Välkommen in för bok- eller restips!lördag 27 april 2013

Happy springtime

Min lille trädgårdsmästare i farten idag

Vita skönheter intar vår trädgård

En annan vit skönhet- vitsippan!

Rabattens senaste tillskott- vit löjtnantshjärta av sorten Alba

Pojkarna sätter potatis idag. Nu längtar vi efter den första färska potatisen!

Det porlar i bäcken

Ranunkelfrossa på lokala plantskolan

Plantering hemma i trädgården pågår

Vacker vit ranunkel på trädgårdsbordet

Gul skönhet
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en fin vårdag!
Här har vi njutit av solsken och en massa trädgårdsarbete.
Imorse for jag till lokala plantskolan för inspiration och några inköp.
En stund senare kom jag hem med tre färgsprakande ranunkels som jag planterat i urnor och placerat ut på såväl innergården som på baksidan. Ett tillskott till halvskuggrabatten intill den gigantiska boken har också inhandlats. Det blev en vacker vit löjtnantshjärta av sorten Alba. Den kommer bli jätte fin mot muren i den bakre kanten av rabatten!
Annars har vi fikat ute i solskenet, plockat pinnar intill bäcken, pojkarna har satt potatisarna i jorden och jag har rensat ogräs och planterat de nyinköpta blommorna.
En perfekt vårdag i Skåne helt enkelt!
 
Önskar er en fin söndag!
Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Ser ut att haft en härlig dag, blir inspirerad att köpa lite blommor. Har inte kommit så långt här hemma..

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Vet du hur inspirerande alla dessa rununkel (ranunklar heter det så i plural?)blommor är? Jag har nog sett dem i snart varenda blogg den senaste tiden. Tänk jag har aldrig lagt märke till den blomman tidigare. Fast helt nyligen innan de började dyka upp på allas bloggar så hade jag sett dem i en lökkatalog och beställt några då det utlovades mängder med snittblommor från dem. Så nu funderar jag på hur trendkänslig jag är ;-). Skämt åt sido men de är ju så vackra, jag har blivit störtförtjust i dem och vill ha massor nästa vår. Längtar redan efter att se om de kommer att dyka upp i rabatten. Min andra tidiga vårblommor som kom i jorden för två veckor sedan har redan börjat titta upp med blad....hoppas de dröjeer lite och stannar av men jag tror att vi har det lite varmare än normalt just nu.
  Föresten så härligt med potatisland, duktiga de varit dina pojkar. du också som orkar rensa ogräs. Minns att jag hade svårt att stå upp och ner när jag var gravid och påta i trädgården,fick sådan halsbränna då.
  Ha en fin ny vecka!
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Visst har vi haft en alldeles underbar helg här i Skåne! Underbart vårväder, lite trädgårdsarbete, premiärtur med cabben och fika i solen:) Det kan inte bli bättre.

  Önskar dig en fin start på kommande vecka!
  Kramar
  Suz

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Vår helg har också gått i trädgårdens och Skånes tecken ;) Ser Wallanderfilmerna med Krister Henriksson. Så mycket vackra miljöer. Det liknar omgivningarna här också....känns fint!

  Underbara bilder du tagit!

  KRAM och ha en fin vecka

  Lotta

  SvaraRadera
 5. Oj så långt våren kommit hos er, jag blir alldeles glad av att se alla härliga färger! Och bilden på maken och sonen som sätter potatis blev genast min favorit, vilket samarbete! :)

  Jag har jobbat tre nätter i helgen så jag har sovit bort nästan hela dagarna. Men det har varit soligt och fint här, det är i alla fall skönt att veta när man ligger nedbäddad med rullgardinen nere. Nu väntar jag bara på att gräsmattan ska torka upp så pass att vi kan kratta, det blir en sådan skillnad när man får bort alla löv och allt torrt gräs.

  Önskar dig en fin start på veckan Anna!
  Kram Elin

  SvaraRadera