Välkommen in för bok- eller restips!lördag 29 januari 2011

Att bo på hotell i Indien

"Hyddans" husfru på Patnem Beach i Goa
Utsikt från "hyddan" på Patnem Beach
Underbara restaurangen på the Bridge Inn Vårt tillfälliga hem -"hyddan" på the Bridge Inn, Patnem Beach
Stranden utanför "hyddan"
Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej vänner på bloggen! Hoppas ni har det bra denna soliga lördag!
Som vanligt drömmer jag mig bort till fjärran resmål och spännande resor som får det att värma i mitt hjärta. Som ni vet är ju Indien en av mina favoritplatser och idag bläddrade jag i min resedagbok från Indien-resan 2008 och läste följande:
"Här kommer en liten sammanfattning av att bo på hotell i Indien:
Att bo på hotell i Indien är som att läsa första sidan i en bok vars bokomslag du ej läst.
Bli inte förvånad.... ...om du får ett rum utan varmvatten trots att det bokats. ...om du beställer dricka på roomservice men inget händer. Samma kille svarar när du ringer nästa gång och låter förvånad över att leverans ej kommit. Nämnas kan att roomservice existerar på alla hotell i Indien oavsett standard. ...om en fuktskadad vägg är det första du möts av, intill en tjusig tv på ditt rum ...om det råder ett närmast kaotiskt larm utanfor ditt rum från tidig morgon till sen kväll ...om sängen har fläckiga lakan när du flyttar in (trots att de är nytvättade) och yllefiltar som täcke är närmast standard. Är madrassen sedan hyfsat ny får man räkna med att den fortfarande är inplastad under lakanet.
Bli inte förvånad om.... ...om du får djurbesök på rummet. En groda sittandes på toalettringen, långa myrparader genom rummet och uppvaktning av anfallande, ovanligt snabba och tystlåtna myggor tillhör vardagen.
Men bli inte heller förvånad
om du hamnar på ett hotell där personalen behandlar dig som en kär släkting som återvänt efter en lång resa eller som visar dig service och omtanke du aldrig kunnat drömma om.
"Everything is possible"
är svaret vi får på alla frågor på vårt nuvarande boende. Häromdagen packade vi ryggorna och flyttade från den vackra men hektiska Palolem Beach till "lillebror" Patnem Beach på andra sidan en kulle. Här bor vi i en hydda under kokospalmer med stranden rakt nedanför. Vi somnar till havsbrus och vaknar till tuppen som gal i arla morgonstund. Väggarna är av bambu och allt annat än täta. Hyddan är trots sitt enkla utseende utrustad med myggnät, tvättstall av märket Rolex och västerländsk toalett. Ett duschdraperi skiljer badrummet från sovrummet. För detta betalar vi 150 kr natten under högsäsong men då ingår 100 % havsutsikt och stundtals skällande hundar nattetid.
Ibland är livet bara så enkelt!
Härliga minnen när jag läser dessa rader. Stort tack till underbara vännerna Annie & Bengt som vi lärde känna under den resan tack vare ett yatzi-spel och som tipsade oss om Patnem Beach och Bridge Inn! Personalen och stämningen på det stället glömmer vi aldrig. Det var 100 % pure semester i vårt egna lilla indiska paradis.
Längtar tillbaka!!!
Önskar er alla en fortsatt härlig helg!
-Anna

5 kommentarer:

 1. Vilken längtan i dina rader. Det känns nästan som om man varit där.

  Kram.

  SvaraRadera
 2. Tack för de fina kommentarerna på bloggen, Indien verkar spännande. Vart blir ditt nästa resmål?

  Kram Helena.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Alltid roligt med hotell, och i Indien verkar det ju vara lite extra spännande! :) Jag förstår att du längtar tillbaka, det ser så härligt ut!
  Hoppas att jobbveckan går bra.
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Stort leende på mina läppar när jag läser detta. Känner igen mig alltför väl! =o) Var oxå i Indien i 2007-2008 och reste runt i både Rajasthan, Assam, Himachal Pradesh, Kerala, Tamil Nadu och fler ställen. Underbart land!
  Jag skrev ett inlägg om mina minnen från Indien bara härom veckan! Världen är bra liten...
  http://tinefiskrivnaord.wordpress.com/2011/01/28/kom-och-res-med-mig/

  SvaraRadera
 5. Ha ha, precis efter att jag skrivit min förra kommentar så läser jag att även du stött på uttrycket "Everything is possible".

  Och så är det verkligen. Ibland känns det, på gott och ont, som om man som västerländsk turist skulle kunna be om en resa till månen och få den där.

  SvaraRadera