Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 10 november 2013

Bloggen går i ide

Bilden från Great Dixter, England är lånad från den välskrivna tidningen Trädgårdsliv.
Foto av Klas Kihlberg och Gustav Stjärnström
 

Suverän bok!

Klart läsvärd bok!
Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg!
Blött har det varit i Skåne men mysigt med familjetid!
 
Jag har just bestämt mig för att pausa bloggen för en tid, kanske en vecka, en månad eller fram till våren. Vi får se helt enkelt! Jag väljer att likt björnarna gå i ide (från bloggen vill säga!).
Med två små barn och en hund hemma finner jag helt enkelt inte tiden för att skriva. Inläggen blir inte vad jag vill att de ska vara, längtar så efter att skriva långa bokrecensioner igen men allt har sin tid och plats. Däremot fortsätter jag förstås att läsa mina favoritbloggar!
 
Kan dock inte låta bli att tipsa om 2 suveräna böcker;
Den alldeles underbara "Blomsterspråket" av amerikanska Vanessa Diffenbaugh som jag ger 5 solklara teakoppar (läs den!!) och "Aprilhäxan" (som kom ut för många, många år sedan men som jag först nu hittat till!) av Majgull Axelsson som också är mkt välskriven och som får 4 starka teakoppar. Jag är nu igång med hennes debutroman, "Långt bort från Nifelheim". Självklart drömmer jag fortsatt om kommande resor, kanske blir det en tur till Great Dixter till sommaren?!
 
Njut hösten! På återseende!
Kram Anna

torsdag 7 november 2013

Att drömma om ljusare tider

Med storebror på stranden för några år sedan

Sköna maj i vår by

Älskade tulpanerna Angelique i vårblom

Jordgubbar på gång!

Maj- äppelblomningens magiska tid

Oavsett månad lyser denna lille krabat upp min vardag! Vår alldeles egna lillebror!
Samtliga foton: Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Skickar en torsdagshälsning till er alla!
Ser på bloggarna att det är fler än jag som inte riktigt rankar november som årets favoritmånad...!!
Detta mörker...., tänk jag blir lika förvånad varje år när man till synes plötsligt (ja tidsomställningen bidrar kraftigt) är inbäddad i ett kompakt mörker efter halv fem på eftermiddagarna.
Tur man kan tända en massa ljus, dricka baljor med tea och sluka böcker.
November brukar gå fort, för mig är den en transportsträcka i väntan på betydligt mysigare och stämningsfullare december månad. Vips är november förbi....!
Ni utlandssvenskar ångrar knappast era flyttar så här års!!
 
Förutom tea, ljus och bra böcker drömmer jag mig bort mkt så här års. Det är ren njutning att via foton se tillbaka på vår- och sommarmånaderna, det är nästan att jag känner dofterna från grillstunder i somras, det makalösa ljuset som trädgården vilar i tidiga försommarmorgnar, det rogivande ljudet från vågor som skvalpar nere på stranden en tidig julimorgon, barnlek ute utan att behöva klä på dem en massa. Ja listan kan bli hur lång som helst men ännu behöver jag inte plocka fram julifotona, de sparar jag tills vintern har oss i ett fast grepp.
En källa till glädje varje dag, oavsett årstid, är mina pojkar. Den minsta fyller snart 5 månader. Han jollrar för fullt om dagarna. Alldeles, alldeles underbart! Som det bästa av solsken!
 
Önskar er alla en fin fredag imorgon och en riktigt skön helg!
Kram Anna

tisdag 5 november 2013

Prisvärt flyg + ö-vistelse att se fram emot

 
Fornalutx, Mallorca



Samtliga foton: Bokcaféet i byn
God morgon vänner!
Kikar in och önskar er en fin tisdag! I södern skiner solen- fantastiskt!
Så mkt härligare en dag känns med lite solsken i luften och vad ljust det blir!!!
 
Igår kväll hittade vi väldigt prisvärda flygbiljetter till Mallorca i vår (knappt 4500 kr totalt för oss fyra!) så självklart fick det bli en bokning! Billigare direktflyg än så går inte att finna (om man inte reser Ryanair förstås). Det är SAS som har en priskampanj på flyg för perioden 18 november 2013 - 31 maj 2014. Sista bokningsdag idag den 5 november.
 
Ett tips när ni letar flygbiljetter är att kolla flygbolagens- samt resesajternas hemsidor på lite olika tider och dagar för bästa pris. Vårt flyg kostade dagen före 5200 kr, igår förmiddag 5800 kr och sedan på kvällen ca 4500 kr för samma flygtider och datum. Glöm inte heller att många av dem har flygkalender, som de kallar dem, där man får upp billigaste pris för de olika dagarna den månad man avser resa. Kan man vara flexibel med datumet, någon dag hit eller dit, finns det tusenlappar att spara.
 
Nu ler jag lycklig med Mallorcavyer på näthinnan och vet att snart, snart, får vi återse vår favorit ö!
 
Må så gott!
Kram Anna


söndag 3 november 2013

Livet på sydkusten




  
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg!
Vi har haft en mysig långhelg med pojkarna.
Jag hade planerat ett bokinlägg ikväll men sparar det några dagar, tiden sprang iväg....
Istället vill jag dela med mig av några foton från vår skånska sydkust.
Vi bor några kilometer upp från havet och så här års blir inte strandbesöken täta, annat är det sommartid, men för inte så länge sedan tog jag med mig vår vovve ner för en promenad.
 
Jag slås alltid av den enorma frihetskänsla som havspromenaderna bjuder på. Det är som att den öppna horisonten framför mig inbjuder till tankeverksamhet, kloka tankar, tankar ofta målade i glada färger, spännande tankar men också en stark känsla av ro, harmoni och inre frid. Tankar blandade med stunder där jag bara är i nuet, där hjärnan får en stunds semester, solen som strålar i mitt ansikte, vågornas brus när de slår in mot stranden, en ensam båt uppdragen för säsongen. Min vovve som lycklig nosar i sanden och badar i vågorna.
Stunder som dessa fyller jag på batterierna.
Älskar att bo nära havet!

 
Önskar er alla en fin kommande vecka!
Kram Anna
Ps. Stort tack för de fina kommentarer ni tar er tid att lämna här. De är mkt uppskattade!