Välkommen in för bok- eller restips!



måndag 3 december 2012

Första advent i vinterland

 
Första advent hemma på Bokcaféet i byn

Växthuset inbäddat i vitt

Vårt äppelträd i vinterskrud

Pulkatur intill bäcken

Växthuset om vintern

På väg till jobbet imorse
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hoppas ni haft en riktigt fin och stämningsfull 1:a advent igår!
Vi vaknade till ett vackert vinterlandskap fullt av snö.
Fantastiskt!
På morgonrundan med hunden följde även sonen med som fick åka pulka dagen till ära.
Mellan fälten pulsade vi fram längs en grusväg täckt av ett tjockt lager snö.
Härligt och lite ovanligt för att vara här i södern i början av december.

På kvällen tog lilleman och jag tåget in till Malmö för att lyssna på mannen och hans körs julkonsert med jazztecken.
Vacker musik och fullt av levande ljus i kyrkan.
Jag hörde väl i ärlighetens namn inte alla låtar så väl då sonen rätt snart tröttnade på att sitta stilla och vi anslöt till ett annat barn med pappa som satt längst bak i kyrkan vid ett litet barnbord med pussel, ritblock och kritor.
Mkt praktiskt!

Imorse var det minus 14 (!) grader när jag åkte till jobbet. Jag hade hoppats kunna stanna intill havet och fotografera men där låg dimman tjock och alla rastplatser var igensnöade.
En annan dag.....!

Önskar er alla en härlig december vecka!
Kram Anna
 

16 kommentarer:

  1. Visst är det underbart med den vita snön! Allt blir så mycket ljusare:)

    I morse, när jag körde till jobbet, var det klart och fint i Sövde men dimman låg tät över Sjöbo - så märkliga naturfenomen, det skiljer ju bara några kilometer.

    Ha en fin vintervecka!
    Kram
    Suz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Suz!
      Ja det är verkligen magiskt med snön. Det blir så tyst och fridfullt också! Härligt med en klar morgon hos er, här låg dimman tät hela morgonen.
      Önskar dig också en fin vecka Suz och hoppas snön får stanna kvar ett tag!
      Kram Anna

      Radera
  2. Underbara bilder från ett vintrigt och glittrigt Skåne Anna. :) Här har snön vräkt ner hela dagen och ikväll var maken ute och plogade snö (han får upp tidigt imorgon igen). Det är helt galet vackert utomhus och visst kom det där vita täcket precis i rättan tid. Det är inte ofta vi får fira 1:a advent i ett vintervitt landskap här i Skåne. Jag njuter och blir så där barnsligt förtjust i allt det vita. Definitivt både snöänglar och snöbollskrig på schemat imorgon. ;)

    Vilken mysig adventshelg ni har haft och konsert med maken i kyrkan låter hur stämningsfullt som helst. Och kan man dessutom rita och leka samtidigt är det ju toppen. :)

    Här har vi ikväll njutit av pannkakor till middag, tänd brasa och nytt te som kom i paket från England idag (jag älskar det faktum att man via nätet enkelt kan beställa hem en bit av England♥). Och ute fortsätter snön att falla. :)

    Ta hand om dig kära vän och ha en glittrande fin vintervecka.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack bästa Lotta för en värmande hälsning här hos mig! Tänk att vi skulle få en sån vintrig start på december! Magiskt!
      Mums med pannkakor, det står på menyn hemma hos oss imorgon! Nu kan jag knappt bärga mig!
      Jag dricker också tea från England. De kan sin sak! Såg ikväll att det väntas en kunglig bebis där. Vilken babylycka som kommer uppstå!

      Önskar dig fortsatt skrivlust!
      Kram Anna

      Radera
  3. Hej Anna! Tänk att vi fick snö lagom till 1:a december. Det kändes faktiskt lite mysigt, även om inte jag är någon riktigt snöälskare (om jag inte får stå på skidor förstås ;O)). Det blir ljust o härligt, även på kvällen! Pulkaåkning blev det här med i helgen. Dock var 'liten' lite skeptisk, då snön kunde vara hal. Söndageftermiddag väntade adventsmys med tradionella danska aebleskiver med jordgubbssylt och florsocker, mums!!
    Idag har målning av möbler stått på schemat...har gjort lite nya fynd till butiken. Hoppas på ännu mer fynd på lördag, då stundar favvis-loppiset :))
    Hoppas att ni njuter snö och mys där nere hos er! Kan tänka mig att du har gjort det jättefint nu i julens tecken i ert fina hus.

    Hälsa familjen och varm kram
    Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ulrika!
      Tack för härlig hälsning! De danska äppelskivorna lät super mumsiga!
      Kul att du har roligt loppis att besöka! Förstår att du satsar på att fynda!!
      Önskar er en fortsatt fin vecka!
      Kram Anna

      Radera
  4. Svar
    1. Tack!!! Härligt att få lite mer ljus i bilderna nu tack vare snön som lyser upp!

      Radera
  5. Vilket fantastiskt vinterlandskap Anna! Som jag inte kan se mig mätt på. Det är magiskt. Å, vad jag tycker om ert växthus som är så vackert alla årstider.

    Det låter fint och stämningsfullt att lyssna på din mans kör som gick i julens tecken. Fint med jazzinslag! Förstår dock om lilleman hade svårt att sitta still. Känner igen det ;)

    Nu måste jag titta på dina bilder igen...

    Varm kram finaste du!

    Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lotta!
      Tack för härlig hälsning! Det är kul att se växthuset i vinterskrud. Lite kan jag längta till våren och kommmande fikastunder där!!
      Snölandskap är verkligen magiskt! Hoppas det snart faller lite vitt hos er också! Hos oss har det regnat idag men nu fryser det på igen. Skånsk vinter I guess!!
      Må så gott!
      Kram Anna

      Radera
  6. Dina bilder och rubrik fick mig att tanka att....det var ju precis sommar hos "Bopkcaffeet i byn". Men harliga gronsaker som vaxte och skordades i vaxthuset och nu ligger det dar tyst och tackt av sno. Sa fort det gar och anda inte. Man marker tiden i arstidsskiftningarna tycker jag. Otroligt fina och stamningsfulla snobilder. Vet att ni haft kallt men jag blir alltid sa sugen pa ett litet smakprov nar jag ser bilder som dina. Men sedan vaknar jag till och insser att jag har det ratt bra jag ocksa ;-)
    Hoppas du inte fryser ihjal bara. kla dig varm och ma sa gott.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  7. Hej Anette!
    Jag tänker på värmen hos er just nu, hur märkligt det är att vi kan ha omvända årstider!! Jag har varit i Melbourne med omnejd tre gånger i januari, senast var det 2007. Några år sedan nu! Minns min första resa där längs Great Ocean Road och sedan vidare via the Grampians till Adelaide. Jag föll som en fura! Vilken natur, vilket klimat, vilket land!! Vid ett annat tillfälle bilade vi till Wilsons prom. Ett ställe jag älskar! Ligger det åt ditt håll till?
    Sköt om er och njut värmen!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Jag måste väl ha sagt det innan...att du bor på världens vackrastte plats! Jag älskar inte bara dina reseskilldringar utan även alla dina bilder! Så levande!

    Kram och ha en fin fortsättning på veckan :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallå Anna!
      Kul med en kvällshälsning från dig! Tack för dina ord, du är bra snäll du! Men jag instämmer i att vi bor på en vacker plats på jorden. Älskar Skåne!!
      Kram Anna

      Radera
  9. God morgon Anna!

    Vilka härliga bildet på ert vinterlandskap, det blir liksom lite magiskt när snön kommer! Och ert hur är ju så vackert att det nästan är overkligt, charmigt till tusen!

    Denna onsdag ska ägnas åt pluggande inramat med levande ljus, stora muggar te och mängder av julmusik. Elin-mys på hög nivå! :)

    Ha en toppenfin dag!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  10. Så vackert!! Vilket väder ni har nu i Sverige! Känns så overkligt här borta ;-) Vilket adventsmys ni har nu! Blir lite avis ;-)
    Kram!

    SvaraRadera