Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 4 maj 2011

Bokval

Bokval?
Vilsam läsplats på verandan Båda fotona är från Pottery Barn Hej vänner! Hoppas ni haft en fin onsdag! Jag läste ut min senaste bok igår. Det var en läsvärd biografi från inbördeskrigets Vietnam, men utan krigsfälten och mer hur det vardagliga livet kunde te sig för en familj. Recension följer inom kort. Vad läser ni just nu? Ikväll ska jag bläddra i tidningar, blir nog fokus på trädgårdstidningar. Jag försöker lära mig så mkt jag bara kan om grönsaksodling inför vår storsatsning på odlingsbäddar denna sommar. Mer om det en annan dag! Ett varmt tack för de fina kommentarer ni lämnar på bloggen. De glädjer mig mkt! Trevlig kväll! önskar Anna

5 kommentarer:

 1. Godkväll!
  Tack för fina bilder från ljuvliga Österlen sist!
  Efter min sträckläsning av svenska deckare hittade jag en hederlig roman i bokhyllan som jag inte läst. "I det förflutna" av Kate Morton (f. -76!!! och detta är hennes tredje läste jag, hur har hon lyckats???). Verkar vara en historisk roman med lite mystik invävt. Jag återkommer om den... Jag håller också på med en pocket som följer med mig och som jag tar upp då och då. Anledningen till det (nu vet jag ju hur den slutar) är att vi såg filmen som bygger på boken häromkvällen och den var en PÄRLA! "Igelkottens elegans" av Muriel Barbery. Se den om du har tillfälle! Finna att hyra! Jag vet inte vad det är, men jag älskar franska filmer... Kanske ett tecken att jag borde åka till Paris?
  Med hopp om sol till helgen! /Lena

  SvaraRadera
 2. Hälsning från Hammerfest!!
  Läser lite för tiden...tappat lusten fast jag har en hel ICA papperspse med böcker.
  Kanske ljuset sänder mig tillbaka till läslusten?!!
  Men, så kom jag på. Ljudbok, det hör jag på varje dag!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 3. Hejhej!
  Här har fredagen börjat med strålande sol, det känns riktigt bra. Jag har dock fyra dagars jobb framför mig, men förhoppningsvis kommer jag även att hinna med lite arbete i trädgården.
  Just nu läser jag 1222 över havet av Anne Holt, och den har börjat bra.
  Dags för lite städning nu innan det är dags att bege sig mot jobbet. Hoppas att ni får en jättefin helg!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Hej tjejer!
  Tack boktips och trevliga hälsningar!
  Klart du ska till Paris Lena, kan rekommendera september månad!
  Anna, kul med ljudbok! Jag har bara lyssnat på en men föll inte riktigt för det. Gillar att hålla boken i handen. Men får ta och prova det igen i bilen!!
  Hoppas din jobbhelg går bra Elin! Har aldrig varit på bokmässan i Göteborg men övervägt det några gånger, dock inte blivit av. Tror det skulle vara en kul upplevelse!

  Önskar er en riktigt skön helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Hej, hej!
  Vill först tacka för alla underbara kommentarer på min blogg, mycket uppskattat! =o)
  jag läste precis ut en bok som heter "Hatshepsut: Daughter of Amun" av Moyra Caldecott, en bok om den första och enda kvinnliga pharaon Hatshepsut. Det var en lite svår bok att läsa, med många mysterier och svåra namn att hålla reda på, men det gav mig faktist mersmak på böcker om Egyptens historia!
  Igår började jag med en trilogi (Knight's Trilogy), den första boken heter "Keeper of the Dogs". Alla tre böcker utspelar sig på medeltiden i England. Efter att jag läste Ken Folletts böcker om medeltida England, blev jag väldigt intresserad och nu hoppas jag att Vaughn Heppner's trilogi ska ge mig samma underbara känsla och entusiasm för att läsa, som Ken Follet gav mig. =o)
  Lång utläggning det här....
  Kram och ha en underbar helg!

  SvaraRadera