Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 10 november 2013

Bloggen går i ide

Bilden från Great Dixter, England är lånad från den välskrivna tidningen Trädgårdsliv.
Foto av Klas Kihlberg och Gustav Stjärnström
 

Suverän bok!

Klart läsvärd bok!
Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg!
Blött har det varit i Skåne men mysigt med familjetid!
 
Jag har just bestämt mig för att pausa bloggen för en tid, kanske en vecka, en månad eller fram till våren. Vi får se helt enkelt! Jag väljer att likt björnarna gå i ide (från bloggen vill säga!).
Med två små barn och en hund hemma finner jag helt enkelt inte tiden för att skriva. Inläggen blir inte vad jag vill att de ska vara, längtar så efter att skriva långa bokrecensioner igen men allt har sin tid och plats. Däremot fortsätter jag förstås att läsa mina favoritbloggar!
 
Kan dock inte låta bli att tipsa om 2 suveräna böcker;
Den alldeles underbara "Blomsterspråket" av amerikanska Vanessa Diffenbaugh som jag ger 5 solklara teakoppar (läs den!!) och "Aprilhäxan" (som kom ut för många, många år sedan men som jag först nu hittat till!) av Majgull Axelsson som också är mkt välskriven och som får 4 starka teakoppar. Jag är nu igång med hennes debutroman, "Långt bort från Nifelheim". Självklart drömmer jag fortsatt om kommande resor, kanske blir det en tur till Great Dixter till sommaren?!
 
Njut hösten! På återseende!
Kram Anna

16 kommentarer:

  1. Hej! Jag förstår dig! Gjorde själv en bloggpaus från okt-maj. Ibland behövs tiden och energin till annat. Kommer sakna dina fina inlägg och bilder. Hoppas fortsätta få se dig på min blogg och vem vet kanske får vi tillfälle att mötas över en café con leche på vackra Mallorca nån dag....Stor kram och rå om dina små....det viktigaste <3

    SvaraRadera
  2. Kära Anna,

    Jag har full förståelse för att du känner att du vill ta en bloggpaus. Ibland finns det varken tid eller lust för att göra allt det vi vill. Var sak har sin tid och det är som det ska. Ni har en fantastiskt fin och kärleksfull familj med stark gemenskap och närvaro. Njut av din familj, föräldraledigheten och din bloggpaus. Och absolut inget dåligt samvete Anna. Vi finns kvar här. Det vet du. Vi kommer sakna dina vackra bilder och ord som sprider så mycket glädje här i bloggvärlden, men vet också att du kommer att komma tillbaka. När lusten återvänder.

    Ta hand om dig kära vän och vi två möts ju och håller kontakten även utanför bloggen.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Ps. Jag har inte ännu läst Majgull Axelsson. Det har bara inte blivit av. Så tack för att du påminner mig om att det är hög tid. Tack för fina boktips Anna!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  4. Jag förstår dig precis, har själv varit borta från bloggen ett tag (gjort inlägg idag) men jag har inte haft riktigt med inspiration och då är det lättare att hänga på instagram eller FB. Har du det? Annars får du ha en skön vilopaus och ta hand om din familj så syns vi snart igen.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  5. Hej min vän!

    Självklart ska du ta en paus från bloggen om du behöver det, familjen är alltid viktigast! Jag ser redan fram emot nästa inlägg, men jag kan vänta både en vecka och ett halvår om jag måste. Jag ska inte hymla med att jag kommer att sakna dina inspirerande och härliga bilder, reseskildringar, bokrecensioner och skånetips om det dröjer, men jag tycker att du gör helt rätt som pausar när du känner att det behövs. Precis som du skriver så har allt sin tid och plats.

    Här har jag just satt mig vid datorn med en kopp te. Jag har jobbat alltför många dagar i rad, men i morgon ska jag vara ledig. Idag såg jag solen skina efter en lång period av bara regn och grå himmel. Inte dumt alls, det var precis vad jag behövde även om jag bara såg solen genom fönstren på jobbet. November är verkligen en grå och mörk månad, även om jag gillar kvällarna med massor av mys och tända ljus.

    Tack för fina boktips Anna, jag skriver genast in dom på min läslista. Du är min allra bästa boktipsare!

    Ha en fin vecka och krama dina fina pojkar från mig. Mail kommer vilken dag som helst, jag har bara inte tagit mig för än... Förresten så måste jag säga att bilden på dig och storebror i förra inlägget är sååå fin!

    Stor kram
    Elin

    SvaraRadera
  6. Jag kommer sakna dig, tycker s mycket om att gå in här och läsa och titta på dina bilder. Känns som om vi har en del gemensamt också.
    Förstår att du har fullt upp men hoppas vi "ses" snart igen.
    Ta hand om er!
    Kram
    //bara anna

    SvaraRadera
  7. Hej!
    Man ska ha tid att njuta med sina barn, förstår dej mycket väl!!
    Men du kommer vara saknad!!
    Du trollbinder mig med dina bilder och texter, du får mig att vilja resa jorden runt, besöka alla underbara platser du varit på. Du fick bl a vår Sydafrika-resa att få det där lilla extra, genom dina härliga tips!!
    Jag kommer njuta av dina gamla blogginlägg och jag måste också bara nämna att din fina bild
    med anemonerna i den spanska keramikkannan är en av de finaste bilder jag vet!!
    Njut av livet, Anna!
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  8. Hej Annika!
    Tack snälla du för dina fina ord! Som de värmer och dessutom inspirerar mig att vilja fortsätta blogga, tids nog!! Hoppas du har nya reseäventyr att se fram emot!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Hej allihopa!
    STORT tack för era underbara kommentarer! Tills jag är åter här på Bokcaféet ses vi på era bloggar!
    Kram till er alla,
    Anna

    SvaraRadera
  10. Jag förstår dig precis, Anna! Men oj vad jag kommer att sakna dig och dina fina inlägg! Men den som väntar på något gott ... vi finns kvar när du är redo att blogga igen:)
    Ibland behövs en paus, för att hinna med det verkliga livet även om det är det vi skriver om ibland, för att finna ny inspiration eller bara för att få längta tillbaka. Oavsett anledning så tycker jag att det är huvudsaken att vi tar de besluten själva och inte gör inlägg bara för att vi "måste".

    Ha en superfin tid med de dina och njut av tiden tillsammans!
    Många kramar
    Suz

    SvaraRadera
  11. ....och jag förstår dig med! Är så nära, så nära att gå i ide jag med. Så ingen förklaring behövs Anna, jag kan bara föreställa mig hur det är med två små barn och rent allmänt fullt upp.

    Jag kommer sakna dig! Enormt! Lova att du tittar in ibland ;)

    STOR KRAM, ha en fin advent och ta hand om er!

    Lotta

    SvaraRadera
  12. Ville bara skicka dig en stor kram Anna.♥

    Ha en fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  13. Ta den tid du behöver...jag hoppas att du hittar lusten igen !!!

    Stor varm kraaam

    SvaraRadera
  14. Åh... En perfekt tid för ide-gående, men du är och blir saknad ska du veta! Tack för fina tips, de är lästa tills du kommer igen! Lova att du surfar förbi en dag! :) Kram

    SvaraRadera
  15. Tack rara för fina ord om Rom....denna härliga stad!

    Önskar dig och familjen en skön helg finaste du!

    Varm kram
    Lotta

    SvaraRadera
  16. Hej Anna !
    Vill bara önska dej en riktigt fin adventshelg, stor kraaam

    SvaraRadera