Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 31 maj 2011

Eftermiddag i Abbekås

Blomsterprakt intill strandpromenaden Mysigt bed & breakfast Hamnkrogen
Fiskebåt i hamnen
Rapsfält i full blom
Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej vänner!
Hoppas solen skinit hos er också! Hos oss har det varit cirka 23 grader och strålande solsken. Vilken dag!
Jag och sonen gjorde en mysig eftermiddagstur ner till det lilla hamnläget Abbekås. Österlen i all ära men det finns mkt fint att se här på Söderslätt också!!
I Abbekås strosade vi runt i hamnen och kikade på fiske- och segelbåtar. Det var få människor i farten och doftade ljuvligt av hav.
Hamnen är förärad med en hamnkrog också! Jag har dock inte provat den ännu.
Efter hamnen promenerade vi längs med strandpromenaden. I båda riktningarna är det jätte fina sandstränder. Vit sand och blåaste hav. Ett stenkast åt öster ligger fina badstranden Mossbystrand.
Det ligger ett antal fina hus längs med havet i Abbekås, bland annat ett bed & breakfast. Vi beundrade prunkande trädgårdar, snickarglädje och ett och annat halmtak.
Avslutade turen med att på vägen hem stanna till på en gård och inhandla ett stort knippe sparris. Till middag snodde jag ihop en potatissallad och serverade med färsk sparris till.
Mums!
Önskar er en fin onsdag imorgon!
-Anna

4 kommentarer:

 1. Rapsfälten, båten, hamnen...vilken underbar plats!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 2. Vad underbart det låter!
  Bilden på rapsfältet är verkligen jättefin!
  Och färsk sparris är inte fy skam det heller. =o)
  Kram!

  http://tinefiskrivnaord.wordpress.com

  SvaraRadera
 3. Hej igen!
  Tack för din kommentar inne hos mig. =o)

  Vi var i Afrika i 2 månader sammanlagt. Besökte Rwanda, Mali och Kenya. Så olika länder, och alla något speciellt att bjuda på. Rwanda med sin underbara natur och människor, Mali med musiken och en annorlunda, torr natur, och Kenya med sina vilda sjur. =o)
  Vi for dit för att vi hade aldrig varit i Afrika, och vi känner en musiker i Mali. Så vi började fundera på det hela och kom på att dit ville vi åka. När vi planerade resan kom vi på att vi ville se gorillorna i Rwanda när vi ändå var i den världsdelen, och så la vi till en tripp till Kenya oxå för att fara på safari. Så det blev en längre resa än vi planerade från början, men det var så kul och underbart att se dessa ställen. Jag vill tillbaka! =o)
  Att guppa runt på ett lastbilsflak i Uganda låter oxå intressant! Uganda ligger ju nära både Rwanda och Kenya. =o) Vilka andra länder besökte du?
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej Anna och Tine!
  Tack för era kommentarer!
  Tine, jag reste i Uganda, Tanzania och Kenya samt gjorde en 2-dagars tur upp i bergen i Kongo för att se bergsgorillor. Visst är det ngt speciellt med dessa vackra djur? Jag tyckte man kände en viss "connection" med dem, bara det att "silverryggen" lät oss sitta med i sitt vardagsrum=djungeln bland mammor och barn. Magiskt! Några månader senare (detta var 95) fick jag höra att silverryggen hade skjutits av tjuvjägare. Tragiskt! Efter det har det blivit 3 vändor till Sydafrika men hoppas återvända till Östafrika igen vid tillfälle. Sonen får dock bli lite äldre först.
  Kram Anna

  SvaraRadera