Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 22 maj 2013

Inspiration från "good old Britain"!

Härligt engelskt "country kitchen".

Så engelskt det kan bli!!

Annorlunda, spännande uteplats.
Samtliga foton från tidningen Country Homes & Interiors, June 2013

Good evening friends!
Hoppas ni haft en bra onsdag!
Hos oss i södern har det regnat mest hela dagen. Efter hundrundan på kvällen gick jag ett varv genom trädgården och kollade till våra odlingar (snigelkontroll..), tittade till tomat- och gurkplantorna i växthuset och plockade in en jätte bukett syrener och en liten bukett av en annan favorit-
liljekonvaljer!
Är man bara rätt klädd och det som ikväll var en stilla afton är det bra mysigt att spatsera runt i trädgården trots strilande regn.
 
Efter ett långt bad och bokläsande (Jerzy Einhorns "Utvald att leva") hamnade jag i England, eller iaf i engelska lantliga miljöer bildligen.
I tidningen "Country Homes & Interiors" juninummer fann jag flera tilltalande miljöer, såväl invändiga som utvändiga.
Så i brist på möjlighet att göra en sommarresa till England i år slukar jag denna tidning och insuper de vackra miljöerna.
Det vackra köket i Surreyvillan med den klassiska tegelfasaden och spröjsade fönstren.
I ett reportage längre bak i tidningen såg vi denna roliga, inbyggda bänk. En kul idé för trädgården! Kanske blir det en sådan hemma hos oss, varför inte ihop bygd med en pergola full av klätterrosor?!
 
Önskar er alla en fin torsdag!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Hej Anna!
  Visst är det härligt att drömma sig bort i tidningar och böcker när det är ruggigt ute. Inte för att man riktigt kan drömma sig bort i Jerzy Einhorns bok skulle jag tro. Tycker förresten att han är en så intressant person.
  Här är det just ett sådantdär "krypa-upp-i-soffan-med-filtochbok-väder" idag. Saken blir inte bättre av att jag i morse var hos sjukgymnasten och blev (illa)behandlad och nu känner mig helt slut och trött i kropp och knopp. Snart är det dock dags för att hämta upp minstingen på Kinder och så laga lunch åt oss och sedan tror jag att jag ska försöka baka lite braö, mina morotsbaguetter. Fast denna gång forma dem till frallor, vilket blir bra lunchmacka för äldsta att ta med till skolan.
  Ha det så fint och sköt om dig!
  Kram anette

  SvaraRadera
 2. Härligt med både syrener och liljekonvaljer! Och England, mysigt att få njuta lite av tidningsinspiration!

  Jag är ledig idag och eftersom vädret är trist blir det nog mest mys inomhus. Läsning, lite städning, några podcasts, kaffepauser... En bra dag helt enkelt!

  Vad tycker du om Utvald att leva? Jag har frångått mitt löfte till mig själv om att bara läsa engelska böcker, men kör kanske på varannan i alla fall. Bättre än inget!

  Nu är det dags för påtår här! Ha en bra dag så hörs vi snart igen!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Här har vi också lite sämre väder, men det kan var skönt emellanåt för då går tempot ner lite. Mysigt att bläddra i tidningar, själv grottar jag ner mig i hälsotidningar :)

  Ha det gott!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Önskar dig en fin torsdag tillbaka! :) Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Massor av härlig inspiration !!! Den pergola idén lät verkligen trevlig !

  En fin helg till dej...kraaaam

  SvaraRadera