Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 15 december 2013

Ljuslycka i advent



Iris Lights
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Tittar in för att önska er alla en fin tredje advent!
Hoppas ni haft en skön helg!
Här hemma lever vi sedan några månader tillbaka efter devisen att oplanerad tid och spontana möten med vänner är att föredra framför lång framförhållning och mkt på agendan.
Det gör susen för en småbarnsfamiljs välmående!
Igår var vi på spontan lussefika hos goa vänner och idag har vi bara skrotat runt på hemmaplan. Matat grannens katter, städat, lekt med barnen, varit ute på promenader. Lussefikat igen.
Okomplicerat och alldeles underbart, en perfekt helg helt enkelt!
 
Något som lyst upp vår helg något alldeles extra är den underbara ljusslingan, Iris Lights, som jag inhandlade hos bästa Helene på Ordonnance i Ystad igår. Den lyser upp vårt hem och bjuder på sånt skönt, stämningsfullt ljus. Härligt komplement till alla levande ljus vi tänder just nu.
 
Nu ska här påbörjas ny bok så jag avrundar här.
Önskar er alla en fin kommande vecka!
Stort, varmt tack också för de underbara kommentarer ni lämnar här på bloggen!
 
Kram Anna

6 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Okomplicerad och en alldeles underbart helg - vad skönt det låter! Förstår att spontan möten är att föredra framför lång framförhållning. Hellre träffas och ta det enkelt än att behöva ställa in av olika anledningar!

    Tycker er slinga är ser verkligen stämningsfull ut! Jag är svag för slingor och tycker om belysning som ger det där lilla extra. Julgranen sprider ett sådant varmt och vackert sken som är så trivsamt. Tycker precis som du att de här ljuspunkterna är fina komplement till alla levande ljus. Idag handlade vi en hel kasse full med ljus på Ikea ;)

    Ha en skön vecka min vän!

    KRAM
    Lotta

    SvaraRadera
  2. Åh så skönt det är att leva så, vi eller jag rättare sagt kom ifrån det där lite i höst som jag nämnde på bloggen. Blev lite för mycket för mig där ett tag men nu är jag på rätt väg igen. Ett tag går det att stressa på men sedan säger det stopp. Nu kommer julen, och det där lugnet som den medför, lägligt känner jag.
    Nu ska jag tillbaka till det där lugnet som jag trivs så bra med. Jag avskyr lång framförhållning och mycket på agendan, usch, det är inte alls jag.
    En sån ljusslinga skulle jag gärna med vilja ha.
    Kram
    //bara anna

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Det där med spontanbesök och barn är väll ungefär samma som att man inte orkar med att baka så många pepparkakor?! ;-) Underbart är kort och då är det bättre att inte trötta ut småfolk att man sedan själv får stå där och baka och baka och baka är en annan femma. Vi planerar inte heller så värst långt in i framtiden för man vet ju aldrig. Vi har dock bokat en längre familjesemester "på stranden" i januari. Så att man bara kan vara och njuta och då måste man ju boka i tid för att få någonstanns att bo. Men inte annars.
    Kan tänka mig att ni längtar till Canarieöarna, härligt under den mörkare delen av året att få fylla på med ljus och energi. Frågar Lilleman ofta om "När åker vi?" Här frågas det titt som tätt om vår lilla semester så mycket att vi ibland skakar på huvudet och tänker att kanske skulle vi väntat med att berätta tills närmare :-) Om du visste hur ofta jag hör, speciellt min äldsta säga "Titta mamma den här (klädesplagget i en affär som hon vill ha) kan jag ha när vi är på Phillip Island, den är jättebra till stranden/resturangen/promenaden etc" Om jag köpt allt hon tyckte var bra hade jag måst skaffa ny garderob. Ja hon är för rolig iallafall.
    Fina ljusbollar du hängt upp. Gillar att det blir myssken av dem. Köpte två slingor till tjejernas rum på Ikea att ha nu i jul, lyser upp jättefint...ja man får ju dra ner gardinen på kvällen så det blir lite mörkt först men ändå, fint är det.
    Ha en härlig vecka och njut lugnet. Här "tar allt slut" denna vecka med avslutningar och kalas och annat. Dessutom har vi fått lite värme och sol vilket är skönt och efterlängtat. Vi hoppas att den stannar.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  4. Så klokt det låter att inte planera allt för mycket utan ta det som det kommer.
    Har så länge tänkt införskaffa en sån där ljusslinga..ser supermysigt ut....får se om jag kommer till skott snart !!
    Finaste Anna...vill önska dej en riktigt God Jul..tack för detta året och alla fina inlägg och kommentarer !!
    Julkramar till dej från mej !!

    SvaraRadera
  5. Tittar in och vill önska dig en God Jul och det låter underbart att bara ta det som det kommer, älskar spontanbesök det är så kravlöst. Så söt han är lille O i ditt förra inlägg <3

    Kram Lotta

    SvaraRadera