Välkommen in för bok- eller restips!lördag 26 april 2014

Gyllene fält i Skåne


Morgonrundan Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön lördag!
Sagolikt i södern.
Just nu slår rapsfälten ut för fullt.
Så vackert!
Delar med mig av några foton från "mitt" Skåne!

Önskar er en fin söndag!
Kram Anna

4 kommentarer:

 1. God förmiddag Anna!
  Åh så vackert det är med rapsfälten, kan knappt förstå att våren är så långt gången nere hos er! Nu har det visserligen börjat grönska här också, men ni ligger helt klart före. Det är något visst med dessa gula rapsfält, dom ger så mycket liv!
  Hoppas ni har en fin helg. Vädret är ju fantastiskt, vi njuter som bara den! Igår var vi ute och åkte motorcykel i flera timmar, vilken glädje! Idag ska vi hem till goda vänner och grilla på deras stora altan, det blir extra mysigt eftersom vi ju inte har någon egen altan längre.
  Nu ska jag scrolla neråt och än en gång njuta av dina underbara Mallorcabilder! Jag kikade in lite snabbt härom dagen men hann då inte lämna någon kommentar, men nu ska jag ta mig tid att njuta av både texter och bilder i lugn och ro.
  Ha det gott vännen och fortsätt att njuta av sol och värme. Hälsa så gott till hela familjen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Tack själv Anna!
  Ser att du fick en fin söndag via dessa härliga bilder. Kan riktigt känna rapsen lukta ända hit!
  Här sken solen idag men man känner att det är svalare tider på G. Det tar så lång tid innan det värme upp ute, inte förrän efter lunch blev det skönt. Men så fort man hamnar i skuggan är det svalt.
  I förmiddags tog vi en promis runt vårt område för att se hur det går för några som bygger nya hus, man är ju lite nyfiken att se hur långt de kommit. Dessutom hade vi sett att de satt upp en skylt i en angränsande hage om markförsäljning. Äntligen har det blivit dags att utöka vårt lilla område men lite fler tomter. Det är bra på alla sätt och vis. Så vi kika lite på planen för att se vart det var planerat.
  Eftermiddagen spenderade vi i trädgården och tog bort alla tomatplantorna som nu gjort sitt. Tyvärr var tomaterna som hängde kvar inte av någon vidare kvalitee men oj så många de var. Berodde nog på att säsongen dröjde innan den tog fart, nu fanns det frukt men inte tillräckligt med sol och värme för att göra dem söta och mogna, bara vattninga och så hade de flesta spruckit.
  Kändes skönt att rensa ut och bli klar med odlandet ändå. Han också med att plantera lite penseer så att jag får lite färg i rabatten under den kalla och gråa årstiden.
  Ha en fortsatt härlig söndag!
  Kram Anette
  PS Hej på dig här ovan Elin! :-) Hoppas allt är bra med dig. Kram Kram

  SvaraRadera
 3. De där rapsfälten, de är så vackra att det nästan gör ont i en. Blir nog inget Österlen för oss i sommar, snyft, kommer sakna det. Mannen måste jobba mycket i sommar i sin butik så det blir bara små utflykter. Men vimlar det ju bra här, blir det bara badväder finns det inget att klaga på. Kanske vi tar Kolmården till midsommar, hoppas på lite folk där då....
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Tack för hälsning inne hos mig!

  Tänk att rapsen blommar för fullt och vi är inte ens inne i maj!! Ljuvlig tid! Man vill ju frysa ögonblicken på näthinnan...

  Vi drar till Mallorca i maj och jag längtar ihjäl mig!!! Om jag någon gång skulle köpa mig en lägenhet utomlands så skulle det helt klart bli där!!! Jag såg att ni också varit nere och njutit av våren på den vackra ön! Härligt!

  Hoppas du mår bra, du och dina grabbar! Njut våren! :) Kram från Fritsla

  SvaraRadera