Välkommen in för bok- eller restips!söndag 23 april 2017

Att bo i en apelsinlundSamtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hoppas ni mår bra och njuter skön helg.
Idag blir det ett inlägg från familjens favoritö nummer ett-
Mallorca

Vi tillbringade påsken i ett hyrt hus i en apelsin- och citronodling i fagra Sollerdalen.
April månad är min favoritmånad på Mallorca. Ofta soligt men samtidigt grönt och förtrollande vårfagert. Bäst av allt, det är nu apelsinträden står i blom, doften är närmast magisk.

Det blev dagar med utflykter till favoritbyar (Deia och Fornalutx), vandringar i bergen, frukostar med färskpressad apelsinjuice medan solens strålar klättrade över bergskammen och värmde oss behagligt, strandlek och bad nere på favoriten- Repic Beach, Puerto Soller, spårvagnstur upp till Soller där vi åt lunch på det mysiga torget och handlade patisserier i det lokala bageriet med oss hem till eftermiddagsfikat, ett antal glassar och sköna stunder hemma i apelsinlunden. På kvällarna lagade vi middag hemma och åt intill poolen innan solen dök ner bakom berget vid halv åtta. 
Semester när det är som allra bäst!

Som barnfamilj föredrar vi hyrt hus framför hotell.
Dels för att vi kan laga de måltider vi vill hemma, ingen trängsel vid poolen, gott om ytor för pigga barnsben att röra sig på, tvättmaskin och i detta fall, tvättlina med utsikt. Barnen kan få eget rum (vilket skulle bli betydligt dyrare på hotel) och inga grannar under eller över som man riskerar att väcka när barnen leker vilda lekar eller vaknar i ottan.
Och att få leta påskägg under ett apelsinträd som dignar av frukt och doftande blommor,
mkt bättre blir det inte!

Återkommer med bilder från våra utflykter vid annat tillfälle. Idag får ni hänga med till "la finca"!
Må så gott!
Kram Anna

1 kommentar:

  1. Oj vilken härlig semester och fina tips! Har aldrig varit till Mallorca men ALLA säger att det är såååå fint där, ja det kan man ju se på bilderna :)
    Underbart inlägg med fina tips, tror jag sparar dom i min "kom-ihåg-bok"...
    Kram från Titti

    SvaraRadera