Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 6 april 2011

Svensk deckardrottning?!

Författarinnan Camilla Läckberg. Foto från hennes hemsida.
Fyrvaktaren God kväll i stugorna!
Hoppas ni har en bra vecka! För en liten stund sedan avslutade jag just Camilla Läckbergs senaste deckare, "Fyrvaktaren".
En liten recension följer nedan!
Gillar ni deckare? Jag läser ofta deckare sommartid eller under solsemestrar. Skönlitterära böcker blir det under årets mörkare årstider och verklighetsbaserade böcker brukar smygas in utan någon årstidskoppling. Ngn som känner igen sig i mönstret? Eller kanske har ni helt andra läsvanor!
Om författarinnan:
Camilla Läckberg föddes 1974 i Fjällbacka på västkusten. Hon är utbildad civilekonom. Camilla Läckberg är numera författare på heltid, är gift trebarnsmor och bosatt i Stockholm. Starten på författarkarriären var en skrivkurs som hon fick i julklapp ett år av sin familj. Sedan 2003 har hon givit ut 7 deckarromaner som alla utspelar sig i Fjällbacka med omnejd. Just nu är hon aktuell med en USA-lansering. Kanske är hon Sveriges egen deckardrottning? Helt klart är hon en av de mest sålda författarna.
Om boken:
I "Fyrvaktaren" tar Camilla Läckberg ännu en gång med oss till den lilla västkuststaden Fjällbacka. Karaktärerna som man lärt känna i de tidigare böckerna är desamma. Tanumshede polisstation och dess anställda känns härligt välbekanta och högst levande. Denna gång får Patrik Hedström och hans team ett mord på en tillsynes skötsam man att lösa. En kvinna som vuxit upp i Fjällbacka flyr något skrämmande och återvänder till sin barndoms fyrö tillsammans med sin lille son. Parallellt får man följa en ung kvinna som vistades på samma ö i slutet på 1800-talet.
Camilla Läckberg visar upp ett lapptäcke av människoöden, miljöskildringar och inte minst tät spänning. Jag har läst alla hennes deckare och tycker de bara blir bättre och bättre. Det typiska tecknet på en god deckare uppkommer- jag har svårt att lägga boken ifrån mig, tar varje chans att få läsa några sidor till och snålar med sidorna fram emot slutet trots att jag är jätte nyfiken på upplösningen. Och omedelbart efter att sita sidan är läst, längtar jag efter en uppföljare....!
Fyrvaktaren får 4 rykande heta teakoppar
Må så gott!
önskar
Anna

2 kommentarer:

 1. Jag ääälskar deckare och har självklart läst Camilla Läckbergs alla böcker. Dom är härligt lättlästa och spännande och hoppas att det kommer många fler böcker om dessa karaktärer (som ju faktiskt känns lite som vänner eftersom man levt med dom i ganska många år).
  Önskar dig och familjen en jättefin helg!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Jag har läst ett par av Camilla Läckberg (eller lyssnat snarare), och tycker mycket om hennes böcker. Har ej läst/lyssnat på Fyrvaktaren, men ska leta efter den på nätet.
  Tack för tipset!
  =o)

  SvaraRadera