Välkommen in för bok- eller restips!



tisdag 22 oktober 2013

Stockholms vistelse

Mysiga gränder på Djurgården


Söndagsbrunch hemma hos syster med familj

Hemma hos min syster

Promenad i Humlegården

Karlavägsallén
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön helg och att veckan börjat bra!
Hos oss fyllde vår store brandman 4 år igår. Hurra!!
Tårta och firande hela dagen lång, ute öste regnet ner. Desto mysigare inomhus!
 
Helgen tillbringades i ett höstvackert, soligt Stockholm.
Härligt och intensivt! Lillebror har nu sin flygpremiär avklarad och blir nog snart en lika resvan resenär som storebror!!
Vi hade planerat klokt denna gång (lätt att man, läs jag) bokar in alldeles för mkt under Stockholmsbesöken då man förstås vill hinna träffa såväl familj som gamla vänner. Men med liten bebis går inte det så vi sänkte tempot, checkade in på mysigt hotell och träffade mest kusinerna och syster med man.
Det blev en härlig fredag em hos dem på Djurgården med kusinlek, bullkalas och senare fisksoppa på kvällen. I söndags var vi där igen på brunch. Finns det ngt bättre?! Syster bjöd på smarriga ostar, färskt  bröd, scones, räkomelett, tea och kaffe. Och så vansinnigt goda kardemummabullar.
(Tack C, J, L och C för en toppen helg!!!!)
 
På lördagen träffade vi goda vänner och åt hotell lunch på Scandic Park där vi bodde (perfekt med småbarn, varje dag inleddes med lek i Humlans parklek för stora sonen och mysig barnvagnspromenad i Karlaallén för lillebror). Därefter åkte några av oss bussen upp på söder för ett besök på Spårvagnsmuséet. Mkt uppskattat!
 
Det som slog mig under helgen var att det kändes som att vi var hemma, allt kändes så hemtamt, men så är det nog när man bott och hittar i en stad.
 
På lördag kvällen gick jag till vår gamla favorit thai och hämtade hem mat till rummet.
Mysigt! Som numera lantbo kan jag verkligen uppskatta storstadens enorma utbud mellan varven.
 
Söndag eftermiddag satte vi oss på spårvagnen från Djurgården och sedan bar det av hem till Skåne igen! Vi landade i ett varmt, milt höst Skåne.
Vi ångrar inte vår Skåneflytt och det var mysigt att komma hem med killarna igen.
Borta bra, hemma bäst!
Men fler Stockholmsturer lär det bli!!!
 
Önskar er alla en fin vecka!
Kram Anna

7 kommentarer:

  1. Oj, höst dag i Stockholm med gula löv under fötter och doftande kaffe...

    SvaraRadera
  2. Här kommer ett rungande HIPP HIPP HURRA för världens bästa brandman!

    Vilka vackra bilder från er Stockholmshelg Anna, jag njuter! Så klokt av er att inte planera in för mycket, det är ju så lätt gjort att göra. Det låter som att det blev alldeles lagom mycket aktiviteter med plats för lek och mys. Stockholm är så himla vackert, och det måste vara roligt att komma tillbaka dit och ha full koll på alla fina platser och bra restauranger osv. Jag har en dröm om att nån gång i livet bo i en vacker lägenhet i Stockholm. Det ska vara högt i tak och trägolv och serveringsgång och utsikt charm och... Ja vi får väl se om det för alltid förblir en dröm, som du vet finns det mer än en dröm i mitt huvud! :)

    Nu är det dags att ta ut laxen ur ugnen här, middagen väntar!

    Ha en fortsatt fin vecka och hälsa familjen!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  3. Härliga dagar ni haft och så klokt att bara planera lagom nu när ni har en liten till. Vackra bilder, ni ser ut att ha haft lika fint väder som vi hade förförra helgen:)

    Tack för dina fina rader hos mig, jag blir alltid lika glad:)

    Ha en fortsatt fin höstvecka!
    Kramar
    Suz

    SvaraRadera
  4. Ååå...jag gillar Stockholm . Har oxå bott där i drygt 10 år och tycker alltid att det känns väldigt familjärt med besök där !!

    Ha en fin kväll o stor kram till dej du fina !

    SvaraRadera
  5. Hej där!
    Grattis till lilla (stora) brandmannen som jag trodde var en ryttare. Men man kan ju alltid ändra yrkeskarriär och brandmänn är det bra att ha många av.
    Så härligt med en Stockholmshelg, min hemstad som är så underbar. Smart att bo mitt i smeten och hälsa på familjen och vännerna som du beskrev. Att inte kansek behöva bo hemma hos någon och att det blir lite väl trångt och så.
    Här har vädret gjort en kovändning och nu har vi samma som ni har. Knappa 15 grader idag, hälften mot i söndags. Inte heller utlovas någon större värme den närmsta tiden. Kallaste våren på länge känns det som. Jag som sprang iväg och köpte grönsaker att plantera och nu står de här på verandan i väntan på att komma ner i jorden.
    Nu väntar en kvällsfika med mannen framför TV:n. Vi tittar på Homelands orginal serie, en israelisk serie som Homland är baserad på. Den är grymt bra och ...ja jättemycket bättre än Homeland som jag ändå tycker är bra. Prisoners of War heter den, se den om du får chansen.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  6. Vad mysigt ni har haft det! Stockholm är ju bara så roligt att besöka då och då och så praktiskt att ni hittar bra där uppe. Jag skulle vilja åka dit till sommaren, ska lägga Scandic Park på minnet.
    Då fyller våra barn år ganska nära varandra ju. Höstbarn.
    Kram
    //bara anna

    SvaraRadera
  7. Fantastiska bilder vännen! Underbara. Klokt att inte boka in för mycket, det är så lätt att man gör det och så hinner man inte njuta, bara åka runt. Det lät hur som helst som en perfekt helg!
    Stort grattis till er brandman!!
    Kram!

    SvaraRadera