Välkommen in för bok- eller restips!



tisdag 6 september 2011

Middagstips i Köpenhamn

Schysta krogen PatéPaté i Köpenhamn

Hej på er!
Här kommer en liten hälsning från en ikväll trött bloggerska. Kanske är det mörkret som påverkar?
Hoppas ni haft en bra dag!

När vi var i Köpenhamn hamnade vi av en slump på en helt suverän krog i Vesterbro. Vi var egentligen på jakt efter en fiskkrog men hittade den aldrig. Plötsligt fick jag syn på PatéPaté från andra sidan gatan. Restaurangen är belägen i en stor gammal industri liknande byggnad men genom fönstren såg jag levande ljus i vinflaskor.
Den var vi förstås tvugna att kolla in närmare. Och på den vägen är det....!
Jätte cool inredning, härlig stämning, suverän service och framförallt GUDOMLIG mat! Vi åt allihopa den helt suveräna torsken. Det var bland det godaste jag ätit i fiskväg. Lägg till ett gott, franskt vitt vin, trevligt sällskap och en snart fullsatt restaurang så får ni bilden.

Önskar er en fin onsdag imorgon!
-Anna
ps. för den som är intresserad: adress; Slagterboderne 1, www.patepate.dk

9 kommentarer:

  1. Ja, jag fick bilden ;) och den är ju faktiskt ganska oslagbar! Tack för tipset, det sparas till nästa tur! Vi är bra på att tipsa, eller hur? ;) Jag är lite kass på att ta mig runt i Köpenhamn. Ska jobba på det för det är en fin stad!

    Ha en trevlig kväll! Jag ska krypa i säng snart för det är fotboll på tv:n och det kan ju kvitta... Jag läser Marie Ljungstedts senaste. Sådär kanske, men de ska ju läsas, eller hur?

    Förresten var ju Sarahs nyckel en riktigt bra, gripande och tänkvärd bok. Har du sett filmen? Vet inte om jag vill...

    Kram Lena

    SvaraRadera
  2. GU vilken härlig o stämmningsfull resturang. Lägger den på minnet ifall man ramlar inom köpenhamn en dag igen!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset! Det skall skrivas in i lilla boken. Jag ska till Köpenhamn innan jul, så då kan det kanske bli så att man hamnar just på den krogen. Jag ser ju på bilden att det är jättefint där. Skön atmosfär liksom.
    Ha det så bra! Kram Åsa.

    SvaraRadera
  4. Köpenhamn, de kan det här med krogar! Ser verkligen urmysigt ut! Där skulle jag vilja sitta. Du beskriver det så bra - kan se det hela framör mig.

    Jag ska också lägga PatéPaté på minnet!

    Ha en fin onsdag Anna! Stor kram

    SvaraRadera
  5. Vilka härliga bilder från Kph :o) Och den där PatéPaté, den måste jag allt lägga på minnet. Låter som en underbar restaurant....tack för tipset!
    Hösten är som gjord för härliga weekendresor och då är Kph perfekt, även för mig som bor nära ;o)

    Ha en skön septemberkväll!
    Kramar
    Ulrika

    SvaraRadera
  6. Hej Anna!

    Vilken underbar helg i Köpenhamn ni fick! Och med dina fina bilder och ord känns det som om vi har fått hänga med på ett hörn.

    Köpenhamn är verkligen en stad som har allt för en trevlig weekend och det allra bästa är att det är så nära men samtidigt med kontinental känsla.

    Tack för restaurangtipset! Det sparar jag till kommande resor till den danska huvudstaden. :) Och visst är det fantastiskt att det ofta är slumpen som avgör när man upptäcker de där smultronställena och pärlorna som skänker de största upplevelserna. :)

    Ja, mörkret har verkligen lagt sig som en hinna över Skåne de senaste dagarna med regn och åter regn. Med ens inser man hur tidigt det mörknar på kvällen och höstkänslan blir påtaglig.

    Ta hand om dig kära vän och ha en fortsatt fin vecka!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  7. Vilken otroligt charmig restaurang, jag gillar inredningen med blandade och udda möbler! Och det riktigt vattnades i munnen på mig att läsa om den goda torsken. Här hemma blev det nämligen en väldigt torftig middag i kväll, blandade rester och mackor eftersom orken inte är på topp. Men så får det vara ibland.

    Åven jag har varit jättetrött denna vecka, och igår kom halsontet som ett brev på posten vilket väl förklarar det hela. Men mörkret gör nog sitt till det med.

    Ha det gott Anna!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  8. Hej! Tack för fina kommentarer!
    Lena, nej jag har inte sett filmen. Jag undrar om jag vill...Stark handling minst sagt. Fast jag gillar huvudrollsinnehaverskan så kanske?!
    Det är kul att utbyta tips med varandra! Ibland vill man bara strosa runt andra gånger är det perfekt med tips!
    Kram Anna

    Anna, klart du måste till Köpenhamn vid tillfälle! Du får ta med din syster!!!
    Kram Anna

    Helena, kul att du tittade in! Kram Anna

    Åsa, så härligt att du har en Köpenhamn helg att se fram emot! Skön avkoppling från byggandet kanske?! Må så gott!
    Kram Anna

    Lotta, ja Köpenhamn är en stad att äta gott i!! Hur är det hos dig? Har du några bra krogar i närheten? Tack för att du alltid lämnar så uppmuntrande kommentarer! Sköt om dig!
    Kram Anna

    Ulrika,
    Tack för kommentar! Ja visst är weekends underbara. Man får så många upplevelser och minnen på kort tid!! Köpenhamn är suveränt, mkt utlandskänsla trots dess närhet till Sverige! Trevlig helg!
    Kram Anna

    Lotta, det är bra härligt att ha Köpenhamn så nära! Denna fina, fina stad! Det är underbart att dyka på ett ställe- café, butik eller restaurang där man bara trivs och får en upplevelse utöver det vanliga! Det kan man leva länge på! Tack för att du tar dig tid att lämna så fina spår på min blogg! Ha en skön fredag imorgon!
    Kram Anna

    Elin, ja det är bra mysigt när man blandar udda möbler och får till det. Så trist att du är krasslig, jag hoppas du snart kryar på dig igen! Hoppas du kan njuta av en kopp tea och bok iaf!
    Trevlig helg!
    Kram Anna

    SvaraRadera