Välkommen in för bok- eller restips!tisdag 12 april 2011

Ett litet boktips från Bokcaféet i byn

"Ett alldeles särskilt förhållande" av Douglas Kennedy
Hallå!
Hoppas ni haft en bra dag! Hos oss har det regnat stora delen av dagen. Typiskt aprilväder med andra ord! Ikväll följer en mini-bokrecension.
Under semestern hann jag med en del bokläsning. I bokhyllan på Mallorca hittade jag en ny bekantskap, den amerikansk födde författaren numera bosatt i Storbritannien,
Douglas Kennedy.
Har ni läst något av honom? Vad tyckte ni?
Så här står det på baksidan av boken:
Sally är amerikansk utrikeskorrespondent och stationerad i Kairo när hon möter Tony. De blir blixtförälskade, men sedan de gift sig och flyttat till England ändras allt. Tony jobbar mycket, Sally känner sig isolerad, känslorna svalnar. Då Sally, efter en komplicerad graviditet, föder en pojke drabbas hon av depression och orkar knappt ta hand om sonen.En tid senare inträffar ett dödsfall i Sallys familj och hon bestämmer sig för att göra en snabb resa till USA. När hon några dagar senare återvänder till London väntar en chock: Tony har flyttat, barnkammaren är tom, huset ska bjudas ut till försäljning. En mardrömslik kamp för att återfå barnet tar sin början. Alltför snart inser Sally att allt hon gjort och sagt kan användas emot henne.

Denna bok fullkomligt trollband mig från första till sista sida. Jag var stundtals så djupt inne i handlingen att jag bara ville läsa, läsa och läsa ännu mer och klev närmast in i huvudpersonens liv. Det var ingen smärtfri upplevelse för det Sally fick gå igenom är nog varje mammas mardröm -att först drabbas av en förlossingsdepression, knappt hinna återhämta sig och sedan bli ifråntagen sitt barn.

Boken fick mig att bitvis lida, stundtals förfäras, ofta fascineras, någon gång tappa tron på människans inneboende godhet, konstant engageras och vid något tillfälle spontant jubla och brista ut i ett lyckligt leende.

Boken är välskriven och språket flyter lika smidigt som vårfloden. Jag förvånas många gånger under läsningen att det är en man som författat den. Hans skildring av den kvinnliga huvudpersonen är så fenomenal och träffsäker.

Det blir definitivt fler Douglas Kennedy böcker för mig! Men det får nog bli under semester så jag har tid för streckläsning!!

Må så gott!

-Anna

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Sätter upp även denna bok på min att-läsa-lista! Jag har äntligen en ledig dag efter en intensiv jobbperiod, så idag ska här läsas både bok (har precis börjat med Älskade syster) och nya Sköna Hem. Kanske måste jag köra någon maskin med tvätt också, men i övrigt ska jag bara lata mig och njuta!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Hejsan!Hamnade på din blogg och jag såg att du hade varit på safari, precis vad vi sitter och drömmer om här hemma.Det känns som jag vill ta med familjen på något mer jordnära.Själv har jag varit i Indien flera gånger och där har jag mitt hjärta mycket pga yogan och ayurvedan.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Elin!
  Hoppas du fick en riktigt skön, ledig dag! Utan för mkt tvätt men desto mer teadrickande och bokläsande!!! Du får rapportera vad du tycker om Älskade syster. Det var en av de första böckerna jag läste av Oates så jag minns den bara vagt. Jag sitter med en hög böcker och funderar på vilken jag ska läsa härnäst. Måste beställa den bok vi ska läsa i vår bokcirkel också. Dagarna springer fram!!
  Ha en fortsatt bra vecka!
  Kram Anna

  Hej Lotta!
  Så kul med en ny besökare! Varmt välkommen! Jag ska ta och kika in på din blogg också!
  Kram Anna

  SvaraRadera