Välkommen in för bok- eller restips!



fredag 10 augusti 2012

Skördetider

Godsaker från trädgården

Tomatfrossa

Älskad solros


Luktärtor i mängder
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hallå vänner!
Helg i sikte!!
Några sista semesterdagar att njuta av för min del.
Hos oss råder skördetider just nu.

Rödbetor har vi njutit av under några veckors tid. Sockerärtor finns i frysen inför vintern.
Tomaterna i växthuset är i sitt esse och det går att hämta varje dag. Lyx!
Vi väntar på bönorna, jag tror de snart kommer.
Lök i form av purjo och silver står redo och kanske bäst av allt
solrosor!
Tre stycken blev det i år trots att jag sådde minst ett 20-tal.
Mördarsniglarna har kört hårt oss oss i år. Inte en sallad fick vi upp i landet. Squashen har de också kalasat på innan vi gick till motangrepp och räddade vad som räddas kunde.
Med allt som allt är vi nöjda, det där med att odla är kul!
Och att äta det man själv odlat är extra härligt.
Igår blev det rostade rödbetor med olivolja, lite salt och lite honung. Mums tillsammans med turkisk youhurt.

Önskar er en riktigt fin helg!
Kram Anna



11 kommentarer:

  1. Hej Anna!

    Nu har jag suttit här och läst ikapp och njutit av vackra bilder och ord (det är skönt att ha tillgång till min dator igen) och sett hur gott ni har det. Ni njuter verkligen och fångar så mycket sommar ni bara kan. Och tänk vilka underbara sommarminnen ni ger er lille kille. :)

    Så fint solrosorna blommar hos er nu Anna. :) Trist bara att sniglarna tog de andra och annat gott i trädgården. Här har vi för första året också fått en snigelinvasion men det finns ingen möjlighet för oss att jaga dem (och jag vägrar att döda sniglar). Inte med våra ytor. Däremot verkar det som de har hittat något som är godare än det vi odlar - kattmat. De låter bli trädgården i utbyte mot lite kattmat. Så jag dealar med dem just nu - de får kattmat och jag får behålla mina grönsaker. ;)

    Sköt om dig fina vän och njut av helg och fina sommardagar. Här börjar det planeras för resa. :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Vilken guldgruva ni har Anna!

    Jag har köpt tomater - gröna, gula, röda, knubbiga, små, personliga ;) Älskar att äta dem "as is" med lite flingsalt. Kanske med någon god ost och basilika.

    Som du vet älskar jag solrosor. Så njutningsfullt att ha både dessa godingar och luktärter i er trädgård...även om de små krypen ställer till det.


    Visst är det njutning maximium med fredag?

    Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Så mysigt. Härliga bilder.:-) Stina

    SvaraRadera
  4. Finaste du!

    Underbart att vara tillbaka i bloggsvängen efter ett visst uppehåll!
    Mumsigt att läsa om allt gott hemma hos dig! Det finns inget som går upp mot egna tomater! Mina växer inte så fort och allt regnet har gjort det segare! Men hoppas på en varm augusti!

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Hej tjejer!
    Tack för fina kommentarer!
    Skåne-Lotta, vilket knep, ge dem kattmat!!! Men blir de inte ännu fler till nästa år?!!! Mysigt att er resa närmar sig!

    USA-Lotta, vilket bra tips att äta tomaterna med ost, flingsalt och basiika till. Mannen kom hem med brie ikväll så jag tror vi ska testa din kombination! Fredag är bäst!!!!

    Stina, kul att du kikat in och lämnat en hälsning! Trevlig helg!

    Anna, kul att ha dig tillbaka i bloggvärlden igen! Jag har haft mina tomater i växthus i år, det gjorde susen. Tror att ni fått mer regn än vi denna sommar. Men det jämnar säkert ut sig ett annat år!

    Må så gott tjejer!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!

    Åååh vad härligt med egenodlat! Vi frossar just nu på squash 'en masse' ;o) Inga mördarsniglar här inte har fått ge sig på mina. Däremot har fåglarna kalasat på spenaten...ja innan den började gro då ;o) Förstår inte att just spenatfrö ska vara så gott.
    Är inne på en andra omgång sallad och rädisor och frysen här är också fylld av sockerärtor.

    Men ni var ju alldeles i närheten av oss, men förstår att det blev svårt att hinna med en avstickare. Det får ni göra nästa gång :o) Vi brukar ta oss en tur till Hornbaek. Körde därigenom för ett par veckor sedan för att hämta möbler till butiken och himmel med folk, en vanlig söndag. Allt var öppet, så härligt somrigt det kändes!

    Ja, nu måste du ju bara komma hit och besöka butiken. Ska bli så himla skoj att få visa upp den för första gången imorgon. Jag har dock ingen försäljning eftersom jag inte hunnit sätta priser ännu. Imorgon är det ju egentligen Thomas fest. Han fyllde 40 för tre veckor sedan. Så butiken är bara med och gästspelar ;o)
    Riktig öppning blir det först om 1-2 veckor.

    Himmel... det blir nästan ett mail här med!!
    Jättekul att vara tillbaks i blogglandia igen. Massor av härliga bilder jag har missat hos dig! En härlig sommar med andra ord...

    Mysig helg och njut sista semestern!!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  7. Det är så härligt att titta in här! Vackra bilder och ord i perfekt harmoni.
    Tråkigt med mördarsniglarna, grrr. Fast om jag var mördarsnigel skulle jag ju vara i ert land också så mycket smaskigt som det finns ;-)
    Jag önskar er en härlig helg!!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Vad härligt det ser ut, älskar skördemarknader som brukar dyka upp i krokarna vid oss när hösten närmar sig. Och är dessutom en stor fantast av färska tomater..Yum!! :)

    SvaraRadera
  9. Vilken Lisa för själen din blogg är Anna! I en allt mer ytlig värld så är det underbart med det enkla, vackra och självklara som kontrast. Jag hinner inte skriva så mycket till dig, men njuter i fulla drag av dina livfulla bilder och inspirerande texter. Tack:)

    Kramar Helene

    SvaraRadera
  10. Vilken tid skördetiden är. Så mycket gott att äta att man ibland nästan inte hinner med. Jag bara längtar tills vi kan dra igång igen. Men först ska vi bygga rabatterna som vi ska odla i. Brukar plantera mina grönsaker i början av oktober och då kan man börja skörda runt nyår om vädret är bra redan i december.
    När jag ser dina luktärter så minns jag att jag glömt dem iår igen. Här säger man att de ska planteras på St Patrics Day som infaller i mars om man vill ha dem till våren så även i år missade jag det datumet. Men till nästa år måste jag ordna med en plats för dem. De luktar ju så ljuvligt gott.
    Fortsatt lycka till med skördandet!
    Kram Anette :)

    SvaraRadera
  11. Hej Anna!

    Så underbara bilder på nyskördade godsaker. Härligt att få äta det man själv har odlat.

    Hoppas att ni har en härlig söndag!

    Kramar

    SvaraRadera