Välkommen in för bok- eller restips!måndag 8 juli 2013

Sommar på hemmaplan

Vackra vallmoblommor

Skåneland

Sommar!

Nyfyllda krukor

Lavendel, persilja, timjan och basilika

Odlingar i växthuset

Etuderosor på innergården just nu

Fika på baksidan
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Kikar in för att önska er en skön julivecka!
I södern njuter vi soliga, varma sommardagar just nu.

Underbart!
I landen växer det så det knakar, vi skördar sallad, mangold, ruccola, luktärtor, sockerärtor och färsk potatis. I växthuset kan vi nu skörda gurkor i mängder. Tomaterna har en bit kvar.

Innergården svämmar över av rosor, kanske är den rosa Etuden min favorit?!

Inte mkt mer hinns med än barnen och till viss del trädgården just nu men så får det vara. Bloggen och annat får komma i andra hand.
Vår Lilleman sover skönt i skuggan av boken och matningarna sker just nu i en skön solstol i skuggan av ett parasoll. Lyxigt så det förslår. Så som jag drömt att det skulle vara att ha en sommarbebis men knappt vågat hoppats på.
Svensk sommar när den är som bäst!

Sköt om er och njut sommaren!
Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Så härligt det låter, ditt hemmamammaliv. Under ett parasoll i en solstol, ljuvligt. Själv minns jag den australienska sensommaren 2006 med liten baby som rätt svettigt och jobbigt när man faktiskt vill vara nära varandra och det bara blev jobbigt för det var så svettigt med långa amningar. Babyn var en rätt varm liten krabat dessutom. Baby nr 2 kom i maj, på hösten så det var helt annat, aldrig för varmt. Däremot så lyckades jag pricka in två jättevarma sommrar att vara gravid på och det skulle jag aldrig vilja gå igenom ;-) Men idag är det ju inget jag direkt tänker på, bara nu när jag tänkte på det du skrev och fick mina minnen av mina babysommrar.
  Som det växer i ditt växthus, oj! Det tar sig snart ut genom taket. Så ofattbart att det händer så mycket med växtligheten under den förhållandevis korta perioden som det ändå är i Sverige.
  Fortsätt nu njuta i din solstol under parasollet. Här hade vi faktiskt frost i morse med -1, men solen titta fram snart och det blev uppemot +12 på eftermiddagen.
  Många kramar till dig vännen!
  Anette

  SvaraRadera
 2. God morgon Anna!

  Tack för alla dina hälsningar inne hos mig! Så härligt det låter ert liv just nu. Som du skrev hinns väl inte mycket mer än familjen med, men det är bara att låta det vara så första tiden med bebis. Skönt både för er alla att det är sommar och ni kan vara ute så pass mycket.

  Så det växer hemma hos er nu! Vackert som bara den med rosor, gurkor och kryddor. Vallmobilderna är ju helt magiska Anna, vilken känsla du fångat i fotona!

  Här är det grått idag och det har regnat under natten. Jag har börjat jobba igen efter mina två veckors semester, men jag har ett par lediga dagar redan denna första vecka. Skönt med lite mjukstart! Igår gjorde vi en liten utflykt upp till Hälsingland, och i morgon blir det eventuellt Stockholm med ett besök på vårt favoritcafé Kura (som nu har flyttat från Sankt Eriksplan till Kungsgatan, hoppas att det är lika bra som tidigare!).

  Ha det gott vännen så hörs vi snart igen!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Underbart Anna! Vilket härligt inlägg och vilka helt fantastiska bilder!

  Önskar dig en helt underbar sommar med fortsatt sköna familjestunder:)
  Många kramar<3
  Suz

  SvaraRadera
 4. Vd härligt det låter! Helt rätt prioriteringar! Så mysigt att kunna få njuta av första tiden hemma i sommargrönskan.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Ni kan ju inte ha det bättre, låter helt perfekt.
  Må så gott
  //bara anna

  SvaraRadera
 6. Dina bilder är som balsam för min själ!

  Tack underbara Anna för värmande ord. Hade jag kommit till Skåne hade jag så gärna velat komma och säga hej!


  Njut av sommarskåne och vara tillsammans. Skönt att allt är bra!

  KRAM

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder Anna! Sommar när den är som bäst och nog är landskapet bedårade vackert just nu. Ljuset, värmen och all grönska. Här hemma har solrosorna börjat blomma i våra solrosfält och jag bara njuter. Så vackert!

  Fortsätt njuta av ert sköna familjeliv och den bästa sommaren.

  Kram Lotta

  SvaraRadera