Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 20 november 2011

Lördag morgon i Stockholm

Hedvig Eleonora kyrka i blickfånget

Vackra fasader

Stockholms vy

Östanå intill kajen längs med Strandvägen

Utsikt mot Nordiska muséet


Bageri på Nybrogatan lördag morgon
Samtliga foton: Bokcaféet i byn

Hej vänner!
Hur har helgen varit?
Vi har tillbringat en långhelg i Stockholm.
Super mysigt!
Vi har umgåtts med min syster med familj samt ett antal vänner.
En timme hann jag också springa på stan i lördags eftermiddag!!


Så har vi landat hemma i vårt Skåne igen. Vårt plan blev inställt på em idag och vi fick tag på flyg med annat bolag först på kvällen men Arlanda är inte helt tokigt att tillbringa några timmar på. Det tycker iaf inte sonen som lekte sådär 1 1/2 timme i det mini Junibacken som skapats i terminal 4. Vad maken tycker som fick köa en dryg timme vid bagage drop då bagagebanden var trasiga idag och väskorna fick skötas manuellt är kanske en annan historia..!!

Delar av helgen bodde vi på jätte trevliga hotellet Elite Eden Park alldeles intill Humlegården. Alla som känner till Stockholm vet kanske också att det i denna park finns en jätte rolig parklek. När jag fortfarande bodde i Stockholm mötte jag då och då upp med min syster och hennes barn där. Nu var första gången jag var där med min son. Han älskade det! Bästa rutschkana han upplevt hittills!

I lördags morse tog jag en promenad genom ett morgontrött Östermalm. Kameran hängde med och jag förstod ännu en gång varför jag alltid älskat Stockholm. För att det är en sån fantastiskt vacker stad!
Gatorna låg stilla, det är rent och välskött, husfasaderna är förföriskt vackra och många av dem bjuder på olika historiska epoker som tycks tävla i att visa sig från sin vackraste sida.
Nere vid vattnet glänste Nordiska muséets spiror från andra sidan Djurgårdsbron och fasaderna i Gamla Stan och på Söder glödde i morgonsolens värmande strålar. Joggare, hundägare och en och annan barnvagn var i farten.
Jag passerade Svensk Tenns tjusiga skyltfönster, frukosterande gäster vid hotell Diplomat och så några vackra ångbåtar förtöjda intill kajkanten.
Svängde upp Nybrogatan för att möta maken och sonen vid Östermalmshallen och gick förbi små bagerier och caféer som höll på öppna upp.
Sådana här dagar är Stockholm oemotståndligt.
Jag minns dock fortfarande bilköerna, biltullarna och att köra runt sitt kvarter om kvällarna för att försöka få en bilparkering. Trängsel och avgaser. Liten boyta trots höga lägenhetspriser. Men det är historia.
Denna lördag ÄLSKAR jag Stockholm förbehållslöst!

Önskar er en god start på kommande vecka!
-Anna


9 kommentarer:

  1. Åh Anna vad fint! Du är helt suverän på att låta oss följa med på dina utflykter! Ja, visst är det vackert i vår huvudstad och på det hotellet bodde vi på när vi var uppe på mässan. Bra läge! Tyvärr hade de inte öppnat den asiatiska restaurangen i bottenplan då, men den kanske är värd att pröva nästa gång!

    Jag åkte en snabbtur till Ikea idag på eftermiddagen och det var ingen hit...

    Ha en fin vecka! Kram Lena

    SvaraRadera
  2. Ja, vad fint Anna!

    Jag har en intensiv kärleksrelation med Stockholm.

    När jag ser dina bilder känner jag att jag vill ha mer. Så glad att det inte är så långt kvar tills jag sitter på planet dit.

    Kramar och ha en härlig vecka!

    SvaraRadera
  3. Jag är också kär i Stockholm. Det var meningen att vi skulle åka dit på fredag och stanna över helgen men en av dem som skulle åka med har fått en sjuk pappa.

    Vi väljer att åka en annan gång istället. Det finns inget finare än ett julpyntat Stockholm.

    Vilka fina kort du förmedlar Anna, byggnader gör mig liksom glad på något vis.

    Ha en fin måndag! Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Hej tjejer!
    Tack för fina kommentarer!
    Lena, kul att ni bodde på samma ställe! Melker Anderssons asiatiska var nu igång. Vi åt dock aldrig där. Det blev middagar hemma hos syster och vänner istället. Men frukost fick iaf intas där:-)
    Kram Anna

    Lotta, härligt att du snart ska till Stockholm igen! Du är en riktig globetrotter! Du verkar vara lite som mig som såväl gärna reser i det lilla (dvs roadtrips på hemmaplan) samt resor längre bort. Önskar dig en toppen vecka på din sida Atlanten!
    Kram Anna

    Anna, tack för dina fina ord. Kul om du uppskattar fotona. Jag vackra eller häftiga byggnader kan verkligen vara upplyftande och inspirerande! Synd på er Stockholmstur men det går förstås fler tåg!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Jag förstår verkligen att du är förälskad i Sthlm! fantastiska bilder du bjuder på tilsammans med texten c",)
    Själv har jag inget förhållande till Sthlm.

    Klem Anna

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!
    Tack för hälsning! 3 gånger har detta meddelande försvunnit. Sista försöket!!
    Du har besökt en rad andra ställen i Sverige som jag sällan eller aldrig besökt. Inte minst Kalix! För att inte nämna den exotiska plats du bor på!!!
    Sköt om dig!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Välkommen hem! Kul att ha dig tillbaka på bloggen igen, även om jag så klart unnar dig att åka iväg ibland! :)

    Ja Stockholm är underbart, och du har verkligen fångat mycket av det jag gillar med staden i både bild och text. Just historiens vingslag är nog det jag gillar mest med Stockholm, men så är jag ju en historiegalning också. Jag ska försöka få till ett par dagsutflykter till Stockholm innan jul, vi får se om jag lyckas.

    Det får bli en kort hälsning denna gång, har massor att göra i kväll. Men vi hörs snart igen!

    Kram Elin

    SvaraRadera
  8. Hej Elin!
    Tack för hälsning! Så mysigt det låter att kunna göra dagsutflykt till Stockholm! Ja, det är verkligen mkt historia att upptäcka där! Jag älskar att flanera i Gamla stan, gärna på de lite mindre sidogatorna till Väster- och Österlånggatan.Det är nästan så man hör hovklappret mot stenbeläggningen!! Varje stadsdel har sin charm och sedan med vattnet ständigt närvarande. En härlig stad helt enkelt!

    Hoppas du får en bra kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. LÅter som en fantastisk helg, men det där med arlandas bagage band låter som något från Indien eller Afrika...Liksom lite konstigt att det kan ske hemma, men visst kan det det! Det är ju ändå bara en maskin.. =o)
    Ja, jag tror storstäder är fina, i små doser. Alltså lite nu och då. Jag blir så trött i huvudet av att ha SÅ massa folk runtom mig i storstäder. MEn Stockholm är underbart vackert faktist. =o)
    Ha en underbar Avdents helg!

    SvaraRadera