Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 18 mars 2014

Säsongsstart i trädgården

Bild från tidningen; Allt om trädgård, fixa vår Trevlig artikel om Tareq Taylor

Härligt odlarreportage från Stefan Sundströms hem i Lantliv nr 2 2011

Hej vänner!
Hoppas ni har en bra vecka!
Här har drömvädret från förra veckan ersatts av mer "normalt" marsväder.
Hos oss är det just nu trädgårdsfokus på helgerna. Nya trädgårdslanden ska färdigställas, de gamla grävas om och gödslas. Frön ska i jord inomhus för förgroning och så ska rosorna klippas, höstlöv krattas upp etc etc. Men jag gillar verkligen att vårpyssla! Så mkt roligare att göra i ordning nu än vad det är på hösten. Så ser jag att påskliljorna nästan slagit ut och att tulpaner och hyacinter kommit upp en bra bit. Trädgårds- och inredningstidningar fylls av trädgårds- och odlarreportage. Härligt!
Läste idag en jätte trevligt skriven artikel om Tareq Taylor i Allt om trädgårds vårnummer. Den gav mkt inspiration men också hopp om att man inte måste vara fullfjädrad kock eller trädgårdsmästare för odla och leva ett grönt/grönare liv.

Önskar er alla en fin onsdag imorgon!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Härligt Anna! Vårfix och inspiration, känna att det sjuder och växer i rabatterna. Gillar att man inte behöver vara proffs på allt man företar sig. Passion och kärlek, räcker långt!

  Här känns våren påtaglig - solens strålar börjar bli varmare, lite mjukare, snön smälter för varje dag och det tittar fram små lökar här och där.

  Stor kram!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att få vårpyssla i trädgården. Vi har rensat i rabatterna, klippt och grävt nytt jordgubbsland. Inne har vi frösått massor av gott som sen ska ut i jorden och växthuset. Tyvärr snöar det här idag så det ser ut som om våren har tagit en paus.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!

  Ja, tänk vilken härlig tid som väntar nu. Att få köra ner händerna i jorden och fixa. Och efter allt jobb nu i början av säsongen så kan vi skörda senare i sommar. Njuta av allt det goda. Det är sannerligen en vardagslyx om någon. I våra fönster växer just nu tomater och basilika för fullt och jag kan inte låta bli att dra fingrarna genom basilikan varje dag och längta efter all god pesto till sommaren. Det är verkligen i det lilla som livet blir så stort.

  Jag hoppas att ni har det gott kära Anna? Här har det blås och regnat hela dagen och nu ikväll myser vi inomhus med brasa, gofika och namnsdagsfirande. Mysigt!

  Ta hand om dig vännen och brev dyker snart upp!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Så mysigt att vara på gång med trädgården nu, en härlig tid. Just i dag är vi trötta här, ja, ialla fall jag och Vera. Hon fick magsjuka i går kväll så det blev en jobbig stund där ett tag men nu är det lugnt. Bara hoppas att ingen annan drabbas...
  Kram  SvaraRadera
 5. Det är så mysigt att kratta bort gammal skräp som kommit under vintern och se massor av nytt liv titta fram! Du är ju så duktig på det där med trädgård.
  Numera har jag så liten trädgård mot vad jag hade förr. Längtar många gånger till mitt växthus och de härliga stunder man hade där!

  Trevlig helg!

  Kram Anna

  SvaraRadera