Välkommen in för bok- eller restips!



onsdag 16 april 2014

Vårvecka på Mallorca

Apelsiner på marknaden i Alaró


Stillsam start på dagen

Lillebror på stranden

Soliga, fridfulla kvällar på innergården

Morgon i Valldemossa

Lunch med utsikt över katedralen i Palma


Stillsam morgon på stranden Samtliga foton; Bokcaféet i byn
Hola amigas!
Så var vi hemkomna från en smått på magisk vecka på Mallorca.
Min kärlek för denna ö bara växer sig större och starkare för varje år.
Vem vet, kanske hamnar vi där till slut?!

Vi hade turen att pricka en vädertopp och har haft sol så gott som hela tiden och sköna temperaturer på mellan 20-23 grader.
Alldeles idealiskt när man reser med små barn.
Ja, vad har vi hittat på denna gång?
I vanlig ordning har vi kuskat runt på ön i bil. Vi har besökt marknader i Capdepera och Alaró, haft picknick på Santa Catarina vingård, grävt sandslott på stranden, ätit en rad goda och mysiga måltider hemma i trädgården hos mina föräldrar, flanerat i Valldemossas gränder en tidig morgon, doftat på apelsinblommor, druckit nypressad apelsinjuice såväl till frukost som till fika på ett antal små bytorg runt ön. Vi har kalasat på baguetter och oliver, inhemska jordgubbar och nyfångad fisk.
Vi har njutit av livet.
Av tid tillsammans, av allt vackert denna ö har att erbjuda, av solens värmande strålar, av det turkosa vattnet, av dofterna från alla blommor och fruktträd, av husens vackra stenfasader. Av att höra det smattrande språket.
Av att tidigt på morgonen smita ut på balkongen innan det ljusnat och lyssna till fårens bjällror.

Detta var allt för ikväll, senare i veckan ska ni, om ni vill, få följa med på marknad, ö rundtur, vinprovning och strandliv. Tills dess, 
GLAD PÅSK!
Kram Anna

9 kommentarer:

  1. Kan inte få nog av dina vackra Mallorcabilder och berättelser därifrån - så ös på bara:) Jag ska absolut återvända dit, en vår, så att jag kan få uppleva en del av det du beskriver. Och inte bara ha i minnet en vansinnigt varm sommarvecka där vi nästan bara kunde ligga i poolen.

    Ha en riktigt fin helg!
    Glad Påsk<3

    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Suz!
      Ja du Mallorca om sommaren är verkligen en annan upplevelse! Förr om åren reste jag ofta dit en vecka i juli men som du skriver så är det i varmaste laget för utflykter. Jag gillar dessutom off-season bättre för att det då också är färre turister i farten.
      Glad påsk!
      Kram Anna

      Radera
  2. Vilka underbara bilder! Vackra, härliga Mallorca. Jag hoppas också få återvända dit snart och utforska mer av denna fantastiska plats. Bor dina föräldrar på ön? Glad Påsk på er!

    Kram Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!
      Tack för din hälsning! Hoppas du också snart får besöka fina Mallorca! Mina föräldrar har boende på ön.
      Glad påsk!
      Kram Anna

      Radera
  3. Åh, vilken längtan till Mallorca man får när man läser din blogg. Har bara varit där en gång men man kan gott längta tillbaka till denna vackra ö!
    Jag tror inte att jag har kommenterat din blogg innan men har läst den ett tag. Jag bor själv på andra sidan Skivarp (mot Ystad) och tycker om dina underbara bilder både "hemifrån" och från Mallorca. Ett och annat boktips har jag också fått av dig.
    Njut nu av den skånska våren!
    Hälsningar Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin!
      Tack för din hälsning! Roligt att höra att du uppskattar bloggen! Mallorca är en ö som det är lätt att längta efter! Dess skönhet och varierade natur lockar!
      Glad påsk!
      Hälsar Anna

      Radera
  4. Hej! Härlig vecka ni har haft och vilken tur med vädret! Ja, Mallis är fint, någon gång ska jag åka tillbaka och visa barnen var vi gifte oss.
    Brukar ibland läsa bloggen Be happy, ser att du har henne bland dina favoriter. Beundrar hennes mod att flytta dit. Kanske ni tar samma modiga steg en dag? Även Malin Berghagen bor ju där nu, läser du hennes blogg?
    Nu ska vi ut, solen har börjat titta fram, dags att mata djuren.
    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  5. Som alltid underbara bilder Anna! Du lyckas fånga "vår" ö på ett smått magiskt sätt. Ser fram emot fler bilder. Kram och Glad Påsk

    SvaraRadera
  6. Hola underbara du!

    Mallorca…som jag längtar dit! Reser dit genom dina vackra bilder Anna. Underbart.

    Önskar er fin och Glad Påsk och fortsatt njutning!

    KRAM
    Lotta

    SvaraRadera