Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 8 december 2013

Andra advent i södern

Vacker amaryllis i blom
 



Vit andra advent hemma på Bocaféet i byn


Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Önskar er alla en fin andra advent!
Här i södern har det stormat rejält de sista dagarna. Vi förlorade strömmen i 10 timmar och telefon och internet i ett dygn. En del i vår kommun är fortfarande utan ström, så vi klagar definitivt inte. Med såväl kamin, öppen spis och spritkök hade vi det gott även under de strömlösa timmarna. Till och med mysigt att koka vatten på spritköket för tea och kaffe till frukosten i fredags och tända massor av ljus för att lysa upp i mörkret. Mindre kul var det för mannen och storebror som skulle tagit tåget upp till Östergötland i fredags men blev kvar hemma på grund av inställda tåg. Men så kan det vara så här års.
 
Hur har ni det? Varmt eller kallt? Vajande palmer eller snölyktor?
 
Må så gott och önskar er alla en fin luciavecka!
Kram Anna


11 kommentarer:

  1. Skönt att höra att ni inte blåste bort :)

    kram på dig! /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för hälsning Anna! Tusan vad det kan blåsa denna höst/vinter! Naturens krafter gör sig påminda. Må så gott!
      Kram Anna

      Radera
  2. Så vitt och fint ni har det, så var det bara en liten stund hos oss! Sen regnade det som om himlen var öppen och det blev översvämning i uterummet:( Men vi fick rycka ut med blixtinsats och snart var det torrt igen.

    Tur att ni klarade er så bra i stormen, trots strömavbrott så länge! Här var den aldrig borta så länge, vi klarade oss bra.

    Underbar amaryllis, vackert i adventstider.

    Ha det fint och sköt om dig och de dina!
    Kramar
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för hälsning Suz! Jag kan tänka mig att det knakade rejält i träden i skogarna uppe hos er! Snön hade gärna fått stanna lite längre men storeman hann iaf ut på en pulkatur!! Skidor väntar i julklapp så vi får hoppas på lite mer snö längre fram!!
      Sköt om dig!
      Kram Anna

      Radera
  3. Oj hade ni det så besvärligt med senaste stormen, usch då. Här höll han sig i skinnet, Sven, tycker jag. Allt jämfört med Gudrun blir ganska litet när man varit mitt i hennes framfart.

    Ert hus ser så mysigt och speciellt ut med den där apelsinfärgen eller vad kallar ni den. Hur stort är det? När är det byggt? Älskar såna där skånelängor.

    Snart kommer lilla tjejen hem här med skolbussen och lite senare tror jag vi går ut en sväng och försöker bygga oss en snögubbe i den lilla snön som är kvar.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anna!
      Tack för hälsning! Apelsinfärg var ett underbart namn på färger! Det är järnvitriol som fått verka tillsammans med kalk, blir först grönt och sedan uppstår denna gula färg. Huset byggdes tidigt 1820-tal och är på ca 175 kvm. Ja, snön stannade inte länge men den dyker förhoppningsvis snart upp igen!
      Kram Anna

      Radera
  4. Underbart att se dig här igen!

    Vilket busväder ni haft och tufft att bli av med ström och telefon. Minns hur det var förra året när Sandy dundrade in här...oj, det var otäckt! Många har fortfarande inte kommit iordning ett år senare. Enorma skador på sina ställen. Så skönt att ni är välbehållna!

    Älskar er vackra gård! Jag tittade på skoj på Hemnet och såg så mycket som jag skulle kunna tänka mig. Tänkte på er och blir glad att se fina bilder nu! Ert hus är helt enastående.

    Varm kram och glad lucia!

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta!
      Tack för din fina hälsning! Ja stormar inger verkligen respekt man förstår hur liten man är.
      Hemnet är en källa till många drömmar, inte minst härliga dagdrömmar!! Kul att botanisera runt och föreställa sig olika livsstilar.
      Tack för snälla orden om vårt hus, vi älskar det verkligen!
      Glad lucia Lotta!
      Kram Anna

      Radera
  5. Hej!
    Härligt att se dej igen!! Såå grått och trist det är ute idag, så var det läge att titta in hos favoritbloggarna!
    Underbart som vanligt att få drömma sig bort med dej till Sydafrika! Och vilka ståtliga amaryllis du har!!
    Stor kram och ha en fantastisk Jul!
    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annika!
      Jag blir alltid lika glad när du tittat in här och lämnat en hälsning! Ja nog är det stundtals rätt grått ute, då kan det vara skönt att dagdrömma sig bort till ett betydligt soligare Sydafrika!!
      Önskar dig också en strålande jul!
      Kram Anna

      Radera
  6. Så fina bilder!! Åh får lite Sverige-längtan :-)
    Jobbigt med strömavbrott, även om ni verkligen gjorde det bästa av det. Tråkigt med tågresan, men som du säger det händer såhär års.
    Här är det ovanligt kallt, vi fattar ingenting :-) Får köpa vantar och leta fram varmare skor :-D
    Kram!

    SvaraRadera