Välkommen in för bok- eller restips!måndag 11 juli 2011

Creperie och annat gott på Gotland

Mumsigt på Leva Kungslador, Gotland Gårdsbutiken på Leva Kungslador
Brunsch
Franska creperiet i Hablingbo, Gotland
Massor av klättrande rosor vid creperiet i Hablingbo
Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej vänner! Hoppas ni har en skön dag!
Vi har varit frekventa besökare på stranden här hemma de sista dagarna. Varmt i havet har det dessutom varit. Underbart! Nu har svägerska med familj åkt hem efter en rolig helg tillsammans och vi laddar för nya gäster imorgon.
Vad gör ni?
Ytterligare ett Gotlandsinlägg idag! Denna gång får ni hänga med till trevliga Leva Kungslador, strax söder om Visby, där man kan äta och shoppa lite trädgårdsprylar samt ekolgiska specerier i mysig och barnvänlig miljö. Vi var mätta efter en god frukost när vi kom dit så det blev ingen brunschbuffé för oss. Jag tyckte dessutom att den var i dyraste laget. Men smarrig såg den ut!
En annan kväll åkte vi längre söderut på ön till det coola franska creperiet i Hablingbo. Super smarriga crepes, svenska dialekter blandat med franska, ett varité tält i trädgården, cider på flaska från Normandie samt mängder av klätterrosor som vackert pryder den stora verandan på ladan. Efterrätts crepsen med hjortronsylt till var pricken över i:et på en mysig kväll.
Må så gott!
-Anna

3 kommentarer:

 1. Åh vilka fina bilder och tips du bjuder på idag, Anna!!! Som sagt så är ju Gotland i topp på fina ställen att åka till... Creperiet i Hablingbo har vi åkt förbi, men nästa gång stannar vi nog... Leva var en nyhet. Är det nytt för året? Väl värt ett besök också, ser jag! Underbart! Ha det bra! Kram

  SvaraRadera
 2. Det var mycket gott på det där Creperiet! Mmm...
  Ja, du vad gör man en kall, blåsig och regnig vinterdag...? Sitter inne och arbetar med några filmer. En blir förhoppningsvis upplagd på bloggen idag.
  kram

  SvaraRadera
 3. Åååh så fint (och gott!), vi bara måste åka till Gotland snart! Det är så roligt med all semesterinspiration man får på bloggarna nu på sommaren, och man vill liksom åka kors och tvärs över hela landet. Men det blir ju fler år, fler somrar...
  Jag ska nu göra mig klar för att åka till jobbet, efter fem lediga dagar känns det helt ok att tillbringa ett par dagar inomhus igen.
  Ha det så fint med era vänner så hörs vi snart igen!
  Kram Elin

  SvaraRadera