Välkommen in för bok- eller restips!



måndag 15 augusti 2011

Liten trädgårdsmästare skördar

Liten trädgårdsmästare bland solrosorna idag

Dagens skörd i miljövänligt transportmedel

Grönsakerna får åka en sväng i allmäningen
Samtliga foton:Bokcaféet i byn
Hej vänner!
Hur har veckan börjat? Jag hoppas bra!
Jag har haft strålande hjälp i grönsakslanden idag. Lille sonen och jag har beundrat solrosorna, plockat störskärbönor, squash, purjolök och ringblommor. Efteråt tyckte han att vi skulle ta en promenad bort till vattenfallet i vår by. Självklart skulle även grönsakerna och blommorna få följa med. Så fick det bli!
Imorgon börjar inskolning på dagis. Tiden går snabbt!

Ha en fin kväll!
önskar
Anna
Ps. Solen skiner nere i södern denna måndag. Tjohoo!!!!

8 kommentarer:

  1. Åh, det var den sötaste lille trädgårdsmästare jag sett! Underbara bilder Anna och vilket fint transportmedel att få hem grönsakerna i. Slår helt klart alla korgar jag har. :)

    Det är verkligen underbara skördetider nu och nog känner man sig rik alltid när man kan gå ut och skörda till middagen. Igår fick vi med oss potatis, squash, lök, morötter, chili och äpplen in till den ugnsbakade laxen vi skulle ha till middag. Vardagslyx av den allra bästa sort! :)

    Lycka till med inskolningen i morgon! Det kommer att gå hur bra som helst. :)

    Ta hand om dig kära Anna och njut av solen (tydligen har vi högtryck på väg in över Skåne snart och det är mer än välkommet)! :)

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Hihi så gulligt!
    Ja, jag kan tro att tiden rusar snabbare när man har en sån liten sötis som växer så det knakar och redan stor nog för dagis!
    Vilket fint vattenfall ni har så nära inpå! Lagom för att traska till med en liten fikakorg kanske?
    Lycka till i morgon! Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Å, gulligt! Håller med Lotta, vilket söt trädgårdsmästare - den sötaste jag sett på länge också. Vad härligt att ni har så mycket att sköra hemma hos er.

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Gu så fina bilder! Lilla killen i full fart ;o)
    Hoppas innskolningen går bra, ska ha en på jobb nästa vecka...hoppas det oxå går bra!
    Provade på att odla bönor här, gick inte. Men ska prova igen till nästa sommar...lite tidigare då!

    Klem Anna

    SvaraRadera
  5. Ååå så sött, underbara bilder! Det är så roligt när barnen är i den åldern och vill börja hjälpa till på sitt eget lilla sätt. Sötare trädgårdsmästare har jag nog aldrig sett! :)
    Njut av solen, hoppas att den stannar kvar hos er ett tag nu. Hoppas att inskolningen började bra! Jag ska försöka få till ett litet blogginlägg efter min lilla helgsemester som har varit helt underbar. Vi hörs snart igen!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  6. Hej tjejer! Tack för era fina, omtänksamma kommentarer! Dag 1 har förflutit helt ok på dagis. Men en liten klump finns nog i min mage över att lämna det mest värdefulla man har till ngn annan!! Jag hoppas att de ska se och uppskatta honom som den han är!

    Lotta- Javisst är det en speciell känsla att få plockan in sina egna grönsaker. Kanske vi alla har en "odlarådra" i oss efter våra förfäder! Härligt är det hur som helst att skörda!

    Lena- Lilla vattenfallet är utmärkt för korvgrillning eller kaffekorg på helgen och alltid barnens favorit!!

    Lotta- Tack för ännu en hälsning med fina ord och värme!

    Anna-Hoppas inskolningen på din förskola går bra! Åh, jag önskar du fick fart på bönorna uppe hos dig! ge dig inte, nästa sommar så!!

    Elin- Härligt att ha dig tillbaka i bloggvärlden, ser fram emot att läsa ett nytt inlägg hos dig!

    Kram till er alla 5!
    -Anna

    SvaraRadera
  7. Hoppas inskolningen av lillen går bra. Själv har jag precis inskolat vår minsting och det gick som en dans. Redan dag 2 kunde jag vinka adjö....en konstig känsla! Nu får jag knappt henne därifrån på eftermiddagarna ;o) Härligt när det går så bra!

    När jag läste recensionerna på Sarahs nyckel upptäckte jag att jag redan tidigare fastnat för den boken. Nu står den på min inköpslista och skall inhandlas snarast :o)

    Ha en härlig dag!
    Kram
    Ulrika

    SvaraRadera
  8. Hej Ulrika!
    Tack för din hälsning! Skönt att er inskolning gick så smidigt! Här har vi just avverkat dag 3! Super gullig personal och mysiga barn. Det känns skönt när man ska lämna sin lille.
    Hoppas du ska tycka om boken!
    Må så gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera