Välkommen in för bok- eller restips!torsdag 31 mars 2011

Kvällens boktips; Paulo Coelho

Författaren Paulo Coelho
Boken "Segraren står ensam"
Hej vänner!
Dags för ett boktips! Häromkvällen hade vi bokcirkelträff i vår by och denna månads bok var just
"Segraren står ensam"
av författaren Paulo Coelho.
Om författaren:
Paulo Coelho föddes 1947 i Rio de Janeiro, Brasilien. Han pluggade till jurist men övergav 23 år gammal studierna för en resa som tog honom genom Mexiko, Peru, Bolivia, Chile, Europa och Nordafrika. När han sedan återvände till Brasilen började han komponera musik.
I Brasilien tillhörde han en grupp som ville skapa ett alternativt samhälle men fängslades av miltären som ogillade projektet. En övernaturlig händelse förändrade hans livsrutt och han for till Europa för ett religiöst sökande.
1986 vandrade han längs pilgrimsleden till Santiago de Compostela.
Han är gift och bor i Rio de Janeiro samt i Frankrike.
Paulo Coelhos böcker har sålt i över 100 miljoner exemplar och översatts på 65 olika språk.
Boken:
Dagens boktips heter "Segraren står ensam" och tar oss med till filmfest-
ivalens Cannes. Coelho speglar under ett dygn ett antal livsöden med en gemensam nämnare. Att lycka och framgång inte är samma sak.
Skickligt skildrar han den unga skådespelerskans enträgna kamp för att bli känd, den unga modellens väg mot framgång och "lycka", men är det lycka hon får? Den kände skådespelarens bittra liv bakomden solglänsande fasaden. Listan kan göras lång.
Paolo Coelho närmast pulvriserar den rosaskimrande bilden av kändisskap, framgång och skönhet. Huvudperson i boken är en rysk mångmiljonär som reser till festivalen för att få tillbaka sin före detta fru som lämnat honom. Han har lovat att förstöra världar för att få henne tillbaka. Vad det innebär avslöjar jag inte här.
Boken är relativt lättläst och håller tempot uppe. Personporträtten av de unga eller rika och framgångsfulla är skickliga och välskrivna. Storyn kring den ryske huvudpersonen tycker jag inte att han lyckas lika väl med. Den övertygar inte och i mitt tycke, förstör lite av boken. Boken är läsvärd och får 3 teakoppar av mig.
Av samme författare läste jag för några år sedan Alkemisten .
Det är en bok att läsa och dra lärdom av och som redan tillhör redan de moderna klassikerna. Boken handlar om herdepojken Santiago och hans jakt på lycka och välgång. Det är en bok som visar på att det vi söker ibland finns rakt framför oss, det handlar bara om att se det. Tankvärd. 4 teakoppar.
God läsning!
önskar
Anna

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag håller helt med dig om Alkemisten. 4 koppar! Jag har länge tänkt att jag ska läsa om den. För övrigt ligger "Vid floden Pietra..." här och väntar på att bli läst. Tänk om man hade en vecka över för böcker allena... Snart är det helg igen! /L

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Alkemisten har jag läst, i övrigt är jag en novis på Coelho.
  Hoppas att din vecka har varit bra, här är det bara bra. I kväll är jag chaufför åt både dotter och man, men resten av helgen är helt oplanerad. Ljuvligt!
  Önskar er en jättefin helg, hoppas att ni får massor av sol och värme!
  Kram Elin

  SvaraRadera
 3. Boktips, får mig att tänka på nanananannanaaannananananananana...eller nåt sånt på 70-talet!
  Har flera böcker med Coelo men ännu inte läst en av dem!
  Ska ta tag i läsandet nu när solen kommer fram til långt ut på nätterna!!

  Go helg, Klem Anna

  SvaraRadera
 4. Hej Lena, Elin och Anna!
  Tack för era goa kommentarer!
  Önskar er en riktigt skön helg!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Läste en Coelho bok för många år sen. Läste den på engleska. Det var innan jag flyttade till NZ, och jag var inte så bra på engelska, därför tog det en evighet att läsa boken och den lämnade en bismak i munnen....
  Kanske borde läsa en annan bok av honom och se vad jag tycker nu, några år senare...

  SvaraRadera