Välkommen in för bok- eller restips!onsdag 27 april 2011

Byvistelse med stil

Fornalutx Petit Hotel
Rum på Fornalutx Petit Hotel Hotel Nord i byn Estellencs
Charmigt rum på Hotel Nord
Vy från verandan på Es Petit Hotel i Valldemossa Samtliga foton lånade från respektive hotels hemsida.
Hej!
Hoppas ni haft en bra onsdag! Snart är det helg i sikte igen! Ikväll blir det ytterligare ett inlägg från ön och då i form av några boendetips för den som önskar dröja sig kvar i någon av de söta byarna efter solnedgången.
En ny favoritby för mig är fina, pittoreska Estellencs, beläget på västkusten ett antal slingriga mil från staden Andratx. Flanera runt i byns trånga gränder och ta in en natt på det fina lilla hotellet Hotel Nord. Dubbelrummen kostar från 98 Euro natten med frukost.
En annan favorit, som ni känner till vid det här laget, är vackert belägna byn Valldemossa. Tänk att stanna där efter att turistbussarna åkt vidare och flanera runt i gränderna innan mörkrets inbrott eller kanske en tidig morgonpromenad innan byns invånare vaknat och bylivet börjat sjuda. På Es Petit Hotel kan man bo med strålande utsikt över dalen från 127 Euro per natt inklusive frukost.
Så kvällens tredje tips- vackra, vackra apelsinbyn Fornalutx. Flanera upp och ner för byns stenbelagda gator. Ta en fika i skuggan av ett träd på torget eller gör en vandring i de apelsin- och citronträds täta omgivningarna. Sov gott i vacker miljö på Fornalutx Petit Hotel. Dubbelrum från 145 Euro i högsäsong (130 i lågsäsong).
Allt för ikväll!
-Anna

3 kommentarer:

 1. Heeelt underbara semestertips. Jag vill åka dit nuuu direkt. Men det får nog vänta ett tag till.
  Jag tycker du är suveränt duktig när det gäller att ge inspiration att vilja resa. Man njuter av det du skriver.
  Ha en fin dag! Kram fån mig. Åsa.

  SvaraRadera
 2. Ojojoj... vilka ställen... Jag tror bestämt att Mallorca har hamnat i ett annat ljus hos mig nu, efter alla dina fina bilder och tips! Tack för det, med tanke på att det ligger inom behändigt avstånd!

  Här knoppas det i träden så det nästan syns och lite ont gör det faktiskt för det går liiite för fort. Man hinner inte njuta... Jag är så glad att jag kommit in i lite läs-flow igen. I den trivs jag nämligen trots att sömnen blir lite lidande.

  Nu ska vi iväg och köpa in lite tyger! Ha en underbar dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Du gör Mallorca intressant:) Det trodde jag inte att jag skulle bli.Precis min stil.

  Kram Lotta

  SvaraRadera