Välkommen in för bok- eller restips!måndag 19 september 2011

Författare i repris och smygtitt i trädgården!

Alfahannen av Katarina WennstamSmygtitt på vårt blivande växthus

Hej vänner!
Hur har ni det denna måndag i september?
Hoppas ni haft en skön helg!
I söndags började mannen och en god vän att montera det växthus som maken länge snickrat på åt oss. Så spännande att nu få se det ta form!
Jag fick iaf lov att visa lanterninen (som överstycket visst heter!). Fönstrena ska på, dörren likaså också de sista takfönstrena. Det blir både snyggt och rymligt. Längtar tills några korgstolar och ett bord får flytta in!!

Men ikväll ska det faktiskt bli ett litet bokinlägg!
Det blir två böcker av författare som jag tidigare recenserat och gillat.
Först ut är Alfahannen av Katarina Wennstam. För recension av Dödergök och lite info om författaren, se här
Alfahannen
äger rum i filmindustrins Stockholm. I centrum återfinns den kände, svenske skådespelaren Jack Rappe, med ett rykte om sig att "förbruka" tjejer på löpande band men som är så en sån populär skådespelare att det verkar uppväga hans beteende. Samtidigt får man följa den unga aktrisen Emma Wahl som möter sin store idol i sin livs första huvudroll. Filmen de spelar in är en modern tolkning av ett gammalt verk, vissa scener är råa och unga Emmas emotionella berg- och dalbana under inspelningarna skildras nära. Samtidigt inleder hon en destruktiv relation med Jack Rappe. Ett relation som aldrig kan sluta väl. Det gör den inte heller. Hon hamnar i en rättegång gentemot honom där hon är den anklagade.
Jag fann inte denna bok lika gripande och välskriven som Dödergök. Den kryper aldrig under skinnet som Dödergök gjorde. Men mot slutet skildras en svensk rättegång på allra skickligaste sett. Det blev den stora behållningen i boken för mig. Som vanligt önskar Wennstam belysa ett svenskt fenomen, denna gång unga, utsatta tjejers maktlöshet mot en känd "skitstövel".
Boken får 3 teakoppar

Den andra uppföljaren jag läst är spännande deckaren
Fasanjägarna
av Jussi Adler Olsen. Jag var helt såld på föregångaren, som jag skrev om här i somras.
I Fasanjägarna utvidgas avdelning Q med en sekreterare, inte vilken som helst utan en kvinna som visat sig vara svår att samarbeta med och närmast förpassas ner till polisstationens källarlokal där Cold Case gruppen huserar. Hon visar sig efter en viss inkörssträcka vara ett riktigt ess och radarparet Carl Mörck och Assad får förstärkning till sitt lilla team.
Denna bok handlar om ett gäng män i Köpenhamns socitet som visar sig bära på ett mörkt, mkt mörkt förflutet. Ännu idag räds det inget. Den svaga länken och hotet för deras till synes lyxiga existens är Kimmie, den kvinna som tidigare tillhörde deras ungdomsgång på internatskolan men som sedan några år lever ett hårt liv på gatan. En jakt på skyldiga inleds. Men vilka är de och vilka är offren?
Liksom föregångaren är det en bladvändare, jag fullkomligt slukade denna också. Man kan inte annat än älska avdelning Q:s medlemmar. Desto avskyvärdare är bokens huvudpersoner. Jag ställer mig ofta frågan medan jag läser; men så grymma och skoningslösa kan väl inte flera personer vara i samma grupp? Handlingen är rapp men denna gång övertygar inte karaktärerna helt. De känns för grymma helt enkelt. Kanske är jag blåögd?
Fasanjägarna får 3 starka teakoppar

Nu har jag börjat läsa underbara Niceville, som jag vann i tröstpris hos Lotta med fina bloggen Min plats i solen.
Recension lär följa men först ska jag njuta den i lugn och ro!!!

Vad läser ni just nu?
Önskar er en härlig vecka!
-Anna

5 kommentarer:

 1. God morgon Anna!
  Här har jag en lugn och skön tisdag, har startat dagen med både te och kaffe i soffan framför morgon-tv. Vardagslyx!
  Vilket underbart växthus ni kommer att få, härligt att ha en make som kan snickra så fint! Jag ser fram emot fler bilder så småningom.
  Roligt med recensioner. Jag kikade efter Adler Olsen-böcker på nätet, men det verkar som att alla pocketböcker är slut. Jag får fortsätta att hålla utkik.
  Nu är det dags att göra lite nytta här, det får vara lite måtta på lättjan! :)
  Ha en jättebra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!

  Åhh, vad spännande med ert växthus! Jag är så nyfiken! Här drömmer vi om att bygga ett eget växthus på baksidan av boden men det lär nog döja några år eftersom det finns andra projekt som ligger före på listan. Men tills dess komer jag att titta och njuta av ert istället och bli inspirerad. Jag hoppas det kommer fler bilder framöver. :)

  Tack för fina boktips! Jag har inte läst någon av dem så de ska jag genast kolla upp. Nu när höstmökret faller så behövs det många och bra böcker. Själv har jag precis börjat På Elizabeth Georges senaste "Denna dödens kropp". Återkommer med omdöme senare. :)

  Jag hoppas att du kommer att tycka om Niceville. Själv föll jag pladask.

  Ha en riktigt fin vecka Anna och njut av både bok, trädgård och ert nya växthus!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Heej Anna!
  Åååååh vilket spännande bygge ni är igång med. Blir genast väldigt nyfiken, då en av mina stora drömmar är ett växthus :o))) Ska bli kul att se hela.
  Hoppas lillkillen har det lite bättre. Jag har också min minsting hemma idag men inte pga sjukdom. Tyckte bara att vi skulle ha en mysdag :o)

  Jag startade på Niceville igårkväll, men kom inte många rader förrän jag slocknade..hihi!
  Ha en mysig onsdag!
  Kram
  Ulrika

  SvaraRadera
 4. Hej Elin! Du är duktig på vardagslyx! Det inspirerar! Livet består ju till stor del av vardag, viktigt att sätta lite guldkant på den samt uppskatta de små tingen. Kan tänka mig att hans deckare sålt slut. Jag väntar på att min pappa ska läsa ut 3:an, ska få låna den av honom därefter!
  Ha en bra dag!
  Kram Anna

  Hej Lotta!
  Tack för din fina hälsning! Fler växthusbilder kommer att följa i takt med att det blir färdigt! Längtar efter teastunder därinne under ruggiga hösthelger. Mysigt! Jag längtar efter lästid och få fortsätta med Niceville,men det kommer! Hoppas du får läsglädje av din Elizabeth George Lotta!
  Ha en toppen vecka!
  Kram Anna

  Hej Ulrika!
  Tack för alltid lika trevlig hälsning!
  Så kul att du drömmer om växthus! Vi har drömt om det länge men när vi hittade en hel hög spröjsade fönster började mannen skissa på ett. Längtar, längtar efter att få "flytta" in i det! Vi har kanske kommit lika långt i boken då....!! Men jag ser fram emot mer läsning i den!
  Mysigt med egen dag med din lilla, de är så goa i den här åldern! Ja alla åldrar har väl sin charm, det gäller att hänga med bara!!
  Ha en härlig onsdag em!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Låter som två riktigt spännande böcker!
  Måste försöka hitta fler svenska böcker till min e-reader för den är så behändig att ha att göra med. =o)
  Läser för tillfället en bok som heter "Rage" av Wilbur Smith. En aningen tung bok, och väldigt lång, men oxå lärorik och mycket bra skriven. Rekommenderas!
  http://www.goodreads.com/book/show/37622.Rage
  Kul att ni snart har ett växthus!! Avis. ;o)
  Kramar!

  SvaraRadera