Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 6 juli 2011

Botaniska trädgården i Visby

Pampigt i Visbys botaniska trädgård Ljuvliga, vackra rosor
Vackra rosen Trier Vackra färgkombinationer Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej! Hoppas ni haft en fin dag! Vi har tillbringat förmiddagen på en närbelägen strand. Härligt och somrigt!! På kvällen blev det grillad tonfisk och hemmagjord potatissallad. Vi gick sedan på en liten kvällspromenad bland fält och hästhagar. Grannens söta föl skuttar runt på ystra ben till sonens stora glädje. Ikväll får ni följa med till Gotland på nytt! För en knapp vecka sedan tillbringade vi en solig dag i mysiga Visby. Höjdpunkten var ett besök i den fantastiskt fina botaniska trädgården. Efter att ha promenerat in i staden genom den östra porten flanerade vi runt bland mysiga gränder. Så många söta hus och otroliga trädgårdar. Så plötsligt ligger botaniska trädgården där nedanför oss, inbjudande och prunkande! Vi kikade på deras fina trädgårdsland och andra vackra växter men det som fångade mitt intresse var den fantastiska rossektionen. Så många vackra rosor i olika färger och former! Ett stort kryssningsfartyg från USA låg inne i Visbys hamn och som på en given signal var vi omgärdade av lika många amerikaner som det fanns rosenknoppar i parken. Det blev en riktigt festlig stämning! Resten av dagen bar jag med mig alla vackra rosor på min näthinna och nu drömmer jag om att plantera ännu fler rosor på vår innergård. Vackra rosnamn som Chianti och Visby lockade och den vita Madame Hardy bara måste jag ha någonstans!! Jag har blivit rostokig bara att konstatera och Visby är ett riktigt rosmecka! Nu ska jag ut och klippa bort överblommade rosor!!! Önskar er en fin torsdag imorgon! -Anna

2 kommentarer:

 1. God förmiddag!
  Det är verkligen något speciellt med rosor, så jag förstår att du gillar dom. Det finns fina rosenplanteringar på Wij Trädgårdar i Ockelbo, men när jag var där förra året hade dom ännu inte hunnit börja blomma ordentligt. Så jag ska åka tillbaka nu i sommar, så att jag får se hela blomsterprakten.
  Grillad tonfisk med potatissallad låter jättegott, det måste vi äta här hemma någon dag också.
  Nu ska jag försöka väcka mina extremt morgontrötta barn och sedan ta en promenad i solen. Jag har fem lediga dagar framför mig, eventuellt blir det en tur till Dalarna i helgen.
  Ha det gott!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. De är överallt amerikanerna. =o)
  Härligt med botaniska trädgårdar. Har länge velat besöka Gotland, men det har inte blivit av. Kanske nästa gång jag far hem till Sverige, förhoppningsvis om ett år. Får se...
  Inte visste jag att Sverige hade samma dåliag kund service som NZ. Men när man väl kommit fram i den långa, krångliga telefonkön, då får man väl ändå bra service, eller?
  Fattar inte hur företag klarar sig när de inte tar han om kunderna.
  Hoppas ni får en underbar helg!
  kram

  SvaraRadera