Välkommen in för bok- eller restips!söndag 9 mars 2014

Solig söndag i Skåne + fotokurs


Vackra snödroppar hemma i vår trädgård
 

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg och fått njuta av solen ni med!
Vilket väder och vilka underbara plusgrader!!


Igår tog vi med pojkarna ner till stranden på eftermiddagen. Det blev sandlek och fika i solskenet. Underbart!
Idag har jag varit på en fotokurs i Malmö. 2 1/2 h intensivt lärande!! Nu snurrar det fototeori i huvudet. Jag skrev noggranna anteckningar så jag ska kunna titta tillbaka och smälta innehållet efter hand. Jag fotar normalt sett med auto inställd på min systemkamera. Nu ska det bli ändring på det! Måste iaf våga prova manuellt! Efter hemkomst bar det av ut till pojkarna i trädgården. Lille O och jag gick en hundpromenad förbi lilla vattenfallet i vår allmänning. Därinne  fullkomligt täcks marken av vitt (snödroppar) och gult (vintergäck). Så oslagbart vackert!
Ett av tipsen jag fick idag var att gå närmare motivet. Sagt och gjort, på barnvagnens regnskydd låg jag raklång och fotade snödroppar. Jag blev faktiskt nöjd med resultatet! Så det lär bli fler knäböj och fotograferande i marknivå!!

Önskar er alla en fin kommande vecka!
Kram Anna

Sydskåne i tidig vårklädnad Samtliga foton: Bokcaféet i byn 

9 kommentarer:

 1. Åh vad kul med fotokurs! Är jsg också sugen på att gå! Nu tycker jag att du alltid brukar ha fina bilder ändå, men nära motivet är nog ingen dålig ide'. Underbart ljus i bilderna! Ser framemot fler försök med regnskyddet ;-)
  Kram
  Åsa

  SvaraRadera
 2. Så kul med fotokurs!! Skulle vilja lära mig mer hur jag ställer in kameran,och ljuset. Jag bara chansar sen vet jag inte vad jag gjort!!:)Vad mysigt ställe på den sista bilden..

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Å, finns det vackrare vårtecken? Så härligt också med en tur till stranden.

  Jag är jätteinspirerad av din fotokurs! Dela gärna med dig av tips. Jag kör mest på auto men vill verkligen våga mer manuellt. Precis som Lotta chansar jag och så vet jag inte vad jag gjort heller ;)

  Underbart väder ni har i sydskåne!

  KRAM

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder Anna! Visst har vi haft en alldeles underbar helg här i Skåne:) Bra boost för att mota de där tråkiga vårförkylningarna ...

  Ha en fin vecka!
  Kram
  Suz

  SvaraRadera
 5. Vad underbara bilder du fick till! Älskar närbilder och lite luddigt i bakgrunden. Det är alltid vår, fint väder och underbart hos dig :)
  Jag har tagit mig över den där bloggtorkan och är tillbaka inne hos alla. Det gör mig glad igen och det är kul att läsa lite tillbaks.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Du också!
  Tycker det verkar som alla går på fotokurs just nu..förutom jag då ;-)
  Hej Anna!
  Vad kul att se dina fina bilder, närbilder. För visst är det så att man ska gå nära. Gick fotokurs på 90-talet och något jag minns var bland annat att gå nära objektet. Sedan var det en massa annat som jag inte minns. Skulle vilja göra om. Då var ju allt manuellt och det var filmframkallning som gällde, mörkrumm och hela rubbet. Kul och äventyrligt. Helst i svartvitt också.
  Den sista bilden är riktigt trollsk tycker jag.
  Här har vi precis avslutat en långhelg och i dag var första vanliga dagen med skola och jobb. Skönt att vara tillbaka i lunken igen. Dags att snart börja räkna ner till påsken hörde jag någon säga. Och tittar man i affärerena så ser och har man sett det så himla länge att det är påsk....om en måndad.
  Ha en mysig (foto)vecka.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara bilder. Vad vackert ni bor. Åh, vad roligt med fotokurs. Jag älskar att fotografera men är lite feg och kör mest på auto. Önskar dig en mysig vecka.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. Ja tänkt vilken skillnad det blir när man kommer ner, antingen som du ända ner eller bara på huk. Fantastiskt fina bilder!! Fotokurser är verkligen peppande ;)
  Önskar dig en fortsatt fin tisdag!
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder :) nu får jag riktiga vårkänslor på bloggen din.

  Om du gillar snygg väggdekor kan du kolla in min nya post .)

  Ha en fin dag söt :)

  LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  SvaraRadera