Välkommen in för bok- eller restips!lördag 22 januari 2011

Bologna- mycket Italien på liten yta

Munk flanerandes i en av Bolognas arkader
Piazza Maggiore Foto: Wikipedia
Bolognas "lillaVenedig"
Färggranna husfasader
Foton: Bokcaféet i byn Hej vänner på bloggen!
Hoppas ni har en skön lördag! Idag drömmer jag mig bort till landet med ett av världens vackraste språk, allt de säger låter som den vackraste av sånger, ett land där maten lagas med kärlek och smakerna är så fulländade att man stundtals tappar andan. Lägg till goda inhemska viner och upplevelsen är total. I de norra delarna finns en förtjusande liten stad.
Benvenuti a Bologna!
I norra Italien ligger ett av landets äldsta städer- Bologna. Hem åt cirka 400 000 italienare och huvudstad i regionen Emilia-Romagna. Staden grundades redan under etruskernas tidsera och landets äldsta universitet återfinns här.
I Bologna äter man sagolikt gott på någon av stadens ibland till utseendet oansenliga trattorior, flanerar skyddad av hundraåriga, välvda arkader, shoppar förstklassigt och undgår de stora turisthorderna som istället besöker Florens en timmes tågresa bort. Italiens äldsta universitet återfinns i Bologna. Här finns en medeltida stadskärna, två lutande torn, ett mini Venedig, ståtliga kyrkor och så mkt antipasti och färsk pasta man kan önska sig under en livstid.
Bologna är helt enkelt en stad för livsnjutare!

Trevlig lördag kväll!
önskar
Anna

1 kommentar:

 1. Aaah, så vackert!
  Hoppas att du har en bra vecka. Jag är hemma med sjuk dotter idag, får se om jag tar mig för att rensa lite i skåp och lådor (trist men nödvändigt).
  Har ni fortfarande mycket snö i Skåne eller har det hunnit smälta undan nu? Här har drivorna sjunkit ihop en hel del men det är massor kvar fortfarande. Det är kanske lite väl optimistiskt att hoppas på vår redan i slutet av januari?! :)
  Önskar dig och familjen en fin tisdag!
  Kram Elin

  SvaraRadera