Välkommen in för bok- eller restips!måndag 28 januari 2013

Mallorca runt- första stoppet

Mallorcas vackra, dramatiska västkust

Förförande utsikt

Lilla Hotel Nord i Estellence

 
Kustvägen från Andratx till Estellence

Byliv i charmiga Estellence

Medeltida byn Estellence
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas veckan börjat bra!
Vad säger ni om en kvällstur till Mallorca?
Jag får en del e-post från läsare av bloggen som önskar tips om Mallorca. Självklart delar jag gärna med mig av mina "pärlor"!
Då det kanske är fler av er som funderar på en ötur tänkte jag viga några inlägg här på bloggen åt Mallorca och tips på platser att besöka antingen för en dag eller för några dagar.

En favorit är den charmiga, medeltida byn Estellence. Byn omges av de mäktiga Tramantunabergen och är belägen knappt 2 mil från Andratx längs mer eller mindre kurviga vägar. 
Det är en liten plats bestående av ett torg, några restauranger, några små hotell,  butiker och en vacker bykärna av traditionella stenhus. Estellence är omgivet av fantastiska terasserade odlingar, berg och inte minst det blåa Medelhavet. Byn har ingen sandstrand att skryta med men en liten stenstrand som bjuder på sköna dopp i havet. Detta är en plats för lugn, stillsamma tankar och småskalighet.
Njut en café con leche på något av caféerna med utsikt över havet eller kanske en cerveza fram på eftermiddagen?! Läs böcker och bara iaktta bylivets stillsamma rytm. Den som vill aktivera sig mera kan vandra i kuperade omgivningar. En knapp mil bort ligger en annan fin by- Banyalbufar. Även där går det att övernatta.

Det var lite om en pärla på västkusten! Fler tips kommer senare i veckan!
Kram Anna

 

12 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Hoppas att ni fick en mysig helg! Ny vecka, började med hemmadag med A igår. Hon är lite förkyld och hade hostat hela natten, så ingen av oss fick speciellt mycket sömn. Idag är hon tillbaks på dagis igen och jag ska snart hoppa i målarjeansen. En dörr och ett par karmar ska målas i källaren :) Kanske tar jag några tag på det nya karlkammerskåpet också, så att vi snart kan ställa det på plats.
  Ser underbart ut med Mallorca!! Annat än det här dripp-droppandet från taken. Snöslask är inget skoj! Fast skönt med plus-grader igen.

  Ha en mysig tisdag vännen!
  Kramisar
  Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!
   Hoppas ni alla är pigga och krya nu! Detta verkar annars vara förkylningars högtid!! Skönt med plusgrader om än lite mörkt utan snön. Jag längtar efter vår! Tids nog kommer den!
   Må så gott!
   Kram Anna

   Radera
 2. Vad roligt att läsa lite om mallorca som inte ör stora turist ställen
  Fantastiska bilder att drömma sig bort i
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ewa!
   Kul att du uppskattar inlägget!
   Det är härligt att resdrömma, inte minst så här års!
   Kram Anna

   Radera
 3. Hej! Jag gillar din kvällstur. Mmmm, vad härligt det låter. Är mitt upp i en bokning av en tjejtur till Palma i september. Ser verkligen fram emot det. Kanske kommer det fina tips därifrån, boende för shoppingglada 45 åringar..?
  Kram på dej
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Annika!
   Tack för hälsning! Låter kul med tjejtur till Palma. Självklart får det bli ett Palma inlägg här på bloggen också!
   Önskar dig en fin torsdag imorgon!
   Kram Anna

   Radera
 4. Åh vad härligt att få hänga med!! Jag suger i mig all info! En dag ska jag till Mallorca, bortom de stora turistställena! Så kul att få se en annan sida! Ser fram emot nästa tips!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Christina!
   Roligt att höra att du är sugen på att besöka Mallorca vid tillfälle! Jag reser glatt vidare i dina resbetraktelser från sunny California! Nytt tips kommer snart!
   Önskar dig en fin onsdag!
   Kram Anna

   Radera
 5. Å så vackert och charmigt det ser ut, jag gillar verkligen dina tips!

  Jag har en ledig dag och tänker faktiskt ägna mig lite åt dagdrömmeri, jag gissar att det kommer att bli många resefunderingar. Vad vore livet utan drömmar!

  Hoppas att du har en fin vecka Anna!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elin!
   Så kul med en visit här från dig! Glädjer mig alltid! Du är jätte välkommen under våren! Bara kom med ngt förslag på datum!
   Dagrömma om resor och livet i allmänhet är underbart!
   Själv ska jag fundera på vad jag ska läsa härnäst, läste ut mkt bra bok igår! Läser du själv mkt just nu?
   Vi hörs!
   Kram Anna

   Radera
 6. Tack för en Mallorca tur så här till morgonkaffet!
  Här är vi tillbaka till vardagen med mjukstart idag. Läs, skriv & mattetest för stora tjejen på skolan tidigt i morse och alldeles straxt åker vi till Kinder för den yngsta.
  Jag har ett tag tänkt att jag ska tipsa dig om en sida på FB (om du nu har FB) Den heter Manley Murders och drivs av en (någon). Any way. En svensk kvinna som bor i Sydney skriver deckare på engelska som utspelar sig i Sydney och den FB sidan lägger upp en massa kul och Sydney och Australien men också en massa sköna bilder från bibliotek och bokaffärer runtom i världen. Så varje gång det är någon sköän bokbild brukar jag tänka på dig. Kolla in den så får du se vad du tycker.
  Nu ska jag skynda iväg till Kinder!
  Ha en härlig dag när du vaknar imorgon :-)
  Kram ANette

  SvaraRadera
 7. Hej! Så fint att trilla in här och få läsa och drömma om en annan plats, än den gråvintervärld som råder här.
  Jag känner alltid hur reslusten gräver i mig, men just nu får den tillfredsställas genom tidningar med resereportage, tv-program, eller, som nu, genom härliga bilder och inspirerande texter i din bloggtext.

  Allt gott,
  Frida

  SvaraRadera