Välkommen in för bok- eller restips!



söndag 19 december 2010

Mandelmanns trädgård på Österlen

Blomsterhav på Mandelmanns trädgård i Rörum, Österlen
Gustav Mandelmann i butiken Massa smarriga, ekologiska grönsaker
Liten äppelträdsallé
Dammen hos Mandelmanns
Samtliga foton: Bokcaféet i byn Hej!
Fjärde advent idag och vi har haft en strålande solig, gnistrande vinterdag här i södern. Underbart! Vacker julmusik bjöds det på i vår bykyrka ikväll. Stämningsfullt!
Men trots all denna julstämning får ni ikväll följa med till ett av mina favorit utflyktsmål sommartid- Mandelmanns trädgård i Rörum på Österlen.
I det vackraste av landskap, mellan böljande gröna kullar och blåaste himmel ligger en gård man sent ska glömma. Djupadal tillhör familjen Mandelmann men är öppen för allmänheten att besöka från midsommar och framåt. Här i Rörums backar betar mängder av får, en och annan kossa samt några grisar. Gårdens höns bor i fantasifulla mobila hus. Det är fritt fram att ströva runt bland äppelträd, fantasifullt komponerade trädgårdsrum och växthus fyllda av väldoftande tomater. När man blir trött kan man kalasa på en grönsakstallrik eller varför inte prova en smarrig kaka. Några dagar per vecka är grönsaksboden öppen. Där kan man inhandla välsmakande om än lite dyra ekologiska grönsaker. Rekommenderas varmt!
Önskar er en god start på den nya veckan imorgon!
Hälsar
Anna Ps, för den som vill läsa mer. Se; http://www.mandelmann.se/

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Här kommer en kort hälsning från andra sidan jorden! Trevligt att kika in och hitta flera nya läsvärda inlägg.
    Vi har det jättebra trots att regnet fullkomligt vräkt ner oavbrutet sedan vi kom. Idag har det dock varit bättre och vi fick till och med några få minuter med sol. :) Det är sååå roligt att träffa vännerna igen och vi njuter verkligen av att vara här igen.
    Önskar er en jättefin julvecka!
    Kramar Elin

    SvaraRadera
  2. God morgon!
    Mandelmanns trädgård stod på min lista "att besöka" i somras, men vi kom aldrig dit... Men nästa sommar så kanske jag kan få lite ledigt? Österlen kan ge abstinens om det dröjer för länge. Precis som Gotland...
    Ha en bra dag! Snart kommer tomten!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Nytt försök, hade just skrivit ett inlägg när internet slog ifrån...grr!

    Hej Elin!
    Så jätte roligt att höra ifrån dig! Jag har tänkt på er! Härligt att ni har det så kul med vänner och bekanta. Hoppas vädret skärper till sig! Det ska ju vara sommar nu!!! Varmare än här garanterat:-)Vad gör ni på julafton? Blir det firande med vänner eller ska ni besöka ngn favoritplats kring Auckland? Här lutar det åt en vit jul i år igen. Vackert!
    Ha en fortsatt toppen härlig resa och jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul!
    Kram Anna

    Hej Lena!
    Tack för hälsning! Ja visst finns det vissa platser som man får abstinens av när man varit ifrån för länge! Österlen är helt klart en sådan plats. Gotland har jag bara besökt en gång. Jätte vackert! Älskade Fårö med dess karga, speciella natur. Indien har också den dragningen på mig, att man ibland bara känner att man måste till detta gigantiska, vackra, tokiga och alldeles förtrollande land! Nu känner jag nästan currydoften i näsan...!
    Ha en fin kväll!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Hej igen!
    Idag har vi haft en toppenfin dag med sol av och till, helt perfekt! Hoppas bara att det håller i sig. På julafton ska vi ha lunchpicknick på stranden med vänner om vädret är bra, och på kvällen ska vi hem till andra vänner på middag. Allt här i Auckland.
    I morgon väntar hotellnatt och lite lyxfirande med två tjejkompisar, gissa om jag längtar!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  5. Hej igen Elin!
    Låter super härligt! Hoppas tjejkvällen blev lyckad! Picknick på stranden på julafton låter underbart! Hoppas vädret är med er! Här är det blåst och snöfall idag, går inte att lämna byn.
    Får se hur julafton blir!!!
    GOD JUL! önskar Anna

    SvaraRadera