Välkommen in för bok- eller restips!söndag 9 februari 2014

Ö-hälsning och vårkänslor på hemmaplanSamtliga foton är tagna av min mamma

Hej vänner!
Hoppas ni njuter skön söndag!
Hos oss visar termometern på dryga 6 grader plus och solen skiner.
Underbart!
Jag har just putsat några fönster på innergården. De ligger i sydläge men det kändes som ljuset knappt hittade in i huset. Nu är solens alla strålar välkomna in!! Att putsa fönster är ett vårtecken för mig. I trädgården tittar såväl vintergäck som snödroppar fram. Vackert!
Ute doftar det vår. Säkert kommer ett antal vinterdagar åter men bara känslan av att en vårdag kan dyka upp då och då räcker för att få mig att le stort och känna lyckorus.

Något annat som är vackert är den årliga mandelträds blomningen på Mallorca. Dessa vackra foton fick jag från min mamma i morse. Tänk att vara ett får på Mallorca och få beta i en sådan hage i februari månad!
Avundsvärt!
Jag hade bra gärna susat runt på slingriga småvägar med mina föräldrar för att beskåda mandelblomningen men får nöja mig med vackra foton. I april är det dock vår tur att åka ner. Längtar så!
Mandelblomningen är speciell har jag förstått för rätt som det är kommer regn och blåst in över ön och på några timmar kan blomningen vara över. Ibland har vi hittat ett och annat blommande träd även i mars månad, det beror på hur tidigt våren kommer till ön.

Önskar er alla en fortsatt fin söndag!
Kram Anna

3 kommentarer:

 1. Så vackra mandelträd du bjuder på från Mallorca, tycker många pratar så gott om den ön nuförtiden. Har varit där 1 gång när jag var ung och inte var så intresserad av miljön :) Mest stranden..
  Härligt att våren börjar komma till er i Skåne här är det ett tag kvar, men snön smälter fort i regnet:)

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh så fina bilder! Vackert.
  Här känner vi också av våren emellanåt faktiskt. Fåglarna har börjat kvittra och så luktar det på ett annat vis.
  I dag har vi varit på bibblan igen och fick med oss två stora bärkassar hem. Jag lånade bl a Mandelmanns bok om självhushållning, ska bli så intressant att läsa den.

  Roligt att du gillar mitt nya webhem (bra namn på det hela), tack för vänliga ord.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Mandelträd eller körsbärsträd i blom är nog min favorit. Det ser så ljuvligt skirt ut och får en verkligen att känna att det är förändring på gång. Våren är på väg.
  Jättehärliga bilder din mamma skickat. Så ni ska ut på äventyr igen, så härligt och skönt att ha något att längta till igen. Här är det mesta väldigt bärätn nu, dels värmen och solen och för att det gått så långt in på sommarsäsongen. Sedan har vi haft stora bränder alldeles intill där vi bor under helgen. Jag körde genom dessa områden idag då motorvägen åter öppnats upp. Total förstörelse och ödeläggelse. Allt svart, svart! Inga hus eller människor kom till skada men mycket mark gick åt och det pyr fortfarande så beroende på vädre och vind får man se hur det går. Men just nu är det värsta över. Vi bara såg rök och eld på himlen i helgen men ingen brandlukt, den kom i måndags och idag. Gick inte att ha något öppet och man ville inte vara ute långa stunder.
  Men så är det att bo här. Naturkatastroferna är närvarande ständigt.
  Ha en underbar vecka
  Kram Anette

  SvaraRadera