Välkommen in för bok- eller restips!



onsdag 18 september 2013

Längtan till en ö

Hamnpromenad i Cala Figuera

Havet är blått- längs serpentinvägar på västkusten

Picknick korg på vingården Santa Catarina, ovan Andratx

Hamnpromenad i Puerto Sollér

Morgon på stranden i Santa Ponca

Vackra Valldemossa

Ost på Esporles marknad

Solmogna tomater

Lantliv på ön

Vacker duva på La Granja museum utanför Esporles

Mallorqinskt lantliv

Vackra Fornalutx

Kväll på stranden i Santa Ponca

Kyrka i Puerto Andratx
Samtliga foton: Bokcaféet i byn
 
Hola amigos y amigas!
Idag är en sådan där "jag längtar efter Mallorca-dag". Så här års brukar vi tillbringa en vecka på ön. Min pappa är redan där och mamma ansluter inom kort.
 
Höstdagar på Mallorca är något alldeles extra. Det fortfarande ljumma havet, värmen som dröjer sig kvar om kvällarna, liksom omsluter en likt en favorit kofta.
Frukostarna som fortfarande intas ute på altanen, dagstemperaturen som stiger, men sällan till sommarens ofta tryckande gradtal.
Den minskade turistströmmen.
Ge ön några veckor till och du kan ha stranden för dig själv på  vardagarna.
Ät skaldjurspaella intill havet i Peguera med ortsborna på söndag eftermiddagarna.
Strosa i Palma en måndag förmiddag. Snirkla runt på serpentinvägar i bergen. Vandra i kuperat landskap. Vinprova på någon av öns många vingårdar. Vår favorit, Santa Catarina, ligger ovanför Andratx. En annan favorit är Ribas. Den som lyckas hitta dit, belönas rikligt.
Köra vilse på östkusten och njuta av alla små byar med sandfärgade hus. Ta en kaffe och en ost- eller skinksmörgås med oliver till på ngt av byarnas torg, bada i någon av nationalparken Mondragos två vikar, flanera längs vattnet i mysiga Cala Figuera.
Ta tåget till Sóller och kanske spårvagnen vidare till Port Sóller eller vandra ner i dalen till apelsin- och citronträdsmeckat- Fornalutx.
En ö full av vackra och själsliga platser.
Det blir ingen höstvistelse där för oss i år men till våren, då kommer vi!

Teatime här!
Önskar er alla en fin torsdag!
Kram Anna
 

12 kommentarer:

  1. Åhh du beskriver det så fint och med härliga bilder så man vill åka dit på en gång!!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta!
      Tack för dina fina ord! Sköt om dig!
      Kram Anna

      Radera
  2. Jag och min familj åker i morgonkväll till Mallorca!
    Jag är nog redan där mentalt...Paella mm
    Tack för all inspiration jag fått från dina härliga repotage!
    Hälsn
    Maria i Skara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt Maria! Önskar er en toppen vistelse på ön!
      Kram Anna

      Radera
  3. Så underbart det ser ut! Där hade man kunnat spendera en hel del tid :)

    Tack snälla för de fina orden om mina målningar!

    <3 Jennie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jätte fina målningar, jag lär kika in hos dig igen!
      Kram Anna

      Radera
  4. Mmmm, underbart! Förstår att det är något alldeles extra att spendera tid där på hösten, när värmen ändå dröjer sig kvar lite och vardagslunken infinner sig efter de stor turistströmmarna. Du har verkligen öppnat mina ögon för Mallorca!
    Tack för dina fina ord inne hos mig! De värmde! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt Christina! Ja du är ju van med skön höstvärme från Kalifornien! Finns inget bättre än att få dra på sig shortsen söderut när höststormarna drar in på hemmaplan.
      Kram Anna

      Radera
  5. Hej Anna!
    VAd skoj att dopet gick fint. Skrek han mycket lilla O? Vilka mysiga bilder, blir själv riktigt sugen på Mallorca när jag ser dem eller så är det bara semester jag blir sugen på. Vet inte vilken längtan som är störts, tror det är den senare. Men snart så, i sommar blir det väll något av under lite längre tid.
    Här har det varit några hektiska dagar med en massa grejer som skulle hända nästan samtidigt och ingen tid blev över. Tjejerna har haft "dress up days" nästan varje dag och det skulle sys och ordnas till det mesta och utflykter och jag vet inte vad. Han knapt med det vanliga som att handla mat och dammsuga ens. Helt galet på alla sätt och vis. Nu väntar skollovet under de närmsta två veckorna. Men först har vi två dansdagar nu i helgen där det ska tävlas. Stora tjejens gruppdans är det som gäller. Men sen ska det slappas och njutas av lugnet. Ja så lugnt det nu blir med två små bestämda damer ihop hela dagarna hahahha! Ha en superfin helg och njut ihop med de dina.
    Många kramar till dig vännen!
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette! Ja semester kan man aldrig få nog av:-) Kom på mig själv med att längta efter en vecka tillsammans med familjen, även om det skulle vara på hemmaplan. Men så insåg jag att det inte är många veckor sedan vi hade sommarlov tillsammans!!
      Ha en fin ledig vecka med dina flickor!
      Kram Anna

      Radera
  6. Anna vad fint och inspirerande du skriver. Känns ju då extra lyxigt att vi bor här nu!!! Du fångar exakt den stämningen som nu börjar infinna sig på ön. Vi har ännu kvar vingårdarna och tänkte börja med din rekommendation om Santa Catarina. Vi hörs här på bloggen och vem vet kanske ses vi över en cortado i framtiden. kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      tack för hälsning! Så härligt att ha vingårdarna kvar att upptäcka! Santa Catarina är verkligen min favorit, mkt för dess läge och inramning. Kan vara bra att ringa innan om man vill ha picknick korg. Då och då får de besök av kryssningsfartyg och har ej tid att ta hand om andra (och då vill man ändå inte vara där- för mkt folk!).
      Vilken lyx att bo på ön, härligt livsval ni gjort!! Ja och kanske ses vi vid tillfälle på ön!!
      Kram Anna

      Radera