuta av deras skönhet. :)

  Ta hand om dig och hoppas att skördandet gick bra!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Hej tjejer!
  Tänk vilka härliga, positiva, peppande tjejer det finns i bloggvärlden! Stort tack för era fina kommentarer! De värmer!
  Lotta i NY- tack för din rara kommentar! Fantastiskt att få en kommentar från andra sidan Atlanten. Du har en toppen fin blogg!
  Trevlig tisdag kväll!
  Kram Anna

  Tine- tack för dina regelbundna hälsningar på min blogg! Och ända från NZ dessutom! Leve bloggandet som gör att man kan följa varandras vardag oavsett var i världen man bor! Julmarknad i Gränna låter magiskt!
  Må så gott!
  Kram Anna

  Lotta i Skåne- Tack för ännu ett fint gensvar på inlägg! Jag tackar för att du tar dig tid att svara så omsorgsfullt och positivt! Alltid lika uppskattat! Ska strax gå ut och hämta in ytterligare en vacker solros!! Sonen har inte hamnat i polkagrisåldern ännu men det är nog bara en tidsfråga:-)
  Ha en härlig tisdag kväll Lotta!
  Kram Anna

  SvaraRadera