Välkommen in för bok- eller restips!



torsdag 16 maj 2013

Tulpanfrossa på Bokcaféet i byn

Underbara tulpanen Angelique

 


Som en maräng

"I denna ljuva sommartid"



Tulpanen Fringed Curly Sue

Triss i tulpaner
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en solig, fin torsdag!
Hos oss råder sommarvärme.
22 grader visade biltermometern när jag och sonen for hem från dagis på eftermiddagen.

Äppelträden har nu börjat slå ut i blom men kanske allra vackrast här hemma just nu är tulpanerna som skänker en extra glans och elegans åt vår trädgård.
Flertalet av min favoritsort Angelique blommar utanför växthuset och när jag om morgnarna går upp till växthuset för att öppna upp för dagen hälsar de mig god morgon med sin sanslösa skönhet.

Från uteplatsen blickar vi ut över en annan spännande tulpansort,
Fringed Curly Sue. Den är som ett konstverk när man studerar den i detalj. Färgen, fransarna....

Det går snabbt att vänja sig vid måltider utomhus. Ikväll bjöds det på pannkakor, vispad grädde, färska jordgubbar och sylt till middag.
Mums!
Efter maten satt jag en stund i solstolen och bara njöt av kvällssolen.

Tiden går snabbt men med de ljusa morgnarna och långa kvällarna känner jag att jag hinner njuta av årstiden maximalt.

Allt för ikväll!
Sköt om er!
Kram Anna
 

6 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Vilken fantastisk tulpanfrossa du bjuder på ikväll. Så många vackra sorter. Jag förstår att ni njuter. Jag önskar att vi kunde ha massor med tulpaner vi med men det går inte eftersom tulpaner tycks vara hjortars absoluta favoritgodis. De få vi har i rabatterna hinner vi aldrig njuta av eftersom hjortarna hinner äta upp dem. Men jag njuter av dina vackra bilder istället Anna. :)

    Vilken dag vi har haft idag! Högsommarvärme. I eftermiddags hade vi 29 grader i skuggan. Helt galet! Kvällarna är ljuvliga och jag njuter av att gå barfota på den gröna gräsmattan. Livet är gott. :)

    Tack kära Anna för dina alltid lika värmande ord hos mig och för dina rara och uppmuntrande ord om min blogg nyligen. Ord som jag sparar i hjärtat. Tack snälla Anna och jag lovar att det blir solrosbilder i sommar. Som alltid.♥

    Ha det gott i sommarvärmen vännen och njut av helgen!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta!
      Ja vilken underbar dag!! Tänk att det kan bli så varmt redan i maj! Vår trädgård är inhägnad plus att vi har hund, det verkar hålla rådjuren borta här. Värre hos grannarna.
      Ser fram emot dina solrosbilder i sommar!!!
      Må så gott!
      Kram Anna

      Radera
  2. Underbara bilder du bjuder på Anna, förstår verkligen att ni njuter!
    Här har vi gett upp tulpaner, rådjuren äter upp dem och de verkar ta sig över vad som helst i hinder.

    Ha en härlig helg!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
  3. Underbara foton Anna, vilka vackra tulpaner! Till hösten är det jag som ska sätta massor av fler tulpanlökar i jorden! Det tänker jag varje år, men när hösten kommer är jag liksom mätt på trädgård och det blir inte av. Men i år SKA det bli fler tulpanlökar i jorden, påminn mig gärna! :)

    Önskar er en jättefin helg. Här blir det träningar, funktionärsuppdrag och ett födelsedagsfirande, och däremellan behöver vi klippa gräs och fixa lite annat i trädgården. Lite lagom så där!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  4. Hej! Vilka underbara tulpaner du har hos dig. Vi provade med tulpaner en gång men då vi inte har frost eller rättare sagt tjäle i marken så blir det så mycket extra jobb. Man måste nämligen gräva upp lökarna varje år och stoppa in dem i ett kylskåp under en viss tid (ganska lång) för att det ska efterlikna tjälen antar jag, för annars så blir det inga blommor igen. Så vi gav upp. Min man suktar fortfarande efter dem och jag har sagt att du får gärna prova men jag tänker inte hålla på och gräva upp och förvara i kylen.
    Det växer ju så mycket annat fint här så vi klarar oss.
    Ha en underbart fin helg!
    Kram vännen!
    Anette

    SvaraRadera